Sulten

Enkelt, rått og godt

Lokalet er ikke all verden på Sato, men maten er absolutt verd en trikkebillett.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Tempura med scampi, fisk og grønnsaker med en deilig saus å dyppe i. Carl Martin Nordby

Etter at Mikaku la ned driften i Parkveien, har kjøkkensjefen flyttet til Frognerveien. Nå ligger den rett ved holdeplassen Niels Juels gate. Vi hopper av trikken og går inn på hjørnet ved dagligvarebutikken i Frogner Atrium. Ute er det surt og kaldt, men inne gir lokalet et avdempet og hyggelig inntrykk. Interiøret er minimalistisk, med mørke trebord på geledd innover, mens en lang disk avslører en del av tilbudet. Ved vinduet sitter et selskap med asiater, og i løpet av måltidet kommer det flere, blant annet et eldre japansk ektepar.

— Det gir alltid et tillitvekkende inntrykk, hvisker Bordvenninnen. Vi har bestilt rekechips mens vi ser på menyen, som er usedvanlig omfangsrik og har større avdelinger med japanske retter. Mange av dem er skrevet med japanske skrifttegn, så det blir noe gjetting for å finne ut hva de tilbyr.

Bordvenninnen begynner med tempurafritert fisk og scampi, mens jeg har blinket meg ut Havets delikatessesuppe.

En fryd for øyet

Servitørene er raske og har god oversikt, og ikke lenge etter kommer fat og underlegg til bordet.

Sato har et enkelt, men hyggelig lokale. Carl Martin Nordby

— Dette er til å legge skallene, sier servitøren før jeg får satt en glovarm gryte foran meg. Da lokket tas av, åpenbarer det seg en overflod av hummerklør, blåskjell og fiskebiter som dupper i en lys kraft med sopp og grønt.

— Her er bare å bruke fingrene for å få med mest mulig av godsakene, sier Bordvenninnen og stjeler et blåskjell.

Hummerkjøttet har en fin sprett, og skalldyrsmaken er fint ivaretatt i den milde, men varmende suppen. Mellomstore biter torsk og laks gjør forretten til et lite måltid i seg selv, men jeg forsyner meg likevel av bordvenninnens fristende rett som består av innbakt scampi, fisk og strimlede, friske grønnsaker. Alt har god tyggemotstand, og den lyse og luftige frityrskorpen ser usedvanlig appetittvekkende ut. Smaken skuffer heller ikke, og den hjemmelagede sausen vi kan dyppe de friterte stykkene i, har et delikat sting av syre.

Sprek hest

Nå er det tid for hovedrettene.

Min innbakte hestebiff er skåret i strimler så det mørke kjøttet lyser mot meg på tallerkenen. En gyllenbrun, søt/skarp barbecuesaus og en enkel salat gjør Gamle Svarten selskap. Ved siden av kommer en skål ris.

Frityrskorpen strammer opp hestebiffen, som har en mørk, delikat smak.

Bordvenninnens sushi moriwase kommer med ti sushibiter bestående av laks, tunfisk, kongereke og en stor makirull delt i seks porsjonsbiter. Alt er overstrødd med rogn.

— Klart godkjent, sier hun mellom munnfullene.

Det er nok av for- og hovedretter å velge i, men bare fem desserter. Nå er vi likevel så mette at vi står over etterrett.

— Prisnivået er forvirrende, 150 kroner for fisk- og skalldyrsuppen er lavt sett ut fra hva man får, mens andre retter virker dyre. Men vi har fått valuta for pengene, og maten holder et jevnt bra nivå. Hit går jeg gjerne en gang til.

 1. Les også

  Fortsatt nam - nam på Nam Kang

 2. Les også

  Mr. Bay, Gangnam Style

 3. Les også

  St. Raw: En godt skjult skatt

 4. Les også

  Nippon Art: Overpriset og kjedelig

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Restaurant 34 er helt på toppen

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Priser til å gråte av

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Publikumsfavoritt på Bjølsen holder ikke lenger samme nivå

 4. SULTEN

  - Femmeren er innen rekkevidde

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Xeast - et hipt alternativ i Nydalen

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Hit går du for ølet