Sulten

Kult på Kampen Bistro

På Kampen Bistro er det varmt og hyggelig. Slik har det vært siden oktober. Da åpnet strøksfavoritten igjen etter brannen i mars.

 • Skipper'n

Vår vurdering:

5 av 6

På Kampen Bistro i Bøgata 21, får du servert god mat i hyggelig atmosfære. Foto: tig B. Hansen

Dette oppholdet har heldigvis ikke gått ut over hverken maten eller entusiasmen. Og fullt av folk er det også, en kald og hustrig kveld i januar.

Egentlig er det imponerende at den lille bistroen i den gamle arbeiderbydelen i Oslo har klart å holde koken og kvaliteten. Den er ikke så stor, men har tydeligvis fått til den strøkslojaliteten som så mange små spisesteder prøver på, men ikke alltid lykkes med.

Fornøyd sist

Denne spalte var svært fornøyd da vi var der for ti år siden. Vi husker fortsatt desserten! Fransk sjokoladekake der kaloriene flommet ut av en avansert muffin. Kollega Smørbukk var ikke like imponert i 2009. Men for vår egen del skulle vi gjerne bodd i nærheten, bare på grunn av bistroen.

Selv om den altså er pusset opp igjen etter brannen i mars, er det ingen fare for at Kampen Bistro skal havne i glossy interiørmagasiner.

Stilen er beholdt, den folkelige, hjemlig hyggelige, med tettstablede, ukurante spisestuemøblementer fra 60— og 70-tallet. Her er det ikke noe stæsj, ingen duker eller fancy tallerkener. Bestikk og servietter står i en boks på bordet.

Ingen meny

Meny er det heller ikke. Det tar ikke lang tid for vår mann kelneren – eller er han kanskje kokk og innehaver? – å fortelle hva kveldens muligheter er: Her der det dagens treretter som gjelder, Riktignok kan man velge fisk eller kjøtt til hovedrett, og ost eller dessert til avslutning, men det er også alt.

På hjemmesiden heter det: ”Våre kokker komponerer en helt ny meny hver eneste dag ”. Det betyr at stilen avhenger av kokkene, årstidene og tilgjengelige råvarer. Dessuten lover man norsk og enkel mat.

Så hvorfor være stor når man er lykkelig som liten, som det jo heter. Vår mann er full av lovord over menyen, uten at det virker som skryt, faktisk mer som stolthet.

Råvarer

Og norske råvarer er det: Forretten er en kremet hummerbisque, suppe basert på hummerkraft, med rød og hvit fisk. Og et lite sting av chili(?), noe som passer utmerket på en kald kveld. Dessuten ferskt brød med aioli. Jo da, hittil har vår mann sine ord i behold. Dette både smaker godt og passer til årstiden.

Hovedrettvalgene er bakt torsk eller kokt oksekjøtt.

Torsken kommer med en smakfull krydderpotetkake, erter, løk, gulrot og en rødvinssaus. Fiskestykket er lekkert, men ikke minst: det er perfekt tilberedt. Alle som prøver seg på fisk i stekeovn, vet jo hvor fort den kan bli tørr. Det er den definitivt ikke her. Saftig er den, og den skiver seg vakkert, og den smaker fisk. Dessuten er det ikke noe overdøvende tilbehør.

Oksekjøttet er kokt lenge og vel, men er rødt og saftig, og det serveres i en dyp tallerken i en buljongsaus med spinat, sølvløk og rotfrukter. Kjøttet nærmest faller fra hverandre bare man bruker en gaffel. Og det har en elegant smak, i familie med fersk kjøttsuppe, men mer middelhavsinspirert.

Fløtejubel

Og så er det dessert: For 10 år siden var sjokoladekaken en opplevelse. Denne gang er det god, gammeldags karamellpudding med krem. Ikke akkurat sikringskost i slankemåneden januar, men du verden så godt det er. Fløtepuddinger er kanskje ikke trendy, men at den hører til kremen av norsk kultur, er i hvert fall sikkert.

Neste gang får vi prøve ostefatet også.

Dette får du:

Vår vurdering:

6 av 6

5 Miljø:

Enkelt og greit inventar. Hyggelig og uformell atmosfære. Her er det mange som kjenner hverandre og som ikke bor langt unna.


Vår vurdering:

6 av 6

4 Meny:

Enkel meny, en forrett, to hovedretter og dessert og ost. Og en antipasti surprise fra kjøkkenet som kan deles. Her satses det på norske råvarer, og tradisjoner. Men litt middelhavsinspirasjon er lov.

5 Maten:

Vellykket, velsmakende og spennende.

5 Service:

Uformell, men svært hyggelig og med klare og riktige beskrivelser av maten. Vinutvalget er ikke stort, men gode anbefalinger fra vår mann. Litt stresset innimellom, men det stresset ikke oss.

5 Priser:

Forrett 139, hovedrett 249 og dessert 99. Ett glass vin: 83 (Fiano di Avellino)

afp000462294.jpg Foto: Stig B. Hansen

Relevante artikler

 1. SULTEN
  Publisert:

  Denne kaken MÅ du spise!

 2. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: Ristorante Ferro, godt nytt på Vulkan

 3. SULTEN
  Publisert:

  Restaurantanmeldelsen: La deg lokke av Lokk

 4. SULTEN
  Publisert:

  Thief Foodbar: Dyrt og godt på taket

 5. SULTEN
  Publisert:

  Kolonialen: Bisletts nye matattraksjon

 6. SULTEN
  Publisert:

  Kul vinbar