Sulten

Freddy Fuego: Ildfull nykommer

Det lille gatekjøkkenet har alt som skal til for å bli en mexicansk suksess i Oslo.

 • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Selve lokalet er lite, men trivelig. Rolf Øhman

— Her. Prøv denne.

Mannen bak disken i Hausmanns gate deler ut skjeer med salsa til oss som venter på tur for å bestille.

- Si fra om dere synes den er for sterk. Jeg lager alt fra grunnen av, også sausene.

— Jeg kjenner den på tungen, men den er ikke altfor sterk, mener Bordvenninnen.

— Jeg vil ha den på min kyllingburrito. Hva heter den?

Spisevennen forteller at det er Xni Pec fra Yucatán-området i Mexico. Navnet kommer fra maya-kulturen og betyr "hundesnute". Den er den tredje sterkeste varianten de har på nyåpnede Freddy Fuego.

Den sterkeste, Freddy's revenge , er oppført med tre flammer.

Stedet ligger i Hausmanns gate, like rundt hjørnet for travle Torggata. Rolf Øhman

Hvis du har lyst på tacos, enchiladas eller andre mexicanske spesialiteter utenom burritos, må du gå et annet sted. Her er det bare en tortilla fylt med alskens hjemmelagede godsaker som gjelder.Når det blir vår tur, har spisevennen bestemt seg for El Puerco picante, langkokt, saftig svinekjøtt.

— Gi meg Freddy's Revenge-sausen, sier han.

Restaurantguiden: De beste meksikanske restaurantene i Oslo

Fort gjort

Selve prosessen på Freddy Fuego er enkel, akkurat som på El Camino på Frogner: Du velger om du vil ha maten i en boks eller svøpt i en tortilla. Så plukker de frem ulike typer fyll for deg: Ris, bønner, stekt løk og paprika, ost og rømme.

Alt ligger klart, det er bare å velge og vrake blant kylling, svin, vegetar og biffkjøtt og diverse tilbehør. Alt er laget fra bunnen av. Rolf Øhman

Til slutt toppes burritoen med valgfri saus før tortillaen brettes sammen og får en siste oppvarming.Alt dette koster rundt hundrelappen, men vil du ha litt ekstra, kan du be om guacamole, søtpotet, ekstra kjøtt eller en porsjon tortillachips med salsa og/eller guacamole.

Populært

Selv om stedet er relativt nyåpnet, har jungeltelegrafen gått, for køen vokser fort og nye kunder er stadig på vei. Langbordene med benker fylles opp, så Bordvenninnen, som har allerede fått sin kyllingburrito med Xni Pec har lagt beslag på et hjørne ved vinduet og holder av plass til oss.

Snart er "byggverket" komplett, nå skal tortillaen rulles sammen og få en siste oppvarming. Rolf Øhman

Jeg har tatt en Il Clasico , med marinert biffkjøtt med salsa verde, siden jeg har bestemt meg for å kjenne kjøttsmaken og ikke bare brennhet saus – men planen er å få en smakebit fra de andre. — Dette er det møreste kjøttet jeg har fått på et gatekjøkken, sier Bordvenninnen.

— Hemmeligheten ligger i at det er langkokt og får ligge i sin egen saft, mener spisevennen.

Topp kvalitet

Det er ikke bare kjøttet som er i det øvre sjikt: Risen er deilig, litt klebrig, men saftig. Bønnene har den ekstra lille tyggemotstanden som skal til, guacamolen er akkurat så klumpete at du merker den er hjemmelaget, salsaen til de sprø tortillachipsene har et friskt, pikant sting.

Xni Pec-en står godt også i maten, mens en smak av spisevennens svineburrito med Freddy's revenge viser at jeg gjorde lurt i å holde meg unna den – dette er for viderekomne.

Artige detaljer på Freddy Fuego. Rolf Øhman

Utvalget av drikke er ikke det største, med øl og mineralvann. Spisevennen var valgt en Sierra Nevada, Bordvenninnen Sol, mens jeg har tatt en Pilsner Urquell.Selve lokalet er enkelt, men hyggelig innredet, men pågangen av kunder gjør at vi bestemmer oss for å gå rett etter måltidet.

— Det er fullt belegg her, sier spisevennen.

— Jeg skjønner hvorfor. Dette må være blant byens beste mexicanske gatemat.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Ildfullt i Hausmanns gate

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Freddy Fuego på Tjuvholmen gjør det lett for de skrubbsultne

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Skuffende tacofredag

 4. SULTEN

  Kveldsmat på Løkka?

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Quesadilla er en knusktørr affære

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Lost Tacos