Osloby

Ønsker å glede andre med anonyme lapper

En ung kvinne fra Oslo er den mystiske lappeskriveren

Avsenderen vil fortsette å skrive små motivasjonslapper som denne for å glede noen i hverdagen.

 • Hilde Bjørhovde
  Journalist

"Godt at slike folk finnes". Mange gleder seg over oppmuntringslappen Henrik Steen fant på T-banen til Ammerud fredag, og som gjorde dagen hans lysere.

Henrik Steen med lappen som gjorde dagen hans lysere. Privat

Gladsaken sprer seg på sosiale medier, og flere forteller om at lignende lapper har gitt dem et lysglimt i hverdagen. Nå har skribenten kontaktet Osloby for å fortelle hvorfor hun skriver og deler ut motivasjonslappene.

— Det er utrolig rørende at lappene betyr noe for folk, det er nettopp det jeg vil oppnå, sier den unge kvinnen. Hun ønsker å være anonym, fordi hun ikke ønsker oppmerksomhet rundt sin egen person, og fordi hun ikke gjør dette for å bli kjent.

— Det er også mye av grunnen til at jeg holder meg anonym: at jeg ikke vil ha noe i gjengjeld, sier hun.

Henrik Steen synes det er flott at den unge kvinnen skal fortsette å skrive små lapper.

— Det er supert – hun skal vite at det sprer veldig mye glede, sier han.

- Litt av poenget eller grunnen til at jeg legger dem fra meg når ingen ser, er at jeg vil at folk skal kunne tenke "Oj, en noen, en fremmed bryr seg faktisk om meg" , uten at de har et ansikt på personen. Jeg vet ikke helt om det blir det samme hvis folk vet hvem jeg er, sier hun.

Den unge kvinnen vil gjerne takke alle som har delt saken på sosiale medier og gitt henne gode ord, selv om de ikke vet hvem hun er.

Vil fortsette å skrive lapper

— Det betyr virkelig alt for meg å vite at jeg kan gjøre en forskjell . Jeg hadde aldri trodd det skulle få så mye positiv oppmerksomhet og bety så mye for andre. Det koster meg virkelig ingenting å skrive lappene. Det gjør jeg med glede, og jeg kommer absolutt til å fortsette i lang tid fremover, så lenge det kan bety noe, sier hun.

— Noe annet som virkelig rører meg, er at folk legger lappene igjen, slik at flere kan lese dem. Men det er helt lov å ta den med selv hvis man finner en, det var det som i utgangspunktet var meningen.

- Jeg tenkte da jeg begynte å skrive og legge igjen disse lappene for over et år siden at hvis dette kunne gjøre EN persons dag bedre, hvis dette kunne få EN person til å smile, eller føle at noen bryr seg, så er det verdt det, og jeg har oppnådd det jeg ville, skriver hun i meldingen til Osloby.

— Det betyr utrolig mye å vite at det har hjulpet flere.

- Har aldri følt at jeg betyr noe selv

"Jeg fant samme lapp i høst på trikken, bare det var blå, og ikke rød, penn. Gjorde i alle fall min dag bedre. Tok vare på den og hang den opp over skrivebordet. Bra det finnes slike typer folk der ute! " er en av mange positive kommentarer på Facebook.

— Alt jeg vil er at lappene skal kunne lyse opp dagen til noen, at folk skal vite at de er verdifulle og bra nok, for det kan være veldig lett å tenke at man ikke strekker til. Jeg har selv slitt og sliter fortsatt med alvorlige psykiske lidelser, og jeg vet hvor mye små ting kan bety. Hvor viktig det er å bli påminnet om at man faktisk betyr noe. Jeg har aldri følt jeg betyr noe selv, så jeg vil i hvert fall gjøre alt for at andre skal vite at de betyr noe, avslutter den unge kvinnen.

 1. Les også

  - Dette reddet dagen min!

Oslo-kvinnen vil fortsette å skrive sine oppmuntringslapper for å spre glede Privat

Relevante artikler

 1. SID

  Angsten min, dette er til deg

 2. SID

  Jeg bruker sosiale medier til å få unge til å be

 3. SID

  Først da lidenskapen min for gaming ble tatt på alvor, kom jeg meg tilbake på skolen

 4. SPORT

  Ny TV-sesong klar: – Det kommer noen drøye scener

 5. SID

  Å bli utestengt er helt forferdelig. Det føltes som om jeg ble spist opp fra innsiden og ut.

 6. FOTBALL

  Åsane-helten etter opprykket: – Jeg er veldig stolt