Osloby

Gutt (1,5) skadet etter at førerløs bil trillet inn i barnehage

En gutt (1,5) er lettere skadet etter at en bil uten fører trillet inn i en barnehage på Ammerud i Oslo.

En førerløs bil traff et barn i Grorud barnehage på Ammerud i Oslo onsdag ettermiddag. Bilen ble til slutt stanset av et tre. Hans O. Torgersen

 • Harald Stolt-Nielsen

Den halvannet år gamle gutten slapp fra ulykken med lettere skader, opplyser politiet på Twitter. Den førerløse bilen trillet inn i barnehagen 15.43, det er fortsatt uklart hva som førte til at bilen trillet inn i barnehagens uteområde.

Innsatsleder Tomm Berger sier til Aftenposten at det var flere barn ute og lekte da bilen begynte å trille inn i utearealet til Grorud barnehage.

– Bilen sto parkert på oversiden av barnehagen. Den har så begynt å trille nedover og gjennom nesten hele utearealet til barnehagen, forklarer innsatslederen på stedet.

Bilen skal ha trillet ned bakken i nedre bildekant og gjennom porten, inn i barnehagens uteareal og stanset mot et tre helt øverst i bildet. Hans O. Torgersen (dronefoto)

Bilen trillet gjennom den lukkede porten til barnehagen og ble til slutt stanset av et tre. Berger skryter av de ansatte i barnehagen, som fikk reddet flere av barna fra å bli truffet av bilen.

– De ansatte gjorde en veldig god jobb. Dessverre ble et barn truffet av bilen. Barnet er fraktet til Ullevål sykehus, sier Berger.

Politiet er blitt igjen på stedet for å gjennomføre nødvendige undersøkelser og snakke med vitner, forteller innsatslederen.

– Vi har jobbet med å lokalisere og få tak i eier av bilen. Dette for å sikre oss nøkler slik at vi får gjort ytterligere undersøkelser av bilen.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan eller hvorfor bilen, som sto parkert, begynte å rulle.

– Nei, det er helt ukjent. Den begynte å rulle uten at noen har vært i den, sier Berger.

Les mer om

 1. Barnehage
 2. Oslo

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ettåring døde etter å ha blitt hengende fast i barnevogn i barnehage

 2. NORGE

  Barnehage innfører «sovevakt» etter ulykke

 3. NORGE

  Ettåringen som døde: – Flere avhørt med status som mistenkt

 4. NORGE

  Fortsatt kritisk for ettåring etter ulykke i barnehage i Bergen

 5. NORGE

  Jente (3) truffet av rullende bil – fløyet til sykehus

 6. NORGE

  Ettåring til sykehus – fikk barnevogn-stropp rundt halsen