Sulten

Restaurantanmeldelsen: Fransk kjærlighet på Le Benjamin

Intimt, hyggelig og god mat – det er lett å forelske seg i Le Benjamin.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

5 av 6

sdsde9521.jpg

— Det er ikke mange igjen, men flere har holdt ut i mange år, sier spisefølget.

— Nei, i fjor forsvant Le Bouchon, men de franske brasseri/bistro-stedene som er igjen i Oslo holder høy kvalitet. Brasserie France , Brasserie Blanche , Brasserie Hansken , Bistro Brocante , Ostebutikken bistro , Kampen bistro , Brasserie Sanguine og fjorårets nyetablering Chez Colin , er alle meget bra. Det blir spennende å se om Le Benjamin holder samme gode kvalitet fortsatt.

Intimt, uformelt og god stemning i restauranten. Ingar Storfjell

Vi har fått bord ved vinduet, godt brød i kurven, og servitøren er raskt ute med et par øl. Dagens meny står på en tavle over baren, og menyen er ellers stappfull av franske klassikere som snegler, løksuppe, biff tartar, entrecõte og fondue. Oslos beste brasserier/bistroer

Voksne drikker Vosne

— Nydelig krabbesalat, skrytet spisefølget. Lune, saftige biter kongekrabbe, hviler på ulike typer salat, knasende sprø krutonger og stangselleri, noen tynne skiver reddik og en smakfull urtesaus. Det er syrlig, salt og nokså mye mat for 160 kr. Prisene hos Le Benjamin ligger på nivå men de andre franske konkurrentene, og velger du ikke dagens 3–5 retter, kan det bli nokså dyrt.

Ingenting å si på utvalget av ost hos Le Benjamin. Ingar Storfjell

Servitøren har anbefalt en rimelig vin fra Alsace til 590 kroner, og den friske og fyldige Trapet Riquewihr Riesling funker fint sammen med krabbe og ok til kreps. Vinkartet er for øvrig en fryd å lese, med et meget bra utvalg franske fristelser, blant annet er rikt sortiment av Poligny Montrachet, Mersault, Volnay og Vosne Romanée. Restauranter med enormt vinutvalg

— Krepsen er også brukbar, selv om den kunne vært litt fastere i halen. Men smaken er god med masse urter og noen sitronbåter vi klemmer over godsakene. Det er også bra at de kommer men krepsene i en kasserolle, slik at de holder bedre på varmen mens vi suger ut og knekker opp de små klørne. Det er mye jobb for lite mat, men smaker bra.

Brødterninger som hovedrett

Lokalet er enkelt innredet, med baren i midten, mørke stoler og bord, friske tulipaner, noen få bilder, vinskap og et fristende osteskap. Fransk musikk strømmer fra høyttalerne og snart står franske klassikere på bordet.

sdsde9521.jpg

Spisefølget har tatt med en venn, og de to deler en klassisk ostefondue Savoyarde. Servitøren forklarer hvor viktig det er å røre godt i gryten slik at ikke osten setter seg fast, og plasserer et stort fat med brødterninger, samt en skål med skinke, gulrot og stangselleri, og en bolle salat på bordet. Restauranter med fantastisk service

— Deilig blanding av ulike oster og alkohol. Jeg har fått mange skarpere varianter tidligere, men denne er også god, mener spisefølget, og lar brødbitene få seg en skikkelig dans i ostegryten. Stangsellerien og gulrøttene tilfører et knasende og hardt innslag i alt det myke, og salaten sørger for noe syrlig og friskt til den salte retten.

— Puh! Dette er kraftige saker. Etter 15 brødbiter begynner spisefølget & co. å slite. Ostefundue er heftig kost, og kan sammenlignes med følelsen av to store porsjoner ribbe.

Ikke noe crap med crêpe

Entrecôten er på nivå med Brasserie Blanche , Trancher , Stock og Brasserie Hansken , og hvem sier at ikke retten kan presenteres på en lekker måte?

Her får du byens beste biff

En glovarm tallerken er fylt med grillet hjertesalat med det store kjøttstykket over. Oppå ligger fritert hvitløk, oksemarg og noen grønne urter, mens peppersjy omringer det hele. Kjøttet er godt krydret, saftig og smaker masse. Den grillede hjertesalaten tilfører retten litt sødme, peppersjyen byr på bra trøkk uten å dominere smaksbildet, og hvitløken har masse smak og er et fint knasende sprøtt innslag i retten. Ved siden av står en glovarm panne fylt med fløtegratinerte poteter. Her er masse hvitløk og godt stekt ost på toppen – saftig og velsmakende.

— Jeg er stappmett, men er klar for noe søtt, sier spisefølget, og får med det ti minutters selskap ved bordet.

Restauranter med innholdsrik dessertmeny

Der flamberes pannekaker, og de to løvtynne crêpes suzette blir servert med appelsin- og vaniljeis for å passe til appelsinsmaken fra Grand Marnier – syrlig, søtt og meget godt. Etter en stund klarer vi heller ikke å la være og teste noen oster fra skapet. Best er en mild og godt modnet Reblochon, samt en skarp Roquefort, godt hjulpet av deilig tomatkompott.

— Ménage à trios?

— Hva?

— Meg, deg og Benjamin ser ut til å bli et langvarig kjærlighetsforhold.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Sjekk ut denne nykommeren!

 2. SULTEN

  Ned en karakter

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: - Nå må restaurantene slutte med trefjøler som tallerken

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: En karakter ned for Bruno's Proseccheria

 5. SULTEN

  - To fiskeretter er lite til å kalle seg fiskerestaurant

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Det er ikke bare utseendet som betyr noe, Michaels