Sulten

Restaurantanmeldelsen: Skiftende skydekke hos Südøst

Det går rett vest med forrettene, men Südøst redder seg i land med en deilig hovedrett.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

_I0A8883.jpg Magnus Knutsen Bjørke

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

— Jeg har gjort den ultimate servitørtabben, røper vår hyggelige servitør.

— Jeg helte to glass rødvin over hodet på en dame i hvit kjole. Det var ikke bryllupskjole, men kritthvit var den – en stund.

— Du jobber her fortsatt.

— Hun tok det veldig fint, sier servitøren og heller i mer vin til oss.

Südøst er en meget stemningsfull restaurant. Magnus Knutsen Bjørke

Vi har fått bord midt i det store lokalet til Südøst Asian Crossover , og nyter et glass Riesling mens vi leser gjennom den innholdsrike menyen. Her kan man se bort på de to store ildstedene som gjør den lune restauranten ekstra koselig. Det er som vanlig nesten fullt her, og stemningen er god.

Restaurantguiden: Her er de beste eksklusive asiatiske restaurantene

Feig – chicken!

Forrettene hos restauranten er for varierende. Magnus Knutsen Bjørke

— Utrolig skuffende!

Spisefølget legger fra seg en kyllingbit. Vi har valgt fire ulike småretter som første del i måltidet, men her er det stor forskjell på kvaliteten. Den såkalte«spicy chicken» er så langt unna sterk du kan komme, men de har lagt på noen biter chili på toppen.

De frityrstekte bitene med koriander og rød curry smaker ingenting annet enn kylling og frityr, er tørre og et nitrist valg til 89 kroner. De to sausene hjelper heller ikke til med å løfte retten.

Sjekk disse: Billige asiatiske restauranter

Yum nuea jang salat er god. Magnus Knutsen Bjørke

Et langt bedre valg er Yum nuea jang salat, en stor og frisk salat toppet med saftig indrefilet. Her er sprø biter med agurk, rødløk, tomater og noen biter rød chili, badende i en dressing med hvitløk og koriander. Retten er i overkant salt og syrlig, og hadde hatt godt av noe mer sødme.

Suppe i uthulet brød

— Denne er god! Den beste av de fire forrettene er cream chowder -suppe, en smaksrik, halvtykk, gul affære med både strimlede grønnsaker, chili, ingefær og en dominerende smak av karri. Suppen serveres i et uthulet hjemmelaget brød og inneholder biter av hummer og breiflabb - som burde vært fastere i fisken.

Spis på et nytt sted: De hotteste restaurantene akkurat nå

Restauranten har en del å jobbe med når det gjelder mat og service. Magnus Knutsen Bjørke

Ribs'ene har lidd samme skjebne som kyllingen. De er tørre og smaker utrolig lite, selv med noen biter chili over seg. Det står at de skal være marinert med hvitløk, pepper og koriander, men smaker ingen av delene. Pysete og kjedelig, og selv de få dråpene med appelsin— og honningsaus i bunn smaker lite.

En lun og koselig restaurant i flere avdelinger. Magnus Knutsen Bjørke

— Hyggelig servitør, men rart at de ikke sier noe om maten, sier spisefølget. Südøst hører til samme kjede som Dinner og Nodee , men der beskriver de maten i detalj når den ankommer bordet. Her har servitørene også litt for mye å gjøre, slik at man stort sett heller i vin selv og tomme tallerkener blir stående lenge på bordet. Slurp: Her får du gode drinker til maten

Sett tennene i låret

_I0A8829.jpg Magnus Knutsen Bjørke

— Endelig! Spisefølget drar inn den deilige lukten av det stekte lammelåret foran oss. En stor gryte med masse grønnsaker er satt midt mellom oss på bordet, med et lite lammelår på toppen. Servitøren prøver å skjære det opp, men bør gå på kurs hos St. Lars , hvor de kan vise hvordan det skal gjøres. Kjøttet er uansett nydelig på smak, saftig og med markante kryddersmaker.

Det er som oftest fullt hos Südøst Magnus Knutsen Bjørke

Kjøkkenet har marinert lammelåret i olivenolje, sitrongress, chili, limeblader, hvitløk, rødløk og togarashi – en japansk krydderblanding perfekt til grillet kjøtt. Lammelåret ser lite ut, men her er mer enn nok mat til to personer. I den svarte gryten ligger tynne skiver poteter som hadde vært best gratinert ved siden av, masse god sopp og andre friske grønnsaker. Til dette serverer Südøst en syrlig yuzu rødvinspeppersaus, som passer meget godt til det herlige lammelåret. Vi får også en frisk salat, men den er helt overflødig med så mange gode grønnsaker til. Gi meg biff: Her får du deilig grillet kjøtt

Südøst ligger fint til ved Akerselva.

— Noen vil sikkert oppleve musikken her som nokså høy, men den legger en fin demper på alle stemmene i lokalet, mener spisefølget, som nå kaster seg over desserten. De er fint priset til 85 og 95 kroner, og byr på seig og god sjokoladekake samt husets signaturdessert – tilslørte asiatiske bondepiker. En frisk og fyldig søt avslutning med pasjonsfrukt og mangokrem, sprø sjokolade-crumble, mangosalsa og pasjonsfrukt-sorbet. Desserten er passe søt og fint pyntet med bjørnebær, jordbær og en steinhard bit cantaloupemelon med skall.- Südøst har fortsatt en del å gå på når det gjelder mat og service, men den gode stemningen kan ingen ta fra dem.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Nei! Det er ikke blitt bedre mat.

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse:

 3. SULTEN

  Du får bedre asiatisk mat enn dette i Oslo

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: «Ikke noen kulinariske høydepunkt»

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Rykker ned to karakterer!

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Nomads er en meget god asiatisk nykommer