Sulten

Her slipper du unna den norske julematen

Lei av ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, rakfisk og overfylte juletallerkener allerede? Sjekk ut disse 10 restaurantene.

Ta en pause fra den mektige norske julematen.
 • Erik Gulbrandsen
  Erik Gulbrandsen
  journalist

Oslo byr på masse spennende mat fra mange ulike nasjonaliteter. Dropp mer ribbefett og velg heller noen av disse stedene i romjulen.

Mahayana

Vår vurdering:

4 av 6
Glad i asiatisk mat? Mahayana har åpent i romjulen.

Stortingsgt. 12. Tlf. 22333888. mahayana.no

Her får man det meste av hva det asiatiske kjøkken kan by på med fokus på kinesiske og japanske retter. Åpner dørene 3. juledag og har åpent også på nyttårsaften.

«Aller best er biten med ha gau, en nydelig, saftig bit med et tynt lag hvetepastaskinn rundt. Inni er det reker, og biten dyppes i en god soya- og chilisaus», skrev Aftenpostens matanmelder.

Thai Orchid

Vår vurdering:

5 av 6
Prøv en nudelsuppe hos Thai Orchid.

Calmeyers gate 11. Tlf. 22694902. thaiorchid.no

Skikkelig thaimat i et lokale som minner om at det lå en gresk restaurant her før. Pluss for maten og prisnivået. Sjekk ut herlige vårruller, dumplinger eller nudelsuppe.

«Nudelsuppen er glohet, med fint skårne skiver svin oppå grønnsaker og nudler i en kraftig buljong. Kjøttet er mørt og smakfullt, nudlene myke, men ikke vandige, og grønnsakene knasende friske», mente matanmelderen.


Taco Republica

Vår vurdering:

5 av 6
Fargerike retter og mat. Spis skikkelig god mexicansk mat hos Taco Republica.

Torggata 30. Tlf. 400 57 665. tacorepublica.no

Skikkelig mexicansk gatemat midt på sentrum østs nye paradegate. Taco Republica i Torggata satser på autentiske og økologiske råvarer, ingen halvfabrikata. Holder åpent i romjulen.

«Det faste fiskekjøttet er saftig, fint krydret og vi legger en grønn stripe meget spicy salsa verde på toppen. Det er deilig at man ikke sparer på kruttet. Noen ting skal være fyrrige», skrev vår matanmelder.


Jewel of India

Vår vurdering:

5 av 6
Hvitløksnan eller chicken masala – indisk mat smaker meget godt hos Jewel of India.

Oscars gate 81. Tlf. 22 55 39 29. jewelofindia.no

Indisk restaurant i Oscarsgate med meny fra Punjab og Rajahstan. Hyggelig sted tre trinn ned fra gaten med meget god service og mange ulike retter å velge mellom. Kjør på med en masala lobster eller den gode vegetarretten Balti Dal – magen har godt av linser mer enn 2. servering ribbe.

«Spisefølget har kastet seg over store, herlige kyllingbiter, chicken Haryali kebab, som er grillet i leirovn. Kyllingen er mør med deilig smak av både koriander og mynte, og har den samme salaten til på det ovale fatet», var dommen fra Aftenpostens matanmelder.


Beijing Palace

Vår vurdering:

4 av 6
Prøv ut dim sum hos Beijing Palace.

Pilestredet 27. Tlf. 22110800. beijingpalace.org

Spisestedet har spesialisert seg på kinesisk tapas/dim sum i enkle og uformelle lokaler i Pilestredet. Omfangsrik meny og rimelige priser. Restauranten har åpent i romjulen, men stengt nyttårsaften.

«Stekte skalldyr med paprika er god, men det er kongerekene som stjeler showet. Saftige, spenstige reker koser seg i en meget skarp og god svartbønnesaus med sprø grønnsaker til», skrev matanmelderen.


Lille Saigon 1

Vår vurdering:

5 av 6
Glem pinnekjøttrester. Ta heller en fersk vårrull.

Bernt Ankers gate 7. Tlf. 21388188.

God, billig mat i enkle omgivelser. Nevnt i Rough Guide. Mulighet for take away. En av byens aller beste vietnamesiske restauranter. Nydelige risruller.

«Lille Saigon holder fremdeles koken: Risrullene er små kunstverk og kommer med en skarp peanøttsaus med gulrotstrimler og knuste nøtter. En super start på måltidet», mente Aftenpostens matanmelder.


Mister India

Vår vurdering:

5 av 6
God mat hos Mister India.

Dronningens gt. 19. Tlf. 22414200. mister-india.no

God, billig mat i fine omgivelser. Nevnt i Rough Guide. Mulighet for take away. Spennende vinkart og mange deilige retter som er pent presentert.

Sjekk ut mixed grill med lam, tigerreker, kylling og fisk.

«Mitt lam er kommer i en i karrisaus med løk og tomat der smaken av garam masala er tydelig til stede. På topp har man strødd noen pikante kryddere som piffer opp rettene ytterligere», skrev matanmelderen.

Tabibito

Vår vurdering:

4 av 6
God mat hos Tabibito.

Stortingsgata 20. Tlf. 22426202. tabibito.no

Sentralt beliggende asiatisk restaurant som serverer retter fra det kinesiske, thailandske og japanske kjøkkenet, bl.a. dim sum.

«Først får Bordvenninnen tre friterte sjømatboller laget på scampi og blekksprut. – Disse er fantastiske på smak og har en flott konsistens, men er hete saker, sier hun og vifter med hånden foran munnen», var matanmelderens dom.


Mr. Bay

Vår vurdering:

5 av 6
Nydelig mat på Mr. Bay.

Olav Selvaag Plass 1. Tlf. 22832201. mrbay.no

Delikat asiatisk restaurant på Tjuvholmen med vietnamesiske og thailandske retter på den innholdsrike menyen. Hyggelig lokale. Sjekk ut grillet and i thai Penang karri.

«Flere store biter mørnet indrefilet av okse er så saftig og velsmakende, og trer godt frem i den milde chili— og peanøttsausen», skrev Aftenpostens matanmelder.

Gangnam Korean restaurant

Vår vurdering:

5 av 6
Prøv koreansk mat i julestria på Gangnam restaurant.

Munkedamsveien 59. Tlf. 22 83 22 09 gangnam.no

I Munkedamsveien 59 ligger denne restauranten som lager tradisjonelle koreanske retter. Prøv Korean Fried Chicken i soyabasert saus med hvitløk eller wok med kimchi og svinekjøtt med pannestekt tofu.

«- Prøv denne, sier Spisevennen og peker med spisepinnen på fermentert kinakål og grønnsaker, som er rødlig av chili.Den sterke og syrlige smaken har flere lag, og retten er betydelig bedre enn den ser ut», mente vår matanmelder.


Les mer om

 1. Restaurant
 2. Guide
 3. Beijing
 4. India
 5. Kjøkken
 6. Råvarer
 7. Oslo