Sulten

Restaurantanmeldelsen: - Det er verdt å stå i kø for å få bord på The Nighthawk Diner

Vil du oppleve vaskeekte amerikansk diner-stemning, er The Nighthawk Diner stedet.

The Nighthawk Diner byr på milkshake og andre amerikanske klassikere. Paal Audestad

  • Dagobert

Vår vurdering:

5 av 6

Ekte amerikansk diner-miljø med jukeboks og sittebåser. Dessuten en liten uteservering. Paal Audestad

Vi er på vei opp Markveien mot Olaf Ryes plass idet det kommer et SMS. Det er spisevennen. «Jeg sitter i baren, vi får et bord i løpet av fem minutter!».

Da vi avtalte å møtes på The Nighthawk Diner, var han fast bestemt på å dra dit tidlig for å sikre bord.

– Jeg har opplevd altfor mange lange køer for i det hele tatt å komme inn, særlig når det gjelder søndagsbrunsjen, forteller han etter at vi har satt oss og bestilt drikke. – Det er veldig populært i helgene.

Spisevennen har tatt regi og bestemt at vi skal prøve milkshaken og noen av ølsortene de kan tilby her.

– Det er store porsjoner, så vi bør dele på en forrett for å klare noen av dessertene, som er nydelige. Jeg synes dere skal ta kyllingvinger først. Jeg skal ha spareribs, men dere må også prøve cajun chicken. Den er skikkelig spicy. Jeg ber om ølmenyen, så du kan se om du finner noe annet du vil prøve.

Her er byens beste mikrobryggerier

Menyen byr på amerikanske retter som Cajun chicken og burgere. Paal Audestad

English, please

– Jeg er ikke noen gluten-fanatiker, men du bør prøve denne, sier spisevennen og heller opp litt fra sin flaske. – Daura, glutenfritt øl. Den maker ikke så verst? De har også fatøl fra Grünerløkka Brygghus, som ligger rett over gaten, hvis du heller vil ha det.

Jeg har fått en Longboard lager, brygget på Hawaii. Frisk og fin i smaken, mens Bordvenninnen har fått et glass husets vin, som er en Soave.

Kyllingvingene har kommet på bordet av en uniformert servitør, som kun snakker engelsk.

– Alle snakker engelsk her. Jeg synes det er en del av sjarmen, det er som å være på en amerikansk diner, mener spisevennen.

Kyllingvingene er chilimarinerte og kommer med blåskimmelostdressing og selleri. De er ikke like store som dem vi fikk på Døgnvill for litt siden, men er saftige og møre.

Her er byens burgerkonger

Servicen på The Nighthawk Diner er både rask og hyggelig. Paal Audestad

Smakfullt

Servitøren kommen med hovedrettene til bordet. Bordvenninnen har tatt cajun chicken, mens spisevennen har bestilt en barbecue-kombinasjon bestående av spareribs og pulled pork og maiskolbe, coleslaw, pommes frites og salat. Ved siden har spisevennen bestilt mac’n’cheese.

– Jeg liker den slik de serverer den her, så kan dere heller forsyne dere av pommes fritesen min hvis dere vil.

– Denne var det smak i! Bordvenninnen er svært fornøyd med sin cajun-kylling, som kommer med søtpotetmos, grillede grønnsaker og en fyldig, krydret saus.

Mitt biffsmørbrød med smeltet cheddar og løk ligger i et brioche-hamburgerbrød, og har pommes frites og aioli ved siden. Det tynne kjøttstykket er saftig etter en rask omgang i stekepannen.

Ut på søndag? Her er noen søndagsåpne restauranter

Cajun chicken med en fyldig, velkrydret saus. Paal Audestad

Syndig dessert

– Jeg spiser ikke opp alle pommes fritesene, for jeg vil ha plass til dessert, sier spisevennen. Bordvenninnen og jeg er usikre på om vi klarer en hel dessert, men lar oss overtale til å dele en ice cream sundae med to kuler vaniljeis, en kule sjokoladeis og masse krem på toppen, og en jordbær-milkshake ved siden. Spisevennen tar en brownie og en sin shake, milkshake med bourbon og vanilje.

Det er hyggelig å dele en stor isdessert, men det blir i meste laget med en milkshake ved siden.

– Vi burde stoppet med en av delene, mener Bordvenninnen, som likevel ser sitt snitt til å ta en teskje brownie, som er lun og med en flytende kjerne.

Ut på date? Her en noen romantiske restauranter

Milkshaken er en hel dessert i seg selv. Paal Audestad

Høy stemning

The Nighthawk Diner er lekkert innredet, men det er ett problem: Akustikken. Når det er så fullt her som det er denne kvelden, blir det fort veldig støyfullt i lokalet.

Servicen er både hyggelig, effektiv og oppmerksom, selv med mange gjester i lokalet. Maten holder høy standard, men sluttsummen på regningen er høyere enn andre steder i nærheten.

– Det koster, men man blir god og mett, sier Bordvenninnen.

Spisevennen er enig:

– Jeg synes det er verdt pengene å stå i kø for å få bord her, både på grunn av maten og atmosfæren.

Her er noen andre restauranter med flott design

The Nighthawk Diner ligger like ved Birkelunden. Paal Audestad

Uformell atmosfære

Gode milkshaker og drinker

Svært hyggelig service

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Her blir du stappmett på amerikansk vis

  2. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Eldhuset fyrer opp ved Bislett

  3. SULTEN

    Er du glad i burgere, bør du ta en tur hit

  4. SULTEN

    Nye eiere betyr ikke ny giv på Nighthawk Diner

  5. SULTEN

    Glem Grevinnen og Hovmesteren

  6. SULTEN

    Det grønne alternativet er best