Osloby

Mulig kampvotering i Oslo Frp før kommunevalget

Det kan bli kampvotering om førsteplassen i Oslo Frp før valget i 2019. Aina Stenersen (35) kan utfordres av Tone Liljerot (43).

Frp vil ta tilbake makten i hovedstaden, men det kan bli strid om førsteplassen på listen. Aina Stenersen (bildet) må kjempe for førsteplassen. Signe Dons/Aftenposten

 • NTB

Stenersen er foreslått på topp av nominasjonskomiteen, men André Melchior Larssen har ifølge Dagsavisen nå lansert Tone Liljerot som listetopp for partiet.

– Oslo Frp har gått nedover i oppslutning valg etter valg. Den nominasjonslisten som er foreslått nå, den har vi prøvd før, uten å lykkes særlig godt, sier André Melchior Larssen, nestleder i Grünerløkka Frp.

Les også

Oslo får 53 nye bomstasjoner et halvt år før valget: Naivt ikke å være bekymret for hvordan det blir tatt imot, sier Raymond Johansen

Er rådgiver på Stortinget

På nominasjonskomiteens møte forrige onsdag ble det besluttet å sette Camilla Wilhelmsen (59) på annenplass med Tommy Skjervold (36) på tredjeplass.

– Vi har ikke klokkertro på den listen, og mener den kan bli enda bedre. Derfor velger vi å fremme Tone Liljeroth på førsteplassen, sier Larssen til Dagsavisen.

Liljeroth er i dag rådgiver på Stortinget. Hun har stilt som ordførerkandidat to ganger. Nå er det fem år siden hun flyttet til Oslo.

– Jeg har ikke besluttet om jeg skal stille ennå, sier Liljeroth til Dagsavisen.

Ønsker fokus på integrering

På spørsmål om hva som skiller henne fra de andre kandidatene sier hun:

– Jeg er kanskje mer opptatt av å løfte frem integrering. Oslo er en mangfoldig by, med mange innvandrere. De er her, og skal bli her. Da er det viktig at vi løfter frem de som lykkes. Men jeg er på linje med partiet om innvandring, sier hun.

Nominasjonsmøtet i Oslo Frp går av stabelen 3. desember.

Les mer om

 1. Oslopolitikken
 2. Fremskrittspartiet (Frp)

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Slapp jubelen løs da hun ble toppkandidat for Oslo Frp

 2. OSLOBY

  Aina Stenersen foreslått som listetopp for Oslo Frp

 3. OSLOBY

  Hvem får «sikker» plass på stortingslisten? Kvinnekamp i Oslo Ap.

 4. OSLOBY

  Lan Marie Berg (MDG) vil på Stortinget, sier ja til førsteplass

 5. OSLOBY

  Saida Begum (31) innstilt som Høyres ordførerkandidat i Oslo

 6. OSLOBY

  Tre av fire regjeringspartier går imot egen regjering i sykehus-striden