Sulten

Bokseren slått ut av Mathallen

Von Porat har høstet fantastiske anmeldelser, men er nå konkurs. Restauranten ble et knapt år gammel.

Von Porat i mathallen endte med konkurs. Signe Dons

 • Erik Gulbrandsen
  journalist

-Det er kjempetrist! Vi har forsøkt å drive en restaurant på høyt nivå, med høy kvalitet, forteller styreleder Karim Sayed.

Knapt ett år er gått siden restauranten, som er oppkalt etter den norske bokseren og OL-vinneren Otto von Porat, åpnet i Mathallen i Oslo. Nå er det allerede slutt.

— Det har vært dyrt i forhold til råvarer og personal. Det å satse på dettte nivået har krevd mange kokker og servitører, og spesielt de siste månedene har vi hatt lavere omsetning. Det er uten tvil færre folk i Mathallen når det er fint vær, og nå var det dessverre ingen annen utvei enn å gi seg, sier Sayed.

- Dere har jo høstet gode anmeldelser overalt. Men det var tydeligvis ikke nok?

— Gjestene har vært fornøyd og anmeldelsene topp. Vi er blitt kalt folkets Maaemo og har også satset på den nordiske retningen. Men når grunnlaget ikke er det, når det er for få gjester, så er det lite å gjøre. Det har vært vanskelig i ukedagene, men nå har selv helgene ikke vært i nærheten av omsetningen som vi hadde de første månedene, sier Sayed.

Les anmeldelsen av Von Porat her

-Restauranten ligger kanskje på feil sted?

-Ja, kanskje det, men det er vanskelig å vite hvordan kundene vil oppføre seg. Det er komplekst, og det er med tungt hjerte vi i dag melder oppbud. Dette har vært et ildsjelprosjekt, hvor vi har investert våre egne penger og brukt utrolig mye tid, forteller Sayed.

-Dere burde muligens ha stengt fra mai til september, eller satse på noe mer folkelig? Man skjønner jo at folk vil sette seg ut i solen og dere kan BAR Vulkan med stor takterrasse ved siden av.

-Det kan godt hende at det var feil å satse på en strikt treretter i Mathallen, og at man kanskje bare burde servert småretter. Og det er nok riktig som du sier at dette er et sted som kan gå bra høst og vinter, og at man muligens bør gjøre andre grep sommerstid, avslutter Sayed.

 1. Les også

  Italienske fristelser på Frogner

 2. Les også

  Store, smakløse porsjoner

 3. Les også

  Smak av sommer på Lille Herbern

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: På Smelteverket kommer maten i andre rekke

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Ouch, Olivia. Du kan jo så mye bedre!

 3. SULTEN

  Når du har smakt på denne nudelsuppen, skjønner du at det er forskjell på ramen.

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: På Atelier Asian Tapas får du seks gourmetretter på 15 minutter

 5. SULTEN

  Matanmeldelse: Smågodt i Mathallen

 6. SULTEN

  Oslo godt representert på prestisjetung restaurantliste