Sulten

Instant Spania på Hotel Havana

Den søteste tapasbaren i byen redder seg på sjarmen.

 • Modesty

Vår vurdering:

4 av 6

Nesten umerkelig er Hotel Havana forvandlet fra butikk til tapasbar. Men et hjørne av restauranten er fremdeles forbeholdt salg av spanske delikatesser. Fartein Rudjord

Vår vurdering:

6 av 6

5

Stedet.

Hotel Havana på Grünerløkka har gjennomgått en sakte forvandling fra delikatessebutikk til tapasrestaurant med delikatessedisk. Og som alle stedene Jan Vardøen har hatt lillefingeren borti, er interiøret på Hotel Havana gjennomført til minste flis: Her er nydelige hvite veggfliser med dekor, blått sjakkrutete gulv, bestikk i pittoreske hermetikkbokser, flotte kuppellamper og svarte tavler med dagens tilbud i fargerike bokstaver. Alle som har vært i en ekte spansk tapasbar vil kjenne seg igjen. Det er en fin blanding av gjester: folk på vei hjem fra jobb, venninner på vei ut i sommernatten, et forelsket par og en og annen single bokleser. Uteserveringen er like sjarmerende som resten, bitteliten med rødrutete duker og orkesterplass til alle som flanerer opp og ned Thorvald Meyers gate.


Vår vurdering:

6 av 6

4 Meny.

I utgangspunktet erkespansk med 20 ulike tradisjonelle tapa, ti ulike boccadillos (rundstykker), et par salater, dagens suppe, paella og bacalao. Men vi har opplevd flere ganger at det er tomt for varmretter — og det på tidlig ettermiddag.

4 Mat.

Det begynner bra, med ferskt brød og en deilig kremete aioli. Men så blir det litt rart, de klassiske pimientos del padron fritos — altså friterte grønne små paprikaer - blir servert med en utrolig søt og klissete balsamicosirup. Hvorfor tukle med noe så enkelt og godt? Den samme sirupen trenger seg også på som dressing på kyllingsalaten. Her passer den langt bedre, men under grillede kyllingbiter og revet ost som er dynket i svart saus ligger et hav av tørr ruccola og skriker etter olje. Dagens suppe - en purésuppe av ruccola er kraftig og absolutt godkjent. Men høydepunktet er en raus tallerken med serranoskinke, så rufsete skåret at de neppe kan ha skjæremaskin på kjøkkenet.

4 Service.

Hotel Havana er et populært sted, så her må man kanskje dele bord, kanskje vente på plass, kanskje vente en stund på maten. Men servitørene jobber effektivt, er hyggelige — om enn litt forretningsmessige. Uoppfordret bruker de ikke tid til å foreslå hvilke tapaser som passer sammen. På den annen side, da kjøkkenet gikk hadde gått tomt for både en og to retter, viste servitøren stort engasjement for å rette opp skaden og blidgjøre gjestene.

5 Pris:

Det er små porsjoner, men prisene er uansett på et sympatisk lavt nivå. Den billigste tapasen koster 39 (oliven), den dyreste 79 (bla fylt svinefilet), paella koster 70 for liten og 100 for stor, dagens suppe 85.

Passer til:

En kjapp middag, en sakte kveld eller en kald pils og en liten tapa.

GÅ INN? GÅ FORBI?

Gå inn, her får du et lite spansk friminutt.

(Hovedkarakteren er basert på mat og pris fremfor sted og service)

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Har du god tid, kan dette bli din nye yndlingsasiat på Løkka

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Hvor blir det av krydderet?

 3. SULTEN

  Gå ikke forbi dette stedet

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Tijuana byr på spicy munnfuller på Grünerløkka

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: God mat i solen

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Det fineste med stedet er uteserveringen