Osloby

SV om OL-kutt: - Desperat, useriøs gimmick

 • Stein Erik Kirkebøen

Games in the city har det hett så langt. Nå virker det mer uvisst hvor games'ene skal være. SV mener byrådets siste kutt-utspill virker både useriøst og desperat. Oslo2022/S​nøhetta Oslo AS

 • I hele OL-prosessen har vi spurt om det ikke er mulig å kutte kostnadene, og fått til svar at det er det ikke. Så, plutselig skal det kuttes milliarder i løpet av en uke.

SVs bystyrerepresentant Ingvild Reymert mener, kort oppsummert, at det ikke går an å opptre slik som byrådet nå gjør i OL-saken.

Les saken:

Les også

Derfor åpner Oslo for «billig-OL»

— Nei, det gjør det ikke. Her har vi hatt en langvarig og grundig OL-prosess. Vi har utredet, vært på befaringer, vi har debattert og vi har til slutt fattet et vedtak. Kommunen har brukt 166 millioner på å utarbeide søknaden. Da kan en ikke bare ved et pennestrøk oppheve dette, og erstatte det med et nytt forslag. Det må eventuelt skje gjennom et nytt bystyrevedtak, sier hun, som mener dette vitner om desperasjon i byrådet.

Ingvild Reymert (SV)

— Ja, dette minner om en desperat, useriøs gimmick fra byrådets side. SV har hele veien syntes at OL blir for dyrt, og spurt om det ikke ermulig å redusere prisen. Vi har fått til svar at det ikke er mulig å gjøre OL billigere. Og så, når tilhengerne innser at motstanden i både folk og storting er veldig stor kort tid før avgjørelsen skal tas, så er det plutselig mulig å kutte med kanskje ti milliarder. I løpet av en ukes tid. Det henger ikke på greip, mener Reymert. - Byrådet ønsker ikke å endre søknaden, det legger ved en smørbrødliste med mulige kutt som storting og regjering kan velge i.

— Ja, og det gjør det hele enda merkeligere. Det virker som om byrådet ikke lenger vet hva det går inn for, synes Reymert.

Hun lurer også på om byrådet er i ferd med å kaste OL-barnet ut med badevannet.

- Hva blir igjen

— Ja, så langt har tilhengernes viktigste argument for å bruke så mye penger på OL, vært at byen vil få hardt tiltrengte idrettsanlegg og viktig utbygging av infrastruktur. OL skal være byutvikling. Men hvis en nå, for å spare penger, flytter øvelser ut til anlegg andre steder i landet, og hvis en økser brutalt i infrastrukturinvesteringene, hva er da igjen av langtidseffekten av OL?Hva sitter byen igjen med? Med sitt nye utspill slår byrådet bena vekk under sitt viktigste argument for å arrangere OL i Oslo, sier Reymert.

- Men, vil en lavere pris gjøre OL i Oslo mer spiselig for SV?

— Vi er imot OL, og har vært det hele veien. Blir det flertall for å legge OL hit, så ønsker vi at det skal gjøre så billig som mulig. Men forløpig har vi ikke sett noe nytt fra byrådet som det er mulig å forholde seg til, sier Reymert.

Hun mener all usikkerheten gjør det riktig å innføre aktivitetsstopp i OL-etaten for ikke å kaste bort enda mer penger på et prosjekt som stadig mer tyder på at Stortinget ikke ønsker.

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Hva mener Ap egentlig om E18?

 2. SPORT

  Det blir ikke OL i Oslo i 2022

 3. POLITIKK

  Oslo Høyre advarer: Oslo tigger staten om mer koronapenger, men bruker nesten 1 milliard på andre prosjekter

 4. OSLOBY

  Dette er sakene som kan velte bompenge-forhandlingene

 5. OSLOBY

  «Tømmer kontoen» for å unngå budsjettkutt som svir

 6. POLITIKK

  Oslo Venstre inviterer byrådet til sjokkøkning av rushtidsavgift