Sulten

Restaurantanmeldelsen: Totalhavari på Aker Brygge

Vi hadde en kveld både vi og Onda Bar & Grill helst vil glemme.

Restauranthuset Onda er et fint sted å sitte når solen skinner, men Oslobys anmelder var uheldig med maten denne dagen. Foto: Rolf Øhman

 • Dagobert

Vår vurdering:

3 av 6

NB: Restauranten Onda Bar og Grill er nå stengt.

– Kan de som har bestilt bord komme over hit? Køen inn til Onda er temmelig uoversiktlig med grupper av folk som klumper seg sammen rundt inngangen. Det virker som om flere firmaer har lagt sommeravslutningen til Ondas tre avdelinger denne kvelden. Noen går opp trappen mens noen blir plassert på uteplassen eller inne på Onda Sea.

Inne på Onda Bar & Grill, som vender inn mot Aker brygge, slik at man går glipp av sjøutsikten, er det duket opp på en rekke langbord, og noen av dem fylles opp av feststemte folk som klemmer ryggsekkene sine under stolene.

– Har dere bestilt bord? Hvilket navn sa du?

Etter en leteaksjon finner de oss, og vi blir klemt inn på et lite bord like ved et stadig mer høyrøstet selskap. Noen av dem er allerede godt i gang med drikkevarene, og knipser utålmodig med fingrene for å få påfyll.

Vår stressede servitør kommer med vinlisten og haster videre før vi får bestilt drikke, men er tilbake like etter.

Spisevennen ber om øl, og ender med en rød flaske fra Monaco mens Bordvenninnen og jeg får hvert vårt glass Chablis.

 • Les flere av våre anbefalinger:
Restauranter med enormt vinutvalgVinbar-vinnerne

Onda huset tre avdelinger, der Onda bar & grill inn til venstre for inngangsdøren er den mørkeste. Foto: Rolf Øhman

Fire retter. Dermed basta.

Den fyldige vinlisten byr på spennende lesning, så vi vurderer å dele på en flaske til de fire delerettene vi skal få. Servitøren er usikker på hvilken vi bør velge, og nevner at de andre bordene drikker Riesling trocken fra Leitz. Vi ender på en Poilly Fumé som er et par hundrelapper dyrere, men med tanke på at en fireretter koster 425 per kuvert, så slår vi til.

Onda bar & grill har gjort det enkelt for både seg og oss, siden forrige gang vi var her har de kuttet ut à la carte-menyen og konsentrert seg om deleretter med fire serveringer som starter med fisk og skalldyr før vi skal få et "tapasbrett".

Siden vi er på Ondas grillavdeling, skal vi naturligvis få tre typer kjøtt til hovedrett før desserten.

Les også: Byens beste biff

Onda på Aker brygge er et populært utfluktsmål. Foto: Rolf Øhman

Den som venter ...

– Jeg skjønner ikke hva de tenkte på da de tegnet dette huset, sier spisevennen. – Denne delen er den absolutt mørkeste og tristeste av dem alle. Det føles som om taket skal falle ned i hodet på oss.

At vi sitter med to sommeravslutninger tett på oss, hjelper heller ikke på humøret. Servitørene småspringer med mat og vin, og rekker å sette en kurv med brød og smør på bordet sammen med vinflasken og en mugge vann.

– Nå kan maten gjerne komme. Jeg begynner å bli veldig sulten, sier spisevennen.

Et drøyt kvarter etter får vi både antipastoen og sjømaten samtidig.

– Her tror jeg kjøkkenet bare får ut maten best de kan, bemerker Bordvenninnen.

Vi har fått et fat med laks, en skål krabbeklør, en gryte lunede reker, en tallerken italiensk spekemat med små skåler aioli, urtemajones og chilimajones og et fat med diverse pateer og innmat.

Alle er blitt skrubbsultne, så vi kaster oss over maten. Laksen har fått et syrlig sting og krabben har et chilisting, men spekematen og kjøttet er kjedelig, bortsett fra en urtepaté som både Bordvenninnen og spisevennen roser.

Glad i brasserier? Her er våre anbefalinger

På Ondas uteservering sitter du rett ved sjøen. Foto: Rolf Øhman

Buffet rett på bordet

– Nå har den verste sulten roet seg, men er det ikke en følelse av sittende buffet over dette? sier spisevennen. – Den eneste forskjellen er at vi får maten til bordet istedenfor å plukke selv.

Den følelsen blir forsterket idet vi får hovedrettene til bordet: Oksen er grillet på amerikansk barbecue-maner, men skivene er seige med en svidd overflate som dominere smaksbildet.

Små, tørre stykker svin som har fått en søtlig asiatisk vri, ligger lunkne på et fat. Vi har også fått noen stykker lammerack som heller ikke klarer å vekke noen entusiasme hos oss. Ved siden av dette har vi fått noen bløte ovnspoteter og en liten kjele med grønnsaker.

– Det var snaut med grønnsaker her, sier spisevennen. – Vi får dele best vi kan.

Og her får du den søte avslutning

Vinen er drukket opp, men vi har bestemt oss for at vi nøyer oss med å drikke vann fra muggen på bordet.

– Det ville uansett tatt evigheter å få noe, sier Bordvenninnen og kikker bort på nabobordet, der rundt halvparten har fått mat, og tallerkener bæres ut fra kjøkkenet.

Derfor ber vi om regningen samtidig som vi får vår dessert på bordet. På det trekantede fatet ligger et stykke sjokolademousse, en sorbékule, litt frukt og en bitte liten makron.

– Dette var stusslige saker. Bortsett fra at vi ikke har hatt sjøgang, har dette vært som et weekend-cruise på ferge. Alt er samlebånd-preget og ingen av rettene har vært særlig minneverdige. Jeg misunner ikke som skal skrive denne anmeldelsen.

Bordvenninnen er enig:

– Bortsett fra prisen, som er svært rimelig sett ut fra Aker Brygge-nivå, har dette vært et totalt havari matmessig. Jeg synes synd på servitørene som har vært på jobb her i dag, og håper det var en arbeidsulykke. Det kan ikke være på denne måten daglig. Da ender de med å måtte slukke grillen før neste sommer.

Les også: Deilig sjømat

Miljø 3

Meny 4

Mat 2

Service 3

Pris 4

16 av 30 poeng

Les mer om

 1. Aker Brygge
 2. Næringsmiddelindustrien

Flere artikler

 1. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: Louise er en middelhavsfarer på Aker brygge

 2. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: Mere blod, takk!

 3. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: Servicenivået på Olivia nærmer seg skjult kamera

 4. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: Nydelig utsikt og mat på «hemmelig» takterasse

 5. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: Skuffende tacofredag

 6. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelse: Dette var den store overraskelsen på Aker brygge