Sulten

Alex sushi på Tjuvholmen stenger

Glad i Alex sushi? Da må du på Solli Plass eller til Stavanger. Avdelingen på Tjuvholmen er nå stengt.

Etter drøye fem år er det slutt for Alex sushi på Tjuvholmen. Nå blir restauranten et opplevelsessenter for laks.

  • Erik Gulbrandsen
    Erik Gulbrandsen
    journalist

– Det har vært en fantastisk reise med Alex sushi på Tjuvholmen, og det er trist å legge ned avdelingen, sier Petter Sandberg, som eier Alex sushi-restaurantene i Oslo og Stavanger sammen med Nova Sea AS.

Selskapet har nå tatt over nabolokalet på Tjuvholmen, der restauranten The Edge holdt til. I oktober åpner de «The Salmon» – et opplevelsessenter viet laks og norsk laksenæring.

– Det ønsket vi å ha så sentralt som mulig, sier Petter Sandberg.

Alex sushi ligger fint til på Tjuvholmen, men blir nå et opplevelsessenter om laks.

Væravhengig

– Hva gikk galt med Alex sushi på Tjuvholmen?

– Ingenting gikk galt. Vi har fått gode kritikker fra dere og andre aviser, og vi synes det er synd at vi må legge ned, sier Sandberg.

– Driftsinntektene har sunket de siste årene, og dere har tapt penger den siste tiden?

– Restauranten er veldig væravhengig om sommeren. Er det fint vær, går spisestedet i pluss. Er det en dårlig sommer, går den i null. Jeg er mye mer opptatt av fornøyde gjester enn av et stort overskudd, forteller Sandberg, som ikke har planer om å åpne flere Alex sushi-restauranter.

– På avdelingen på Solli Plass har vi aldri hatt større overskudd enn i fjor. Der har vi også utvidet kapasiteten de siste årene til 1100 kvadratmeter.

– Hva med avdelingen i Stavanger? Der er det også røde tall?

– Nei, der er det ikke så oppløftende tall, men pilene peker i riktig retning med større omsetning.

  • Her får du byens beste sushi!
Alex sushi har fått meget gode anmeldelser, men stenger nå dørene.

Åpner i oktober

Alex sushi Tjuvholmen stengte rett før påske og har allerede begynt å bygge det nye opplevelsessenteret.

– Vi har holdt på i tre år med dette prosjektet, hvor man på en engasjerende måte kan lære mer om norsk laksenæring, både nasjonalt og globalt. I tillegg kan folk smake mange ulike lakseprodukter. Åpningen er planlagt til oktober i år, opplyser Sandberg.

  • Glad i fisk og skalldyr? Sjekk ut disse fiskerestaurantene!

Les mer om

  1. Tjuvholmen
  2. Restaurant