Sulten

Hos Thea: Hjemmekoselig gourmet

Etter drøyt 25 år holder Hos Thea fortsatt stand. De er også blitt kåret til Oslos beste restaurant.

 • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Lokalet gir en behagelig stemning.

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Sjekk vår nye restaurantguide!

— Kjenn lukten! Trøfler!

Bordvenninnen snuser forventningsfullt ut i luften. Vi har nettopp kommet inn døren til restauranten på Skillebekk. - Jeg gleder meg allerede.

- Hos Thea er stemt opp til førsteplass av brukerne på nettstedet TripAdvisor . Nummer én av 980 restauranter i Oslo er imponerende, særlig med tanke på konkurransen . Nå får vi se om de kan leve opp til posisjonen, sier jeg og henger av meg frakken. En blid servitør ønsker velkommen og viser oss til bordet.

Lokalet er lyst, med duse kremfarger og behagelige møbler.

Nostalgi

— Dette minner meg om hvordan deler av Restaurant-Oslo var på 80- og 90-tallet, da steder som Babettes Gjestebud, Feinschmecker og Hellstrøms Bagatelle serverte gourmetmat i hjemme-hos-omgivelser.

- Menyen har også et tidløst, frankofilt preg med klassiske elementer som hummerbisque, breiflabb, piggvar, kalv og and, og vinkartet konsentrerer seg om franske og italienske produsenter.

afp000824836-CIJJXxTbPX.jpg Stig B. Hansen

Jeg vurderer kokkens meny, der man velger mellom fire og seks retter. Bordvenninnen vet ikke om hun orker "full pakke", og satser på Club sandwich med vaktelbryst og foie gras til forrett og piggvar som hovedrett.— Så får vi heller se om jeg får plass til dessert.

Pent dandert

Valget har til slutt falt på en fireretters meny med vinpakke. Mens vi venter, tar vi teskjeer tapenade på de små, hjemmebakte brødene og smaker på Chablisen vi har fått.

— Vær så god! Servitøren kommer med to tallerkener. Den runde har vaktelbrystet til Bordvenninnen, mens den firkantede har to lyse kamskjell på en bunn av rødoransj pimiento-coulis.

Kamskjell med petit pois, avrugakaviar og pimientocoulis. Stig B. Hansen

— Smaker det like godt som det ser ut? Det gjør i hvert fall min rett, sier Bordvenninnen og putter enda en gaffelbit vaktel i munnen. - Foie gras'en på toppen gir en myk tone, mens den knasende briochen gir god tyggemotstand. Dette er en variant av club sandwich som gir mersmak.Mine kamskjell er overstrødd med avruga-kaviar, eller silderogn som det ville blitt hetende på en restaurant med nordisk profil. Pimientosausen til gir forretten en søt tone, men uten at den overskygger skjellene.

Raust kjøkken

- En liten gave fra kjøkkenet, sier servitøren og setter frem en porsjon fjellørret til Bordvenninnen, siden jeg får min andre forrett og hun venter på hovedretten.

Det er ikke store stykket, men med ternede rødbeter, cherrytomat, en mild smørsaus og store rogn som popper i munnen, blir dette enda en appetittvekker.

Bordvenninnen blir nesten misunnelig, men vet at hun har noe å se frem til: Piggvar med trøffelhollandaise.

Piggvaren lever så absolutt opp til hennes forventninger. Brekkbønner, pent snittede poteter og hollandaisen tilsmakt trøfler ser så fristende ut at jeg må driste meg til en smak . Til gjengjeld får Bordvenninnen en god gaffelbit dåhjort, som har fått følge av en dyprød portvinssaus, mørstekt sopp, puré, brekkbønner, bladgrønt og boysenbær. Kjøttet er silkemykt i munnen og de søte elementene og pureen gir en fin balanse til viltsmaken, som ikke oppleves som påtrengende.

Vinutvalget er ikke stort, men har noe for enhver smak. Stig B. Hansen

En fruktig Côtes de Rhône fra produsenten Gigondas gir retten en flott avrunding.

Mer, mer

— Jeg kunne slikket tallerkenen ren, mener Bordvenninnen om trøffelhollandaisen. Denne porsjonen kunne muligens vært litt større, men nå har jeg plass og lyst på noe søtt og godt til dessert. To kuler sorbet mango og et glass med tyttebær senket ned i luftige lag pisket krem.

Min avslutning består av fire små stykker ost som spenner fra en myk camembert til en røffere gorgonzola. Sauternes og recioto blir dessertvinfølget i glasset.

I løpet av måltidet har tempoet i lokalet tatt seg opp, og på kjøkkenet er kokkene blitt stadig mer aktive, men servitørene utstråler likevel en behagelig ro når de bringer og henter tallerkener.

— Menyen og stemningen tar meg et par tiår tilbake. Jeg kan skjønne at Hos Thea har mange venner , både i nabolaget og på nett. Jeg gir klart godkjent til dette måltidet.

 1. Les også

  Noe for seg selv

 2. Les også

  Kult på Kampen Bistro

 3. Les også

  Mer enn bare fotball

 4. Les også

  Fett nok på Smalhans

 5. Les også

  Kunstneriske feil hos Art of Sushi

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Helt rått på Fredensborg

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Glad i god indisk? Legg turen til Bygdøy allé.

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Før var maten middels. Etter oppussingen er den blitt skikkelig dårlig.

 4. SULTEN

  Rått og godt – men også tregt

 5. SULTEN

  Noen fliser hos Fjøla

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Indisk veteran skuffer