Osloby

- Dette reddet dagen min!

En hyggelig, håndskrevet lapp på et T-banesete gjorde dagen lysere for Henrik Steen. Hvem er du som skrev motivasjonslappen?

Henrikmedmotivasjonslappfrat-banen-cdS0uThKUy.jpg Privat

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

"Nedbrutt, oppgitt og lei på vei til NAV, finner jeg denne lappen på t-banesetet. Sjeldent jeg poster slikt på FB, men – til deg ukjente avsender, tusen takk! Du er også verdifull, unik og bra", skrev Henrik Steen på sin facebookside. Nå vil han gjerne møte personen som skrev den hyggelig meldingen.

— Hvem er du? Jeg vil gjerne møte deg, sier Henrik Steen, som har tenkt å la lappen vandre videre.

— Jeg vil legge den på T-banen på nytt, slik at flere kan få glede av den, sier Steen.

På vei til NAV

Henrik Steen bor på Kalbakken og har arbeidet som frilansjournalist en god stund. Men i et tøft frilansmarked ønsket han å finne seg en ekstra jobb for å spe på inntekten og ville be om hjelp fra NAV. Den beslutningen satt langt inne.

— Jeg opplever som mange andre en slags psykisk, mental barriere mot det å gå på NAV. I mange dager har jeg slitt med å overvinne den barrieren og bestemme meg for at nå skal jeg dra på NAV for å se hvilke muligheter som finnes, sier Henrik Steen.

Det er lys i tunnelen

Henrik Steen delte funnet av lappen på Facebook. Trykk på bildet for større versjon.

— For meg er det en høy terskel for å benytte meg av sosiale tjenester. Det ligger i familien og i blodet at vi skal gjøre alt vi kan først, før vi benytter oss av felleskapets goder. Jeg har en mental sperre på det, noe jeg har slitt med i flere uker, sier Steen, som er sønn av av den avdøde Ap-politikeren Reiulf Steen.- Men når man sliter økonomisk, og det blir en avveining om man skal kjøpe tannkrem eller barberskum, bestemte jeg meg omsider for å komme meg til NAV Grorud, en T-banetur unna der jeg bor, sier Steen.

Fant lappen på setet

— Da jeg endelig går på T-banen, finner jeg denne lappen på setet. Det er virkelig det jeg trenger denne formiddagen, sier Steen, som plutselig så litt lysere på tilværelsen.

- Ok . Det er lys i tunnelen! Lappen gledet meg så stort, så den fortjener å gå videre. It made my day, sier Steen, som sier det var et lykketereff å sette seg akkurat på det setet der lappen lå.

— T-banevognen var halvfull, så det var utrolig tilfeldig og et lykketreff at den lå på plassen som var ledig til meg. Jeg er ikke veldig overtroisk i så måte, men det hender jeg tror på engler, sier Henrik Steen, som lurer fælt på hvem som skrev oppmuntringslappen som gjorde dagen hans så mye lysere.

— Vedkommende har en pen formskrift, sånn som jeg lærte på grunnskolen. Mange på T-banen overså lappen, fordi de satt og stirret ned i mobiltelefonen sin.

— Hvordan gikk møtet på NAV?

— Møtet gikk bra, og uansett utfall berget lappen dagen min. Nå lurer jeg veldig på hvem som skrev den. Deg vil jeg gjerne møte, sier Henrik Steen.

Ta kontakt! Så hvor er du, ukjente skribent av motivasjonslappen? Ta kontakt med Osloby.no på Facebook eller send en mail til

hilde.bjorhovde@aftenposten.no

Inspirert av Røde Kors?

— Kanskje noen har sett 150 års kampanjen til Røde Kors "Veien til et varmere samfunn"? Aner ikke. Men snilt var det i alle fall, sier kommunikasjonsrådgiver Caroline Vamnes i Norges Røde Kors og viser til organisasjonens 150 tips til hvordan gjøre Norge til et varmere samfunn.

Her er ett av tipsene å skrive koselige beskjeder og legge dem i naboens postkasse. Kanskje T-baneskribenten har latt seg inspirere?

 1. Les også

  Ønsker å glede andre med anonyme lapper

 2. Les også

  Kjemper for et varmere Oslo

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Ønsker å glede andre med anonyme lapper

 2. OSLOBY

  Familiens minnesmerker ble tagget ned. I dag våknet de til meldingen fra en angrende synder.

 3. FOTBALL

  Riise åpner for Aalesund-retur i januar

 4. NORGE

  Flaskepost tok ti år fra Sverige til Norge. Ordfører fant avsenderne etter fire timer.

 5. FOTBALL

  Åsen etter RBK-returen: – Det er ikke mye fra de første seks månedene jeg kan ta med videre i karrieren

 6. KOMMENTAR

  Mer fellesskap og mindre forbruk etter korona? Neppe.