Sulten

Vino Veritas: Økologisk, ikke økonomisk

Maten er god, men det er lite av den, og veldig dyrt.

Selve lokalet er lyst og hyggelig, men Vino Veritas har ennå litt å gå på når det gjelder service. Foto: Jan T. Espedal

  • Dagobert

— Hvor ble det av servitøren? Nå sitter tre bord og venter på mat og drikke.

Bordvenninnen er svært skuffet.

Like etter kommer servitøren løpende. Rett forbi og bort til et bord lenger borte.

veritas050-GX43WOP8b0.jpg Foto: Jan T. Espedal

— Det ser ut som om den ene gjesten akkurat har tatt tak i ermet til servitøren for å holde på oppmerksomheten, hvisker Bordvenninnen, som har utsyn mot den grønne og frodige bakgården.Etter at det spanske øko-matkonseptet Vino Veritas tok over for Kafé Eno på Vålerenga, har stedet fått en ansiktsløftning på flere måter. Ut med vafler, patentsmørbrød og karbonader, inn med økologiske råvarer og vin fra egen produksjon i Andalucia.

Bøker om økologisk mat og vin ligger spredt rundt på bordene, og menyen byr både på enkelt-tapas og deleretter.

Restaurantguiden: Oslos beste tapas-steder

Paella, tapas og vin

Lørdager er paella-dag, så vi har forhåndsbestilt. Spisevennen meldte seg på for sent, så han får kikke på tapasmenyen. Vi har bestemt oss for å dele en flaske vin, og er blitt anbefalt en hvitvin fra egen produksjon.

Mens vi spiser ventebrød venter på paellaen, har spisevennen fått brød med chorizo-paté og hvit geitost, en nydelig, kremet aioli laget på melk og solsikkeolje og saftige oliven.

Endelig kommer servitøren med maten: To vanlige tallerkener med mye ris og litt kjøtt.

Spisevennen ber om flere tapas og mer vann til bordet. Servitøren nikker, og blir borte.

Det går en lang stund, vinglassene er tømt og spisevennen tilbyr seg å lete etter servitøren.

— Jeg ser ingen. Det sitter folk på fire-fem bord, og ingen service. Hva har skjedd? De har en egen disk like ved utgangen der man kan kjøpe med varer hjem, men der er det heller ingen, sier han.

Restaurantguiden: Gode restauranter i Oslo øst

Vente, vente

— Vi bestilte en miks av kjøtt og skalldyr. Her må vi bruke lupe for å finne så mye som et rekeskall.

Spansk, økologisk potetsalat. Foto: Jan T. Espedal

Bordvenninnen roter rundt i risen. Alt hun finner er noen biter kjøtt som kan minne om kylling.Risen har fin tyggemotstand, men det er lite annet enn den. Har vi vært uheldige og fått "feil" enda av paella-pannen?

— Smaken er bra, og de har lagt på en god klatt aioli på toppen. Men hvis det er dette alt vi får til den nette sum av nesten 300 kroner, er prisnivået hinsides enhver fornuft.

Spisevennen har klart å hekte tak i servitøren, som er veldig stresset. Nå kommer den siste tapasen, stekte poteter med en spiss salsa. Spisevennen får bestilt tre øl, som kommer noenlunde raskt til bordet.

- Man blir ikke mett av dette, sier han.

veritas000-p8h6tkZ2M3.jpg Foto: Jan T. Espedal

— Et måltid i Spania skal strekke seg over tid, så man kan nyte maten i langdrag, men dette er nesten komisk. Vi dropper desserten. La oss betale og gå.Det tar sin tid å få regningen, men vi får til slutt gjort opp. Det ble dyrt.

— Det eneste som ikke virker overpriset, er vinen, som var fin og frisk. Akkurat nå virker det som om ambisjonene overstiger evnen til å levere varene. Det er ikke bra når gjestene blir sittende og vente i evigheter. Vi får håpe dette skyldes innkjøringsproblemer, så vi kommer tilbake om en stund.

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Totalhavari på Aker Brygge

  2. SULTEN

    Denne restauranten får terningkast to for maten

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Fiskelykke ved Akerselva

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Quesadilla er en knusktørr affære

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Skuffende tacofredag

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Delte gleder på Tjuvholmen