Osloby

Seks biler brant natt til i går

Ved 06-tiden tirsdag fikk Hans Lehmann beskjed om at flere biler sto i brann på Bjørndal. Firmaet hans mistet to biler i branner som ble påsatt natt til i går.

Her sikrer Viking-sjåfør Jørn Nilo en av de brannskadede bilene på Bjørndal før han kjører den bort. Foto: Wasim K. Riaz

 • Wasim K. Riaz

Klokken 03.39 natt til i går fikk brannvesenet melding om bilbrann på Oppsal. Der brant det i én bil.

18 minutter senere kom melding om bilbrann på Bjørndal. Der brant det i fem biler. To av bilene ble totalskadet. De andre har fått omfattende skader.

Hans Lehmann er særlig hardt rammet av brannene. Han er partner i malerfirmaet "3 musketerer" og to av bilene som brant tilhørte dette firmaet. Den ene sto parkert på Oppsal, den andre på Bjørndal.

Les også

Nye bilbranner i Oslo i natt

— Jeg vet ikke om det er noe sammenheng. Det kan jo bare være uflaks, sukker Lehmann.Han fikk ved 06-tiden i går telefon fra politiet med beskjed om at en av bilene som sto på parkeringsplassen på Bjørndal tilhørte ham.

- Jeg får ikke gjort noe uten bilene. I dag må vi skaffe oss ny bil og nytt utstyr, slik at vi kan begynne å jobbe igjen fra i morgen, sier Lehmann som hadde utstyr for cirka 20 000 kroner i bilen som var parkert på Bjørndal.

Mange bilbranner

Hittil i oktober har brannvesenet rykket ut på to bilbranner ukentlig. Siden nyttår har det vært registrert 105 bilbranner i hovedstaden. Selv om seks biler ble skadet i branner natt til onsdag, blir dette registrert som to bilbranner. Derfor er antall biler som er tatt av flammene mye høyere enn antall branner.

Ifølge Terje Bechmann Dahl, som leder branngruppen i Oslo politidistrikt, er det 100–120 bilbranner i hovedstaden hvert år.

Les også

- Mann tente på bil på Frogner

— Vi hadde en oppsummering av tallene etter første halvår i år. De var på samme nivå som i fjor. Vi har ikke noe grunnlag til å si at vi har hatt flere bilbranner i år enn det som er vanlig. Det er også vanlig at flere biler blir skadet i en brann, sier Dahl til Osloby.no. Han legger til at etterforskningen av de to brannene fra natt til i går er ennå i startfasen.

Ingen oppklart

Ifølge politiet er hver fjerde bilbrann påsatt. Dette betyr at hittil i år er 26 bilbranner påsatt. Ingen av disse er oppklart.

Les også

Tre bilbranner på Bjørndal natt til mandag

— Dessverre blir ganske få bilbranner oppklart. En bilbrann krever både kriminalteknisk undersøkelse som utføres av politifolk og mekanisk undersøkelse av en bilmekaniker. I tillegg må vi avhøre vitner, eiere og sjåfører. Derfor er slike branner veldig krevende å etterforske, men vi prioriterer påsatte bilbranner, sier Dahl.- I hvor mange saker kan det være snakk om forsikringssvindel?

- Vi kan fastslå at det er forsikringssvindel i forbindelse med bilbranner hvert år, men politiet har ikke noe eksakt tall på det, svarer Dahl.

Denne Transporteren tilhører malerfirmaet "3 musketerer". I går morges kunne Ramadan Feka (til venstre) og Hans Lehmann konstatere at varebilen er totalskadet etter bilbrannen på Bjørndal.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Trolig påsatte bilbranner i Oslo i natt – titall kjøretøy skadet

 2. OSLOBY

  Minst syv bilbranner i Oslo i natt

 3. OSLOBY

  Politiet: Vet ikke om bilbranner har en sammenheng – jakter fortsatt mulige brannstiftere

 4. OSLOBY

  Fem biler brant natt til mandag. Nå krever Jan Bøhler svar på hvor mange brannstiftere som faktisk blir tatt.

 5. NORGE

  Brann i fem biler i Oslo i natt

 6. NORGE

  Bil brant på Bogerud i Oslo