Sulten

Stockfleth's var best

Bogstadveiens nye kaffebar, Far Coast, påstår at deres automatkaffe er like god som den håndlagde. De tar ikke mye feil.

Avdelingsleder hos Stockfleth's i Tinghuset, Kjetil Gundersen (26), er strålende fornøyd med sine gode kaffeprodukter. Foto: Urdahl Olav 

  • Trond Bruce Hansen

Kaffe, te, urtete og kakao er kanskje ikke det du forbinder med Coca-Cola. Det er du nødt til heretter. Verdens største mineralvannprodusent har åpnet kaffebar i Bogstadveien 20. Men Far Coast er ikke helt som andre kaffebarer. Her er det automatene som bestemmer kvaliteten. Og betjeningen svarer hyggelig på spørsmålene. Aften har testet cappuccino, espresso og svart kaffe fra Far Coast opp mot fem av byens mest populære kaffebarer. Den automatiserte gourmetkaffen klarer seg forbausende bra i konkurransen. Men når allikevel ikke helt til topps. Ferskheten i de vakuumpakkede bønnene scorer høyt. Dessuten liker vi utvalget i kaffebaren. Seks forskjellige typer bønner å velge mellom. Her er det bare å finne sin egen favoritt. Betjeningens velvillighet til å forklare oss hvilken type kaffe vi skal velge ut fra vår egen smak, er gledelig. De kan sine saker. Lokalet er også med på å heve karakteren. Stort og trivelig, med en moderne avdeling ut mot Bogstadveien der de unge holder hus. Lenger inn blir det koseligere. Sofaer og lenestoler overtar for krakkene ved inngangen. Her kan man sitte og prate i ro og fred.Allikevel er vi ikke helt fornøyd med måten kaffen blir presentert på. Melkeskummet øverst i cappuccinokoppen har altfor store bobler, og forsvinner nesten før vi har kommet halvveis i koppen. Espressoen er litt tynn, men smaker greit, og kan nok likes best av dem som foretrekker en mildere smak. Den svarte kaffen er også grei, men litt tynn og smakløs. Vi forstår fort at her må man smake seg gjennom de forskjellige typene for å finne sin favoritt.

Les hele saken med abonnement