Sulten

Indi Spice: Indisk fra øverste krydderhylle

Indi Spice er et friskt pust blant byens indiske restauranter.

 • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6
Du får smaksrike dressinger på Indi Spice.
Lokalet virker ikke spennende utenfra, men maten gjør at stedet er verd et besøk.

— De kommer aldri til å kunne gjøre noe ut av det nitriste lokalet. Det kommer alltid til å se ut som et pyntet bomberom. Bordvenninnen mener lokalene er en av årsakene til at byens siste greske restaurant, Akropolis, måtte stenge dørene etter 30 års drift.

— En gang i tiden var det mye mer liv oppover denne gaten: På andre siden for den greske restauranten lå en mexicansk restaurant, men den ble borte for lenge siden. Men de har i hvert fall fått en iøynefallende logo, sier Bordvenninnen og ser opp på veggen der to I-en i Indi er formet som en chili på to ildrøde skilt.

 • Guide: De hotteste restaurantene akkurat nå
 • Guide: Bortgjemte godbiter
 • Guide: Oslos mest eksotiskerestauranter

Grønt og godt

Lokalet er pyntet med bilder og gjenstander.

På vei inn blir vi møtt av rennende vann i et tiltalende inngangsparti. De gamle taverna-møblene er byttet ut med behagelige stoler, og veggene dekorert med lyse bilder.Servitøren kommer oss i møte med menyer og viser oss til et bord.

— Velkommen! Hva ønsker dere å drikke?

Menyen består av tradisjonelle indiske retter med hovedvekt på vegetar, kylling, fisk, kongereker og lam.

Bordvenninnen begynner med panert blomkål mens jeg prøver meg på potetkaker.

— Blomkålen ligner på brokkoli, men det tynne laget panering utgjør hele smaken, sier Bordvenninnen og legger en liten bit på min tallerken. Den har en sprø, fin konsistens, og et lite stykke saftig vannmelon frisker opp.

Restaurantguiden: Indiske favoritter

Potetkakene er også gode, med et hint av mint, men ikke like spennende som brokkolien. Derfor benytter jeg meg av chutneyen og dressingene som er satt på bordet. To av dem har et godt, spisst, chilipreg, mens den søte mangochutneyen er det milde alternativet.

— Disse kommer neppe fra glass, mener jeg, og Bordvenninnen er enig.

— Særlig den grønne har mer futt enn vi pleier å få.

Hjemmelaget matglede

Kyllingen på Indi Spice er blant de bedre vi har fått i Oslo.

Bordvenninnen vil gjerne ha kylling, og har i samråd med vår oppmerksomme og kunnskapsrike servitør landet på hvitløksmarinert kylling tikka servert på jernpanne med saus ved siden av. Jeg prøver lammet som er langkokt på lav varme i hjemmelaget garam masala og ingefær.— Dette er noe ganske annet enn hva vi pleier å få: Jernpannen er ikke for varm slik at kjøttet og grønnsakene blir svidd, og kyllingbitene er usedvanlig møre. Sausen er fyldig uten å dominere kyllingsmaken, sier Bordvenninnen. - Det eneste jeg ikke synes holder det høye nivået, er nanbrødet med hvitløk – hvitløksmaken er for dominerende.

Mitt lam er så mørt at jeg bare kan legge vekk kniven, garam masalaen er langt på vei den beste jeg har smakt , og ingefæren er fint integrert i smaksbildet. Jeg har bedt om sterk saus, og bruker nanen til å få med de siste restene.

- Til og med risen virker bedre her , sier Bordvenninnen og tar en ekstra skje oppå sauserestene.

Vi er egentlig mette, men tar en melkebolle, gulab jamun, til dessert.

— Vanligvis er dette overlesset med frukt og bær, men her han man gjort det enkelt og forfriskende med eple- og pæreskiver.

- Hit skal vi igjen. Det er helt sikkert.

Les også

 1. Smakfull og eksklusiv reise til India

 2. Jewel of India er en ekte indisk juvel

 3. Jewel of India: Hett og godt på Nordpolen

 4. Nabolagets krydderperle

 5. Grünerløkkas gode inder

 6. Hett, indisk comeback på Agra

 7. New Delhi holder koken