Sulten

Kåring: Oslos beste nye restaurant

Brasserie Palo.

Det har vært et nytt fantastisk restaurantår for Oslo, og mange nye spisesteder holder høy kvalitet. Her var konkurransen beinhard. Her er de nominerte.

  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

Her stemmer du på Oslos beste restauranter i 2015

Hvert år kårer Aftenpostens matanmeldere og lesere årets beste restauranter i kategoriene beste burger, pizza, tapas, Oslos beste nye restaurant, beste sushirestaurant, gourmetrestaurant, beste gastrbar/gastropub og beste norske restaurant.

Vi har plukket ut tre nominerte i hver kategori. De to siste er plukket ut blant forslag fra publikum. Over 2200 mail er kommet fra dere lesere.

**Slik gjør du: gå inn og

Les også

Stem på Oslos beste restauranter

og gi dine stemmer i de forskjellige kategoriene. I fjor stemte over 20.000 på de ulike spisestedene.**

Vinnerne kunngjøres i i romjulen.

Dette er finalistene i kategorien Oslos beste nye restaurant:

Bokbacka

Bokbacka.

En gourmetrestaurant der økologisk mat står i fokus. Eies og drives av Simon Weinberg, som har bakgrunn fra Noma og Lille B. Han serverer nyskapende, økologisk mat, og ønsker å "finne balansen i det naturlige og tekniske kjøkken". Rettene er meget lekkert presentert og smaker nydelig. Restaurantguiden: Les mer om Bokbacka


BA 53

BA 53.

Kari Innerå har åpnet nytt lekent og røft restauranthus med både bar, kaffebar og restaurant med chambre séparée. Spisestedet ligger fint beliggende i ærverdige Norum Hotel i Bygdøy allé. Menyen består av mange deleretter og tre setmenyer og byr på mange deilige spiseopplevelser. Restaurantguiden: Les mer om BA 53

Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård.

Håndmalte fugletapeter, en lang kjøkkendisk i gresk marmor, krystall, lysekroner, skinnbenker og fiskebensparkett. Restaurant-gründer Nevzat Arikan har tilsynelatende ikke spart på noe i byggingen av sin nye restaurant i Grünerløkkas eldste bygning, Grüner-familiens hovedsete fra 1802. Restaurantguiden: Les mer om Nedre Foss Gård

Chez Colin

Chez Colin.

Tidligere i år åpnet Chez Colin dørene på Fredensborg, en uformell restaurant med klassiske franske retter på menyen. Spisestedet tilbyr en variert klassisk meny, der alt er hjemmelaget av gode og sesongbaserte råvarer. Vinutvalget er også bra og servicen upåklagelig. Restaurantguiden: Les mer om Chez Colin

Brasserie Paleo

Brasserie Palo.

Brasserie Paleo ønsker å skape opplevelser som er smaksrike, næringsrike, nyskapende og sosiale. Deres retter er satt sammen slik at de i minst mulig grad skal forstyrre kroppens naturlige balanse, og spisestedet leverer gode smaker, pent presenterte retter og god service. Restaurantguiden: Les mer om Brasserie Paleo

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Les også

  1. Kåring: Oslos beste gastropub/gastrobar

  2. Kåring: Oslos beste norske restaurant

  3. Kåring: Oslos beste tapas

  4. Kåring: Oslos beste gourmetrestaurant

  5. Kåring: Oslos beste sushirestaurant

  6. Kåring: Oslos beste nye restaurant

  7. Kåring: Oslos beste pizza

  8. Kåring: Hvem lager byens beste burger?