Sulten

Restaurantanmeldelsen: Oriental har åpnet ny filial på Majorstuen. Holder den mål?

Orientals avdeling på Majorstua holder ikke samme nivå som søsterrestauranten i Sentrum.

Oriental på Majorstuen har et innbydende lokale. Rolf Øhman

  • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Det er ikke lett å servere asiatisk mat på Majorstuen. Først stengte sushirestauranten Bambus dørene i Kirkeveien 57 etter mange år på adressen, så kom Azuma inn med en miks av japansk/asiatisk fusion og klassiske koreanske retter.

Det varte ikke lenge før de også ga opp. Nå er det en av byens kinesiske veteraner, Oriental, som har åpnet ny avdeling like ved Majorstukrysset.

De nye eierne har ikke endret mye i det tredelte lokalet, men veggene har fått et strøk maling og nye kunstverker.

– Lyst og hyggelig, og gode stoler, mener Bordvenninnen idet vi setter oss.

Servitøren kommer med menyer og vinliste, og vi begynner med et glass tørr hvitvin. Spisevennen vil som vanlig ha øl, og bestiller Tsingtao.

En av kokkens anbefalinger er seks ulike typer dim sum. Rolf Øhman

– Det er Kinas nest største bryggeri, grunnlagt av tyske innvandrere, forteller han.

Bordvenninnen har ikke glemt sist vi spiste dim sum på Taste of Chinas nye avdeling i Tordenskiolds gate, og spør om ikke vi kan dele en av kokkens anbefalinger, som består av seks typer dim sum med fire typer saus til.

Spisevennen er kjøttsulten og ber om Pang pang biff, som skal være spicy. Før den velger han en av sine favoritter, pekingsuppe.

Bambus på Majorstua er borte. Nå er det Oriental som holder til i lokalet. Rolf Øhman

Restaurantguiden: Byens kinesiske keisere

Seks små smakebiter

– Denne er brennhet, men ikke så hot som jeg hadde håpet på, sier spisevennen etter den første skjeen suppe.

Vi har akkurat fått vårt fat med seks små smakebiter hver, og blir instruert hvilke sauser som passer til hvilken dim sum.

– Prøv vårrullene med søt chilisaus, dumplingene med reker og svinekjøtt med soya/chilisaus, sier servitøren og peker på skålene ved siden.

Oriental er en oase ved det travle Majorstukrysset. Rolf Øhman

– Ta den til dem med gressløk, svin og scampi og dem med scampi, svin og koriander med sennep- og chilisaus.

Til slutt får vi beskjed om at den dampede filodeigen med scampi og svin skal dyppes i en blanding av worcestershiresaus og srirachi.

– Den er veldig hot, blir vi advart.

– Smaken er ikke særlig fremtredende

– Dumplingene ser ganske forskjellige ut på fatet, men når de blir presentert, låter det som om alt fyllet er likt bortsett fra krydderblandingen, sier Bordvenninnen og plukker en halv vårrull med spisepinnene før hun dypper den i sausen.

– Vårrullen er sprø og fin, men jeg synes ikke at smaken er særlig fremtredende. Det er heller ikke dumplingen med reker, som ser ut til å ha kommet fra glass.

Jeg har begynt i andre enden av fatet, og filodeigen med en miks av scampi og svin er i hvert fall varm nok, selv om worcestershiresausen overdøver det meste av smaken.

Restaurantguiden: Byens beste sushi

For lite hett

– Dette er rett og slett biffstrimler med løk i en kjedelig asiatisk variant av brun saus, mener spisevennen og dytter vekk masse løkstrimler.

– Det er så vidt litt paprika her, og hva det angår krydderstyrken, så er dette langt svakere enn jeg fikk inntrykk av. Kan jeg ta litt av chilisausen deres?

Vi er ikke blitt mette av vårt fat dim sum, så vi bestiller like godt en omgang til. Det neste fatet er varmere, men vi får ikke påfyll av saus.

– Jeg vet ikke hva dere vil ha, men jeg må ha fritert banan til avslutning, sier spisevennen. Bordvenninnen blir med på den, og snart sitter de med hver sin dessert mens jeg nipper til den siste slurken med vin.

En blekere variant av Oriental i sentrum

– Desserten kommer også med fritert ananas, det er det ikke ofte man får, sier spisevennen.

– Jeg har spist på Oriental i sentrum mange ganger, og må si at jeg synes at dette er en litt blekere utgave, sier Bordvenninnen. – Det kan jo skyldes at man ikke er helt innkjørt på kjøkkenet ennå, men servicen er diskret og hyggelig og prisnivået OK, selv om man får mer, bedre og billigere kinesisk mat andre steder i byen.

Innehaver på Oriental Majorstua Hay Ming Tsui med dim sum-fat. Rolf Øhman

Restaurantguiden: Billige asiatiske restauranter

Lyst, åpent lokale

Bra vinkart

Rask service

Miljø: 4

Meny: 4

Maten: 3

Service: 4

Pris: 4

19 av 30 poeng

Take away/hjemkjøring

Hyggelig lokale

Oppmerksom service

Andre gode kinesiske restauranter

The Hot Spot på Majorstuen

Beijing palace i Pilestredet

Dim Sum by Taste of China ved Rådhuset

Dinner ved Nationaltheatret

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Nambo: Matglede i bakgaten

  2. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Deilig dim sum

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Ikke på topp hos Tabibito

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: God mat, godt øl og god service på Mei Wei

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Er dette byens beste vårruller?

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Søtt, bråkete og middelmådig på Oriental