Sulten

Cantina Cortina: «Bra mat til en overkommelig penge»

"Femåringen" i Folketeaterpassasjen kan fremdeles by på gode overraskelser.

  • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Det er hektisk på kjøkkenet når de skal lage pizza. Stein J. Bjørge

  • Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!
    Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

— Det føles som om vi sitter på utstilling, mener Bordvenninnen. Vi befinner oss på en "øy" i Folketeaterpassasjen. Det er godt besøkt her

Cantina Cortina ligger sentralt til i Folketeaterpassasjen ved Youngstorget. Stein J. Bjørge

denne kvelden, men noen skillevegger gjør at man likevel sitter ganske uforstyrret for nabobordet.

Spisevennen synes det er kjekt å se og bli sett. Etter en tur på toalettet, er Bordvenninnen enig:

— Der inne var det for mørkt etter min smak, så vi har det bedre her ute.

Cantina Cortina er i Folketeaterpassasjen på femte året, og bortsett fra en periode der de prøvde seg med en gourmetavdeling der man serverte tre- og femrettere, har de holdt seg til det enkle, der man kan velge mellom 4–5 forretter og hovedretter og ti pizzavarianter.

Pizzafest

Antipasti misti byr på skinker, salamier, ost, oliven og andre godsaker. Stein J. Bjørge

Etter å ha saumfart menyen har vi bestemt oss for å dele en antipasti misti med ost, skinker, salami, aioli og marinerte oliven. Til dette har vi fått en ekstra godbit: Oppkuttet, sprøstekt pizzabunn overstrødd med rosmarin.— At noe så enkelt kan være så godt, sier spisevennen og forter seg å ta enda et stykke av den varme pizzabunnen. - Jeg blir tørst av all spekematen. Skal vi ta en øl til? De har Menabrea fra Italia.

Bordvenninnen og jeg er mer interessert i et glass vin til hovedrettene, og ber om vinkartet. Her får du både på glass og flaske, men vi bestemmer oss for hver vår rødvin til hovedrettene: Cortina spesiale-pizza og minestronesuppe.

— Et øyeblikk, så skal jeg høre med kokken hva som passer best, sier servitøren. Like etter er han tilbake med to flasker.

— Her har vi Barbera d'Alba San Michele og Valpolicella Classico. Vil dere smake?

  • Guide: De beste vinbarene
  • Guide: Bortgjemtefavoritter
    Spisevennen har bestemt seg for bakt aubergine, en rett han husker fra forrige Italia-besøk:

— Når den er riktig gjort, smaker den bedre enn enhver lasagne.

Super suppe, prima pizza

Pizzaen på Cantina Cortina er god. Stein J. Bjørge

Selv med mange gjester, kommer hovedrettene raskt til bordet.— Denne minestronesuppen er midt i blinken når det er surt og kaldt ute, sier Bordvenninnen. - Terningkuttede grønnsaker, pasta og krydder i en rik buljong varmer godt når regnet skyller ned utenfor, selv om vi sitter lunt her inne.

Spisevennen er også meget fornøyd med sin bakte aubergine, som kommer med en tomatsaus og mozzarella.

— De har ikke falt for fristelsen til å style opp retten, men har bare latt råvarene tale for seg. Selv om porsjonen ser liten ut, blir man mett av den.

Også min pizza lever opp til forventningene, med trøffelsalami som topper smaksbildet. Den kunne for så vidt vært litt mer pikant, men da burde jeg bestilt Diavola isteden.

Ventetid

Vi er ganske mette, men har plass til dessert. Vi skal få tid til å fordøye hovedrettene, for nå er servitørene konsentrert om de andre bordene.

— Er det slik at de prioriterer dem som skal ha hovedretter, jeg føler at vi blir sittende imellom, sier Bordvenninnen.

Litt etter får vi dessertmenyen og velger en ostetallerken på deling og pannacotta.

— Litt skuffende at det stort sett er de samme ostene vi fikk til forrett, men ellers deilig, mener spisevennen.

— Det finnes bedre og mer elegante steder, men Cantina Cortina tilbyr bra mat til en overkommelig penge.

  1. Les også

    Skur 33: Lite som skurrer

  2. Les også

    Villa Paradiso: Vardøens vestkant

  3. Les også

    Trattoria Popolare: Mett og mer

  4. Les også

    Roald & Umberto: Vellykket ekspedisjon østenfor Grønland

  5. Les også

    Fortrøffelig i Josefines gate

  6. Les også

    Bella Bambina: Sliten og middelmådig italiener

  7. Les også

    Eataly: Er dette Europas beste pizza?

  8. Les også

    Hipt, uformelt og rimelig

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Cantina Cortina må stramme opp både mat og service

  2. SULTEN

    Hjemmekoselig italiener

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: God kantine

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Villa Paradiso forfører fremdeles Frogner

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Noe skurrer i Skur 33

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Brunello skuffer ikke