Sulten

Her blir du mett før Øya-festen

Vil du droppe matkø på Øyafestivalen mens favorittbandet ditt spiller. Prøv et av disse nye spisestedene før du drar til Tøyen!

  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

Øyafestivalen tilbyr mye god og variert festivalmat, men det kan være greit å gjøre unna et skikkelig måltid i god tid før konsertene.

Sjekk ut disse spisestedene før du drar til Tøyen, så kan du nyte musikken hele kvelden.

1. Nytt og rimelig - Bass restaurant

«Makan til spisested finnes ikke i hele byen», skrev Aftenpostens anmelder 31. juli.

Den nye restauranten i Thorvald Meyers gate 26 på Grünerløkka byr på rå og enkel innredning med moderne møbler. Her bør du booke bord før du skal ut, men det er også muligheter for å spise de samme rettene i baren. Bass byr på både snacks og ulike små hovedretter som limemarinert kveite med avokadokrem og bakte neper med den italienske ansjossausen bagna cauda. Maten er meget god og prisene til å spise opp. Den dyreste dessertene koster bare 50 kroner.

NB: Bass har sommerstengt og åpner igjen etter sommeren på torsdag 11. august. Derfor kan du ikke velge dette stedet få Øyafestivalens første dag, men resten av festivalen er det håp.

Herlig makrell.

2. Herlig asiatisk fushion - Kamai

Kamai tok over lokalene til Kolonihagen i Korsgata på Grünerløkka og har beholdt den rustikke stilen.

Restauranten tilbyr enten en 4- eller 7-retters meny samt à la carte og har en spennende vinmeny. De deilige popcornene med kimchi er en herlig start på måltidet og Kamai tilbyr gjestene en fushion av peruansk og japansk mat. Sjekk ut oksehjerte med syltet sopp og unagimayo eller bressert svinekjake med brent kål og miso-løk krem.

Vakre retter på Kamai.

3. Enkelt, godt og raskt - Meatballs

Meatballs i Hausmans gate spesialiserer seg på kjøttboller, men har også en vegetarisk variant på den lille menyen.

De åpnet tildgere i år i det gamle restaurantlokalet til Rotisserie som måtte gi seg så alt for tidlig. Streetfood-konseptet byr på ulike typer kjøttboller som kyllingboller, okseboller med potetmos og arancini - risballer med sopp. Prisene er rimelige og maten kommer kjapt om du har det travelt med å komme deg til festivalen.

4. Asiatisk eleganse - Happolati

Folk med bakgrunn fra bl.a. Arakataka og Ylajali byr på nordisk mat med smaker fra Asia.Happolati tok over lokalene til Ylajali og åpnet tidligere i år. De har tatt opp Ylajali-tråden og kalt opp restauranten etter Hamsun-figurens far.

Lokalet gir assosiasjoner til både skandinavisk design og asiatisk minimalisme. Maten blir servert som deleretter og byr på vakre presentasjoner av både blekksprut, sjøkreps og kamskjell.

Kamskjell med yuzu.

5. Rimelig og fargerikt - Nøkken restaurant

Bugges Eftf. i Leirfallsgata 6 er blitt erstattet med Nøkken som byr på mat, cocktails, økologisk vin og glutenfritt øl. Vinkartet er lettlest, med rimelige priser og både glass og helflasker, mens menyen byr på fem småretter og fire hovedretter.

Her får du blant annet plukkfisk med flatbrød, rå grønnsaker, eggesmør, potetet og kraft, samt entrocôte med
portobellosopp, bakte hvitløksfedd og estragonsmør.

Plukkfisk på menyen.
Enkelt og fargerikt lokale.