Sulten

Sjakk Matt Vika: Et trist parti

Hvis Sjakk Matt hadde vært like oppfinnsomme med maten som med navnet på rettene, hadde mye vært gjort.

 • Dagobert

Vår vurdering:

3 av 6

Interiøret på Sjakk Matt holder stilen. Rolf Øhman

 • Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!
  — Carlsens pepperbiff, Bob Fisher, Ioannis lammekoteletter, Agdesteins Club, Chess burger. Sjakk-konseptet er tydelig på menyen, sier Bordvenninnen.

Café Sjakk Matt åpnet i 1983, og var en av byens første Caféer med C. Her serverte de unorske kaffevarianter som cappuccino, latte og espresso.

Brownien er verd å prøve. Rolf Øhman

I de senere år er Oslo blitt et kaffemekka, så Sjakk Matt— menyen har utvidet og kan tilby mat med texmex, gresk og kontinentalt preg. Fingermat som jalapenopepper, kyllingvinger, fritert scampi og brød og aioli befinner seg under vignetten "Rokade", men ellers er utvalget tradisjonelt og uspennende.Det kan forklare at de fleste andre gjestene, med noen unntak, holder seg til kaffe, øl eller et glass vin. Men de tar ekstra betalt for bl.a. soyamelk, krem og sirup til kaffen og teen.

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Knusktørr kylling

Bordvenninnen er blitt forsinket, så jeg har begynt med kyllingvinger, som kommer med en liten skål tzatziki.

- Du har ikke gått glipp av mye, sier jeg.

— Vingene er tørre både utenpå og inni, og skinnet boblete. Det virker som om vingene har vært lenge i ovnen.

Interiøret på Sjakk Matt holder stilen. Rolf Øhman

Bordvenninnen avslår å smake, og velger fish'n'chips. Jeg har bestemt meg for Chess-burger, og vi bestiller idet servitøren kommer for å hente det tomme fatet med kyllingbein.Ventetiden til hovedrettene kommer, benytter vi på å se rundt oss i lokalet. Sjakkrutemønster i gulvet, veggsofaer, sjakk— og brettspill ved baren gir stedet et lunt, men litt sterilt preg.

Noen gjester ser ut til å ha problemer med å få kontakt med betjeningen, men vår servitør står og speider ved bardisken, så vi er godt ivaretatt.

Restaurantguiden: Her spiser du meksikansk i Oslo

Burgerkatastrofe

Snart har vi også fått maten og tilbehør ved siden: Ketchup i porsjonsposer, sennep, og diverse sauser. De får jeg bruk for.

Hamburgeren er pent presentert, men den vi fikk, levde ikke opp til forventningene. Rolf Øhman

— Jeg skal ikke klage på størrelsen på porsjonen, sier Bordvenninnen og ser på mengden pommes frites som ligger under fisken. - Men salaten er tørr og kjedelig, og aiolien har snerk.

Jeg smaker på fisken. Frityren er i salteste laget, men fiskekjøttet er saftig. Pommes fritesen er helt på det jevne og minner om halvfabrikata.

Burgeren er triste saker: Hamburgerbrødet er toppet med en tynn agurkskive og cherrytomat på en pinne. Baconskiven er svartsvidd og knapt spiselig, osten er klebrig, sylteagurken kommer fra glass og selve burgeren er kompakt og litt trevlete. Men potetbåtene er myke og glir ned med masse ketchup på.

Restaurantguiden: De beste restaurantene i Vika

Godt avslutningstrekk

Vi må ha en dessert for å svelge skuffelsen. Men denne kvelden er de utsolgt for det meste, bortsett fra brownie. Den er til gjengjeld myk, lun og har en konsistens nærmere sjokoladekake.

Cafe Sjakk Matt har holdt på siden 1983. Rolf Øhman

— Dette reddet måltidet fra tap til remis, mener Bordvenninnen. - Selv om kakestykket var rimelig, kan ikke prisnivået forsvares ut fra kvaliteten på maten ellers. Det virker som om kjøkkenet går på autopilot. Det kreves noen sjakktrekk for å hevde seg i konkurransen.

Les mer om

 1. Restaurantanmeldelse

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Café Sjakk Matt får trekk for maten

 2. SULTEN

  - Det er verdt å stå i kø for å få bord på dette stedet

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Hit går du for ølet

 4. SULTEN

  Høy burgerfaktor i solveggen

 5. SULTEN

  Royal Gastropub: Rask mat for travle folk på tur

 6. SULTEN

  Denne restauranten får terningkast to for maten