Osloby

Ready sikret første NM-gull på 88 år

Ingen nålevende husket sist Ready vant et NM-gull i bandy. Lørdag kveld kom det første på 88 år!

Så glade er Readys gullgutter over den første NM-tittelen på 88 år. Hilde Bjørhovde

 • Arne Hole

Det formelig kokte på Frogner stadion da Oslo-klubben Ready vant sitt etterlengtede bandygull foran 1300 tilskuere og mottok kongepokal for NM-tittelen.

11-mannsbandy ble en forbannelse for Ready. Etter å ha vunnet 13 av 14 finaler i syvmannsbandy, kom ikke laget engang til en eneste finale i 11-mannsbandy før i fjor. Da ble det 2-5-tap mot Stabæk. På Frogner stadion lørdag kveld kom revansjen: 6-4 over samme motstander.

På grunn av sol og vind måtte kampen utsettes i tre kvarter før det ble orden på isen, men orden på Ready var det fra første stund, anført av sine svensker foran et tusentall tilskuere.

Daniel Zeilon slo inn et frislag etter ti minutter, og 11 minutter senere økte samme mann til 2-0 på straffe. Fredrik Randsborg reduserte for Stabæk på corner, men omtrent rett fra avslag gikk Ready opp til 3-1 da Gustav Andersson gled gjennom Stabæk-forsvaret. Det ble også 4-1 ved Bård Berdal, før seriens toppsscorer, Stabæks Björn Busqvist, meldte seg på.

Nok en gang svarte Ready raskt da Gustav Andersson scoret sin andre for kvelden.

Trygget seieren

Ready har lagt opp til en festdag og startet den med pølsefest og flaggutdeling på Gressbanen. Og festen fortsatte på Frogner. Fra 5-2 til pause øket Zeilon til 6-2 rett etter hvilen med sitt tredje mål for kvelden. Da hadde Ready festet grepet på tittelforsvareren.

Stabæk skapte usedvanlig lite i første omgang – men tanke på at laget i serien scoret 164 mål på 21 kamper – 70 flere enn Ready, som tok bronse i serien. Også i tre semifinaler mot Sarpsborg var Stabæk effektive og scoret 26.

Effektiviteten mot Ready var det imidlertid så som så med. Bæringene presset voldsomt i annen omgang, men Ready-keeper Christofer Silius var formidabel. Det ble med en reduseringer ved Björn Busqvist og Christian Randsborg til 4-6 i annen omgang – til tross for stort press. Men det var ikke kvelden for de blå, og rett før slutt misset også Andreas Ingemarsson et straffeslag for bæringene.

Readys forrige NM-seier kom på Bislett i 1928 da Trygg ble slått 3-0.

Det blir neppe 88 år til neste tittel for landets største bandyklubb?

 1. Les også

  Readys første bandysølv på over 90 år

 2. Les også

  Jumbo Ready hardt presset

Ifjor tapte Christian Waaler (t.v.) NM-finalen mot Stabæk. Denne gangen ble det en etterlengtet seier. Her sammen med lagets gode keeper Christofer Silius. Arne Hole

Over 1300 tilskuere fulgte NM-finalen i bandy lørdag på Frogner stadion. Her en gjeng Ready-supportere. Hilde Bjørhovde

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ready sikret første NM-gull på 88 år

 2. SPORT

  Stabæk klare for 10. NM-finale på rad

 3. SPORT

  Vant bare med dem han skal prøve å slå

 4. SPORT

  Målmaskinen vant alt

 5. SPORT

  NM-grossistene klare for ny finale

 6. SPORT

  Mannen som scorer mest i Norge