Sulten

Italieneren blomstrer i Bygdøy Allé

Det ser ikke all verden ut fra utsiden, men du får godt i glasset og på tallerkenen i det unnselige lokalet.

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
Enoteka Bygdøy allé har ikke det største og flotteste lokalet, men hyggelig atmosfære og betjening.

Enoteca har to italienske vinbarer i Oslo, én iCollets gate på St. Hanshaugen (tidligere Collets Café) og denne i BygdøyAllé.

Vår vurdering:

6 av 6

3 Stedet:

Vinbaren i Bygdøy allé er et populært sted, men vi får klemt oss inn i et hjørne i lokalet som med velvilje kan kalles "intimt". Ellers ligner stedet mer på et gatekjøkken i øvre sjikt: Enkle tremøbler, fliser på gulvet og en bardisk med høye stoler. Denne kvelden var det regn, noe som også gjorde at det var så å si fullt inne og trangt om plassen.


Vår vurdering:

6 av 6

5 Menyen:

Enotekaet satser på det italienske både av vått og tørt. Skikkelig hverdagsmat som oster, spekemat, pizza og pasta, alt tilberedt enkelt, men smakfullt. Vinlisten er meget spennende lesning og byr på mye godt som er sjelden vare her til lands. Vår ene spisegjest som er Italia-kjenner, var meget fornøyd med utvalget på glass og flaske.

5 Maten:

Vi var flere denne gang, siden vi hadde med italiensk ekspertise, og bestemte oss for å dele på rettene.

Tunfisksalaten med rødløk og kapers var nydelig, dette var ikke vanlig tunfisk fra boks. Carpaccioen av okse var mer på det jevne. Penne al arrabiata hadde en skarp tomatsaus som ga retten et ekstra sting, og pastaen var riktig kokt, med det lille "bittet". Vi var blitt tipset om pizzaen her, noen har sogar hevdet at dette var byens beste!

Enoteca er allerede nevnt i en fotnote på vår liste over Oslos beste pizzasteder — men etter dette besøket måtte vi stokke om på pizzaguiden.

Valget falt på to varianter: pancetta og carnivoro. Ingen av pizzaene skuffet: De var ikke større enn enmannsporsjoner, og siden vi var flere som delte, bestilte vi en til. Pancettaen er en ekstra smakfull variant av italiensk bacon med en smørmyk, nesten vanedannende smak. Kjøttbollene på carnivoroen var små, smakfulle kuler som gjerne kunne vært solgt i løs vekt, de var god nok grunn til at vi like godt bestilte enda en carnivoro.

Mens vi ventet på den, nøt vi godt oliven, brød og aioli.

5 Service:

Denne kvelden var stedet fullt, og servitørene hadde nok å gjøre. Likevel hadde de full kontroll, og var ofte forbi bordet for å komme med forslag til vin, fylle på vann og høre om vi ville ha noe ekstra. Pluss for god oversikt, vinkunnskap og smittende entusiasme.

Vår vurdering:

6 av 6

4 Pris:

De fleste av rettene er priset fra 150 til 180 kroner. Ikke så ille, selv om porsjonene var litt for små etter vår smak. Det ble til at vi måtte bestilte ekstra brød, aioli og oliven og enda en pizza til før desserten.

GÅ INN? GÅ FORBI?

Gå inn. Selve stedet er ikke all verden, men maten og vinen trekker opp.

(Hovedkarakteren er basert på mat og pris fremfor sted og service)

Vinbaren i Bygdøy allé utmerker seg med godt utvalg i italiensk vin.