Sulten

Eataly: Er dette Europas beste pizza?

Vil du betale nesten 300 kroner for en porsjonspizza?

  • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6
afp000857378-LMmZsf5h7N.jpg

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

Bryggetorget på Aker brygge bader i sol og det har begynt å røre på seg på uteserveringene.

— Hvem skulle tro at den internasjonale kjederestauranten Eataly skulle ha to av landets beste pizzaer? Da snakker vi om å toppe laget, sier jeg mens vi manøvrer oss rundt sperringene på Oslos mest eksklusive byggeplass.

Vi er nemlig på jakt etter pizzaen som 16. mars ble kåret til Europas beste i pizza-EM, «Giropizza d’Europe». Vinneren, Elio Corsi, kom nettopp fra Eataly og ble belønnet med en tur til VM i Italia. Vinnerpizzaen ble første gang introdusert under en bransjemesse på Lillestrøm i fjor.

— Men det var i fjor, sier Bordvenninnen.

— Nå jobber han på Pizza Crudo i Paleet. Men Paleet har ikke satt den på sin meny.

Les også

Vi har anmeldt de fem nye restaurantene på Paleet. Det var god, men kostbar moro.

Restaurant i butikk

Eataly er både butikk og restaurant. Det gjør at lokalet virker rotete når man kommer inn.

Inngangspartiet gir et litt rotete inntrykk. Det er som å komme inn i en butikk med servering : Hyller med matvarer, kopper, kaffeautomater med mer er spredt rundt inngangsdøren.Vi ser rett inn på kjøkkenet der pizzabakerne snurrer deigen og en servitør setter frem et brett med drikke.

— Jeg vil spise vinnerpizzaen, sier Bordvenninnen. - Så kan du ta en pastarett.

Vi blir vist til plassen av den travle servitøren, det er et selskap som venter på å få servering, så vi får menyen på bordet før vi får bestilt drikke. De har italiensk øl, Perroni, på fat, så jeg ber om den.

Restaurantguiden:

Bordvenninnen har mange valgmuligheter av vin på glass, og bestemmer seg for Soave Classico fra Montresor der flaskeprisen er ca. fire ganger polprisen.

Vi begynner med Antipasti misto, en trefjøl med et utvalg italienske ost, oliven, skinker og soltørkede tomater.

— Det er litt av hvert av smågodt her, men lite som gjør inntrykk. Jeg synes smakene blir for like, sier Bordvenninnen.

- Pecorino-osten smaker ingenting .

— Håper det smakte! Skal det være noe mer å drikke? Servitøren holder fremdeles et høyt tempo, for det er mange gjester i det langstrakte lokalet.

Pizzavinner, grei pasta

Har du 300 kroner til overs? Da kan du prøve Eatalys pizza med carpaccio, trøfler to typer ost og shitakesopp, som er kåret til Norges og Europas beste.

— For en lukt! Jeg kunne snust på denne i hele dag, sier Bordvenninnen idet pizzaen kommer på bordet og en eim av trøffel brer seg.Oppå den sprø bunnen med crème fraîche ligger shitakesopp og -saus, bøffelmozarella, rucola, oksecarpaccio, pecorino og syltet trøffel. Det ser delikat ut, og selv om kombinasjonen ser overveldende ut på menyen, så er smakssammensetningen meget vellykket.

- Spennende, men ikke milevis bedre enn pizzaene vi har fått på Lofthus samvirkelag eller Patio.

  • Les: Andre italienske på Frogner og Vika
    Jeg har bestilt tagliatelle med oksefilet, steinsopp og champignon. Pastaen er bra kokt, men retten som helhet er midt på treet. Det samme gjelder tiramisuen og iskremen.

— Jo, det var godt. Men var det verdt prisen? spør Bordvenninnen.

- Det er eksklusive ingredienser bra sammensatt. Men burde man ikke kunne forvente mer ?

Les også

  1. Big Horn Steak House: Et horn i siden

  2. Skur 33: Lite som skurrer

  3. Arte Pazza: Barnevennlig sicilianer

  4. Olivia er bryggas beste italiener

  5. Raus, rustikk og elegant italiener

  6. Roald & Umberto: Vellykket ekspedisjon østenfor Grønland

  7. «Et måltid vi vil huske lenge»

  8. Skjult perle i Kvadraturen