Sulten

Dyrt, men deilig i basaren

Baltazar har pusset opp og gjort det enklere både for seg selv og gjestene. Det er en god idé.

Velhengt og nydelig T-bonesteak.
  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

– Det er lenge siden jeg har vært her, skjønner jeg. Bardisken er blitt borte, og skillet mellom overetasjen med Fine dining og enoteket her i første, er borte. Nå får du samme meny begge steder, sier Bordvenninnen.

Spisekartet byr på fireantipasti (forretter), fire primi piatti (pasta/risottoretter), fire secondi piatti (hovedretter), ni varianter av pizzaer og fire desserter. Dessuten kan du velge mellom tre ulike tilbehør/sideretter som ovnsstekte poteter, kikerter eller salat.

  • Restaurantguiden: Byens beste pizza
En vellykket oppussing hos Baltazar.

– Bra at man har mulighet til å gjøre et helt måltid av en hovedrett, selv om det er ganske stivt å betale en 50-lapp pr. tilbehør. Det blir fort en dyr hovedrett av det, mener Bordvenninnen.Spisevennen er glad i saftig biff, og vil derfor ha costata alla fiorentina eller T-bonesteak.

– Da får du både poteter og kikerter, og slipper grøntfôret, sier han.

– Den er stor, over 600 gram, så det kan lønne seg å dele med noen andre, sier servitøren, som har kommet med tre glass frisk hvitvin fra Sydtirol fra det omfangsrike vinkartet, som naturlig nok konsentrerer seg om støvellandet.

Jeg har egentlig lyst på svinemedaljong, men går med på å dele T-bonesteaken, siden den er dry-aged, det vil si at tørrmodnet på stativ i lang tid, noe som skal gjøre kjøttet ekstra mørt.

Baltazar ligger fint til i Kirkeristen.

Prestekveler

Bordvenninnen vil til forrett gjerne prøve seg på vitello tonnati, tynne skiver kalv med tunfiskmajones. Igjen er jeg med på å dele.Til hovedrett har Bordvenninen siktet seg inn på strozzapretti alla livornese, en type pasta som kalles prestekveleren, her servert med torsk, oliven og kapers.

De har heldigvis ikke tuklet med oppskriften, kalven har alltid vært en årsak til å dra hit. Den er like god som alltid – nesten smøremyk, sier Bordvenninnen mens hun holder opp en løvtynn skive lyst kalvekjøtt. Spisevennen kan ikke la være å be om en smaksprøve.

– Mmmm, deilig. Pirrer appetitten, sier han.

Snart kommer kveldens høydepunkt inn, et stort fat med et rykende stykke kjøtt, skåret i tykke strimler fra beinet. Den velhengte, marmorerte biffen har fått en fin grillskorpe, og fettet gir retten et ekstra smaksløft. Ved siden av har vi fått ovnsbakte potetbåter og kikerter i saus.

Velhengt og nydelig T-bonesteak.

– Jeg tar et par for syns skyld, selv om T-bonesteaken holder i massevis. Det er et digert stykke, sier Spisevennen.

Potetene er fine og møre, og kikertene har god tyggemotstand. Bordvenninnen er også svært fornøyd med sin pasta.

Torskebitene, oliven og kapers gir retten en fin tone, og disse pastarullene er kokt til perfeksjon. Dette er skikkelig håndverk, langt unna hva du får i butikken. Vi runder av med espresso, tiramisu og dito alla crema, butterdeig fylt med vaniljekrem og deretter dekket med sjokolade.

– En deilig avslutning, sier Bordvenninnen.

Lunst og stemningsfullt hos den italienske restauranten.

Regningen er voksen, der særlig T-bonesteaken trekker opp med nesten 100 kroner hektoen.— Men det er den verd, mener Spisevennen.

–Jeg har spist dyrere og dårligere på steakhouse her i byen. Man må betale for kvalitet.