Sulten

Roald & Umberto: Vellykket ekspedisjon østenfor Grønland

Vår vurdering:

5 av 6
afp000824402-6_P0my_aLk.jpg

Gamlebyen er ikke bortskjemt med koselige spisesteder og god mat, men dette er et unntak.

  • Dagobert

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Sjekk vår nye restaurantguide!

— Etter at Oslo Spiseforretning la ned, er det langt mellom de kulinariske høydepunktene i bydel Gamle Oslo . Vi har Olympen og Vognmand Nilsen, og noen uformelle spisesteder rundt Grønlands basar og oppover mot Tøyen, men ellers går det mest i gatekjøkkenmat , ser det ut til, sier Bordvenninnen mens vi spaserer langs Grønlandsleiret fra T-banen mot Oslo gate og Schweigaards gate.

— Men det finnes enkelte hederlige unntak, og jeg gleder meg til å se hvordan gamle Amundsen & Nobile har klart overgangen fra Frogner til Gamlebyen.

afp000824404-ZzYuIKiPue.jpg

Idet vi kommer inn døren, blir vi møtt av "far selv", Dino Luglio, som hilser gjestene velkommen. Vi blir tildelt bord i det trange, men hyggelige lokalet med små og større bord med rød-hvitrutete duker og en motorsykkel plassert som dekorasjon i det ene vinduet.

Herlig miks

— Skal vi kalle det shabby chic? Det er en herlig miks av stilarter her, sier Bordvenninnen og bestiller et glass hvitvin til bruschettaen. Jeg velger friarielli, napolitansk brokkoli til forrett, og en italiensk øl, Peroni, ved siden av.

De har et stort utvalg tradisjonelle italienske retter, blant annet gnocchi, risotto og pasta i mange varianter .

Jeg bestemmer meg for tagliatelle carbonara til hovedrett mens Bordvenninnen har blinket seg ut risotto med steinsopp.

Mens vi venter på maten, ser vi rundt oss på gulnede bilder av polarfarerne som har gitt navn til restauranten.

Snart kommer bruschettaen og brokkolien til bordet. Det lunede brødet er overstrødd med ternede tomater og smeltet ost. Min brokkoli ligner mer på spinat, mykstekt og med en fin kryddertone.

- Dette hadde jeg ikke ventet . Selv en broccolihater ville likt dette. Jeg kunne gjerne tenkt meg mer av denne.

Mye, god mat

— Spar på appetitten, italiensk mat kommer sjelden i små porsjoner, advarer Bordvenninnen.

afp000824403-gbMjOFYEkr.jpg

Det viser å stemme: Servitøren kommer med en leirgryte med lokk. Inni den åpenbarer det seg hjemmelagede strimler med båndspaghetti i en saus med egg og masse fløte, samt baconbiter. Over dette har man revet ost.Likevel oppleves ikke retten som tung: Pastaen er myk og luftig, de sprø baconterningene piffer opp smaken.

— Denne risottoen er helt utrolig! Ikke for tung, ikke for hard ris, og steinsoppen og lett krydder løfter smaken. Men porsjonen er gigantisk. Jeg kommer aldri i livet til å klare dessert etter dette, sukker Bordvenninnen. Jeg hjelper gjerne til, og tar tre gode skjeer risotto. Dette er skikkelig tradisjonsmat slik en italiensk mamma lager den.

Etter hovedrettene må vi ta en pause før desserten, en tiramisú på deling.

afp000824400-59l618BhCM.jpg

Det er hele tiden noe som skjer i det lille lokalet: Folk kommer og går, noen tar en liten rett eller bare en kaffe eller et glass vin, mens andre er innom for en prat med vertskapet.— Det ser ut til at dette er blitt et populært møtested for folk i nabolaget, sier Bordvenninnen.

- Det er lett å skjønne. God mat og bra priser trekker opp.

Les også

  1. «Et måltid vi vil huske lenge»

  2. Bondekost i blå grotte

  3. «Skur 33 leverer mat i toppklasse»

  4. Skjult perle i Kvadraturen

  5. Italieneren blomstrer i Bygdøy Allé

  6. Fortrøffelig i Josefines gate

  7. Trattoria Popolare: Mett og mer