Osloby

I Oslo vil halvparten kutte forbruket av rødt kjøtt

Halvparten av hovedstadens innbyggere vil spise mindre rødt kjøtt i 2020, viser en undersøkelse fra Nationen. Det er tre ganger så mange som på landsbygda.

I en ny undersøkelse svarer 50 prosent av de spurte i Oslo at de ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Spørsmålet som ble stilt av Sentio på vegne av avisen, var: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2020?»

I Oslo svarte 50 prosent av de spurte at de ønsket å kutte inntaket. På landsbygda var det 16 prosent som svarte det samme.

Da avisen stilte samme spørsmål i 2018, svarte 41 prosent av Oslo-folk at de ville kutte rødt kjøtt, mens resultatet var 21 prosent på landsbygda.

Det har dermed vært en økning i antall personer i Oslo som ønsker å kutte i forbruket av rødt kjøtt, skriver Nationen.

Undersøkelsen ble gjennomført blant et representativt utvalg på 1000 personer over 18 år i perioden 3.–7. desember.

Les mer om

  1. Kjøtt
  2. Oslo

Relevante artikler

  1. SPREK

    Ny forskning: Denne maten er minst skadelig for miljøet og har størst effekt på helsen

  2. SPREK

    Stor uenighet blant forskerne: Så lite rødt kjøtt bør du egentlig spise

  3. REISE

    Reise i skammens tid: Kan jeg fly og samtidig være miljøvennlig?

  4. NORGE

    Hver tredje burger denne kjeden selger, er laget av kunstig kjøtt

  5. SID

    Kan ikke alle bare ta seg sammen og tenke over hva de stapper i seg?

  6. NORGE

    Utredning foreslår tiltak som kan kutte utslipp tilsvarende 40 millioner tonn CO2 over ti år