Osloby

Grønne Jenter: - Vi vil gi et ansikt til miljøbevisste unge mennesker

Bloggkollektivet «Grønne Jenter» er Oslobys nye gjestebloggere som vil skrive om miljø og klima i hovedstaden.

Her er bloggkollektivet «Grønne jenter». Fra venstre: Lan Marie Nguyen Berg, Johanne Sæther Houge, Andrea Varga Weme, Marlene Johre, Kari-Anne Isaksen, Miriam Andrea Jøms, Marte Guttulsrød, Zlata Turkanovic og Siri Karlsen Bellika. Malin Jacob var ikke til stede når bildet ble tatt, men er også en av «Grønne jenter». Andreas Winter

 • Sol Sigurjonsdottir

«Grønne Jenter» har bare blogget i litt over ett år, men har allerede fått en stor tilhengerskare i Oslo så vel som resten av landet.

— Jeg tror vi traff en nerve i det vi lanserte bloggen. Det var mangel på rollemodeller innenfor en grønn livsstil som ikke er ledere av en miljøorganisasjon. Vi trenger noen som er unge og som gjør noe av eget initiativ. Folk synes det var kult fordi det var så positiv vinkling på klima og miljø, sier Siri Karlsen Bellika, som er en av ti Grønne Jenter.

«Grønne Jenter» består av ti jenter i slutten av 20-årene som bor i Oslo og er opptatt av miljø.

Her kan du lese det første blogginlegget deres på Osloby: Fem tips for å finne loppis-skattene

De beskriver bloggen som en «grønn rosablogg», hvor de skriver om alt fra livsstil, turer i Oslo, tips og triks til hva man kan gjøre for miljøet, til klær og urban dyrking, for å nevne noe.

Hovedbudskapet til bloggkollektivet er å vise folk at de faktisk kan gjøre en forskjell.

— Alle kan gjøre litt. Det handler ikke om at man skal rendyrke en grønn livsstil, det handler om at alle kan bidra og at vi prøver å vise eksempler på hva som kan gjøres. Vi prøver å avmystifisere den grønne livsstilen. Vi vil rett og slett gjøre det litt folkelig, og dele erfaringer fra våre egne liv, forklarer Miriam Andrea Jøms.

- Oslo har mye å gå på som grønn by

I vår vil de skrive en serie artikler for Osloby om en rekke forskjellige temaer.

— Vi har lyst til å gjøre det aktuelt for oslobefolkningen, vi vil skrive om ting som skjer av grønne ting Oslo, i tillegg til å dele tips og ideer til en grønn livsstil. Vi har lyst til å treffe så bredt som mulig og kommer til å skrive korte, konkrete og inspirerende innlegg, sier Bellika.

Er Oslo en grønn by?

— Jeg tror nok Oslo har veldig mye å gå på. Jeg tror vi har gode forutsetninger for å kunne virkelig ta et «grøntløft» i Oslo ved å satse på for eksempel sykkel, samferdsel og luftmiljø. Vi ser at det stadig vekk popper opp nye grønne initiativer her i byen, og det er kult. Det foregår mye i matveien, grønne restauranter og festivaler, og jeg tror Oslo blir en grønne og grønnere by.

Gjør historiene gjenkjennbare

Miljø og klima er noe helt vanlige folk er opptatt av, sier jentene. De ønsker å dele historier og erfaringer alle kan kjenne seg igjen i.

Miljø og livsstil skal være gøy, det skal ikke være en pekefinger som forteller hva som er rett og galt. Her kan alle bidra til å bedre miljøet, forklarer de.

— Det blir ofte usexy å høre på miljøpolitikk på veldig teknisk nivå. Vi prøver å formidle dette på en morsom måte som treffer folk, relaterer det til et personlig hverdagsliv, forteller Grønne Jenter.

 1. Les også

  Fem tips for å finne loppis-skattene

 2. Les også

  Oslos restauranter er i ferd med å bli grønnere

 3. Les også

  Lange ventelister for kortreist økologisk mat

 4. Les også

  Nå blir det lettere å spise vegansk i Oslo

Relevante artikler

 1. SID

  Aftenpodden Si ;D: Slik kan du være med på å redde verden

 2. OSLOBY

  Marianne Borgen vil at Oslo skal bli først med stemmerett for 16- og 17-åringer

 3. OSLOBY

  Ekebergparken, bikuber og karaoke langs Akerselva. Vi ble med et italiensk TV-team på reisereportasje i Oslo.

 4. A-MAGASINET

  Andreas Capjon fikk jobben som bonde midt i Oslo sentrum.

 5. FAMILIE OG OPPVEKST

  Slik støtter du barna i klimakampen

 6. OSLOBY

  28 jenter på russebuss har holdt seg langt vekk fra bråk