Sulten

Guide til sjømatrestauranter i Oslo: Nå er skalldyrene knallgode

Reker, kamskjell og blåskjell smaker aller best i de kalde vintermånedene. På disse ti stedene kan du nyte sjømat.

Sjømaten smaker fantastisk i de kalde vintermånedene. Sjekk vår liste over hvor du kan spise deilig sjømat. Smørbukk

  • Erik Gulbrandsen
    journalist

Ingen steder i verden får du bedre sjømat enn i Norge, men det er likevel greit å huske på noen tommelfingerregler. Spis reker, kamskjell og blåskjell i de kalde månedene. De får bedre smak, blir litt fastere og er bedre kvalitetsmessig. Skreien er inne på sjømatrestaurantene akkurat nå, og hummersesongen varer til mars.

Her er 10 restauranter som byr på mye god sjømat.

OMAKASE

Vår vurdering:

6 av 6

Olav Olsen

Ruseløkkveien 3. Tlf. 45685022. omakaseoslo.no

Liten restaurant med 15 plasser i moderne japansk innpakning. Her får du en 18-retters omakase-meny. Kokkene byr på både skalldyr og endel fiskeslag. Meget bra kvalitet med en god vinpakke til.

  • «Oslos beste sushi» – les hva anmelderen skrev her!

TJUVHOLMEN SJØMAGASIN

Vår vurdering:

5 av 6

Nydelig skalldyrfat hos Tjuvholmen Sjømagasin. Dan P. Neegaard

Tjuvholmen allé 14. Tlf. 23897777. sjomagasinet.no

Stort, lyst og åpent lokale mot fjorden. Mye av sjømaten der er tilberedt på Josper-grill for å beholde saftigheten. Har et av byens beste skalldyrfat. Nydelig kreps, deilige reker og fantastiske blåskjell. Innholdsrik vinliste.

  • «Byens beste blåskjell» – her leser du matanmeldelsen

RESTAURANT FJORD

Vår vurdering:

5 av 6

Fjord ble nettopp anmeldt av Aftenposten. Smørbukk

Kristian Augusts gate 11. Tlf. 22982150. restaurantfjord.no

En av byens beste fiskemenyer serveres i et maskulint, paljettrikt og midnattsblått lokale. Har et variert utvalg av sjømat og en meget innholdsrik vinliste. Er du glad i hvit burgunder, er dette stedet for deg.

  • «Hopp i fjorden for en fiskemiddag» – her er den ferske anmeldelsen!

ALEX SUSHI

Vår vurdering:

5 av 6

Vakre presentasjoner hos Alex sushi. Jan T. Espedal

Cort Adelers gate 2. Tlf. 22439999. alexsushi.no

Sushirestaurant i to etasjer på Solli plass. Har variert meny og god vinliste, og stedet tilbyr takeaway. Skalldyrsalaten er nydelig, det samme gjelder nigiri med kamskjell og softshell cram med avokado.

  • «Fortsatt en av byens beste sushisteder» – les anmeldelsen her!

HANAMI

Mye god mat hos Hanami på Tjuvholmen. Tor G. Stenersen

Vår vurdering:

5 av 6

Kanalen 1. Tlf. 22831090. hanami.no

Asiatisk fusion med sushi, sashimi, robatagrill og izakaya på Tjuvholmen. Her er du nødt til å teste ut kamskjell fra Hitra med grønn shiso-saus, tempura scampi og østers med kaffe- og soyagelé med lime og tabasco.

  • «Big in Japan» sjekk hva anmelderen skrev her!

LOFOTEN FISKERESTAURANT

Vår vurdering:

4 av 6

Mange gode skalldyr hos Lofoten. Rolf Øhman

Stranden 75. Tlf. 22830808. Lofoten-fiskerestaurant.no

Eksklusiv restaurant på Aker brygge. Serverer fisk og andre maritime fristelser. Populært hos turister. Sjekk ut forretten stekte kamskjell med champagneskum, avrugakaviar og spinat.

  • «Turistfelle på bedringens vei» – les hva anmelderen mente med det her!

FISKERIET

Vår vurdering:

5 av 6

Knallgod fish’n’chips hos Fiskeriet. Jon-Are Berg-Jacobsen

Youngstorget 2B. Tlf. 22424540. fiskeriet.com

Kombinert spisested og fiskebutikk. Meget rimelige retter og blant byens beste fish'n'chips. Fiskesuppen er nydelig, det samme gjelder bacalaoen, de ferske rekene og de kremede blåskjellene.

  • «Sørger for napp på Youngstorget» – les anmeldelsen her!

SKUR 33

Vår vurdering:

3 av 6

Bra spagetti vongole hos Skur 33. Signe Dons

Akershusstranda 11. Tlf. 23357060. skur33.no

Italiensk sjømat i hyggelige og rustikke omgivelser nedenfor Akershus festning. Her starter du med østers og grillet kongekrabbe til forrett, før det blir spagetti vongole og pizza med kveite til hovedrett.

  • «Noe skurrer i Skur 33» – les hva som ikke stemte her!

OSLO FISKETORG PIPERVIKA

Vår vurdering:

3 av 6

Skummel, men god på smak. Pipervika har et bredt utvalg av fisk og skalldyr. Berit Roald, NTB scanpix

Rådhusbrygge 4. Tlf. 92441317. pipervika.no

Fisketorg og restaurant i glass midt på Rådhusbrygga. Her starter du med en porsjon orientalske reker til forrett, før du tar hvitvinsdampede blåskjell eller sjømattallerken med skalldyr.

  • «Trist utstillingsvindu for Oslo» – sjekk hva anmelderen mente her!

LOUISE RESTAURANT & BAR

Vår vurdering:

3 av 6

Louise byr på mye skalldyr. Rolf Øhman

Stranden 3. Tlf. 22830060. restaurantlouise.no

Restaurant med maritimt miljø fra både sjø, havn, brygge og skipsverft. Norske råvarer med inspirasjon fra verdens kjøkken. Veldig mye sjømat. Prøv økologiske blåskjell fra Trøndelag eller norske reker eller hummer.

  • «Laaang ventetid» – les hva anmelderen skrev her!

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

  1. Restaurant
  2. Sjømat
  3. Restaurantanmeldelse
  4. Reker
  5. Østers
  6. Mat og drikke
  7. Hitra

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Klar for pinse? Her er 20 flotte uteserveringer i Oslo.

  2. SULTEN

    Her bør du booke bord til valentinsdagen

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Det smaker på Tjuvholmen, men ...

  4. SULTEN

    Ned en karakter

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Delicatessen blir stadig dårligere.

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Søtt, bråkete og middelmådig på Oriental