Sulten

The Edge: På kanten til dyrt

Maten hos The Edge er blitt betydelig bedre – men prisene er virkelig satt på spissen.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6

En meget flott uteservering, vakkert pyntet med blomster. Rolf Øhman

— 215 kr! For denne forretten! Den er god, men prisen?

Spisefølget titter ned på den vakre porsjonen med kamskjell-ceviche, I bunnen ligger sjøgress med små biter av kamskjell over seg, og det hele er overstrødd med masse koriander og noen lilla blader.

Sjøgress koster nesten ingenting, det er et par små kamskjell som er delt i biter, og korianderdrysset koster maks noen få kroner. Det er greit at prisen er stiv på Tjuvholmen, men dette grenser til - tjuveri.

Rom for løyrom

Biffrestauranten The Edge ligger vakkert til, med flott utsikt og en meget fint pyntet uteservering. Her har flere spisesteder noe å lære. Masse blomster og store parasoller har gjort det til en flott oase på brygga. Vi har fått fine plasser utendørs og kjapp og god service av travle servitører.

— Prisen er stiv, men forretten er syrlig, frisk og meget god, skryter spisefølget av kamskjell-cevichen.

Kalix løyrom er alltid godt. Rolf Øhman

Av de fire forrettene på menyen har vi også valgt Kalix løyrom, en gyllen, oransje smaksbombe plassert på toppen av to sprø minitoaster. Denne retten er alltid god og serveres med klassisk følge av rømme og rødløk. Vi skåler i øl og titter over på både Alex sushi og Døgnvill burger, som også har stappfulle restauranter denne kvelden.Restaurantguiden:

Limousin-style

— Ja! Endelig!

Spisefølget legger fra seg bestikket. Ved forrige besøk hos The Edge skuffet tilbehøret stort, men nå har kjøkkenet hevet nivået. Vi har valgt indrefilet av hjort, som kommer med sprø bønner, litt sopp og gode ovnsbakte poteter. I tillegg er det en god portvins- og trøffelsaus, som burde ha vært litt varmere. Kjøttet er nydelig på smak, saftig og fint stekt, og vi blander bitene med tyttebær, litt pære og den velsmakende sausen. Porsjonen er meget stor, men det forventer man til 325 kroner.

Restaurantguiden:

Les også

Dette er Oslos flotteste uteserveringer

Lyst og fint inne og meget god service. Rolf Øhman

Restauranten bruker norskprodusert Limousinfe med franske aner, og kalvekjøttet er av meget god kvalitet. Jeg har valgt 300 gram indrefilet — og retten innfrir. Nydelige, smaksrike biter glir ned på høykant, og denne gangen er sausene gode. Bearnaisen er tykk, syrlig og god, peppersausen kraftig og spiss, mens portvinssausen blir litt anonym.Tilbehøret er godt, om enn kliss likt den andre hovedretten, og det er lov å ha på mer og flere typer grønnsaker. Servitøren har anbefalt klassikeren Chateau Musar fra Libanon, og den fyldige og fruktige rødvinen fra Bekaa-dalenmed milelang ettersmak funker fint til kjøttet.

— Bra kalv, men de tar seg meget godt betalt. 585 kroner for retten er like mye som en 5-retters meny hos Restaurant Eik. En 5-retter hos Arakataka koster 540 kroner.

Til slutt deler vi en helt ordinær sjokoladefondant med kjedelig vaniljeis til. Servicen har vært til stede og hyggelig gjennom hele måltidet.

— Bra at kjøkkenet har hevet seg et hakk siden sist vi var her. Nå er det ikke dyrt og middelmådig, men dyrt og godt.

For dyrt? Her er vår guide til gode og billige spisesteder

 1. Les også

  Mamo Sushi: Rødt og rått

 2. Les også

  Koreansk restaurant: Gangnam-nam style

 3. Les også

  Rust: Smågodt i solskinnet

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Thief Foodbar: Dyrt og godt på taket

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Søtt, bråkete og middelmådig på Oriental

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Hjelp! Hvor er Hellstrøm?

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Priser til å gråte av

 5. SULTEN

  Huy Tapashi holder koken

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Dinner – din kinesiske bestevenn