Sulten

Hvaskjer: En kulinarisk fornøyelsespark

Det nye spisestedet på kulturhuset Soria Moria, Hvaskjer, leverer varene.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

5 av 6

_E5A0308-eCklkeCtR_.jpg Signe Dons

Mørningsskap og vinskap dominerer restauranten. Signe Dons

— Kjøtt er den nye kunsten, sier spisefølget og ser på det gigantiske glasskapet med digre kjøttstykker hengende. Det er nesten slutt på kunst på veggene, for nå prioriteter restauranter store skap til vin, øl og modning av kjøtt.Hvaskjer på Soria Moria er et nytt kulturhus på Torshov, med både restaurant, barer, dansegulv, konsertscener og et eget spillrom.

Hvaskjer er en bra nykommer i Restaurant-Oslo. Signe Dons

Vi får plass midt i den uformelle restauranten med mørkt interiør, åpent kjøkken med store flammer fra grillen, samt rocka musikk på anlegget. Nesten alle gjestene er mellom 25 og 45 år. Menyen består av noen småretter, to forretter og åtte varierte hovedretter, der seks av dem lokker med kjøtt.

Tryller med fe

— Nydelig!

Min kjøttglade kompis skjærer et nytt stykke av grillet urfe. Forretten Surf'n'turf kommer her i form av tunfisktartar og grillet urfe, med et vaktelegg, syltede poteter og avocadokrem. Oksekjøttet er saftig og akkurat passe mørt, og smakene er godt satt sammen.

Carpaccio av urfe. Signe Dons

Det gleder også den andre forretten med carpaccio av urfe. Passe store og rå biter blandes med pepperrotkrem, shitakesopp, salat, samt ristede pistasjnøtter, for å gi retten et sprøtt, knasende innslag. Det er salt og syrlig med noen tynne sitronskallstrimler, og har et fint sting fra pepperroten.

Den store restauranten er i ferd med å fylles opp, og bortsett fra kald trekk på bena fra inngangspartiet, er Hvaskjer lun og stemningsfull. Noen vil sikkert reagere på musikkvolumet, for nå dundrer Jane's Addiction i lokalet.

Guide:

Syltede sennepsfrø

— Sto det blåmuggost i menyen?

Her grilles det meste. Signe Dons

Spisefølget rynker på nesen.Vi har fått en flaske vin og hovedrettene på bordet, selvsagt på trefjøl og et trebrett med kanter, for tallerkener finnes knapt på nyåpnede restauranter. Et stort ben ligger med oppskåret kjøtt ved siden av og klatter med blåmuggostsmør oppå.

Restaurantguiden:

Les også

Byens beste biffsteder

Kjøttet smaker fantastisk, med fin røyksmak. Den grillede oksekammen har masse smak og har passe tyggemotstand. Spisefølget er ikke så glad i blåmuggost, det sto rødvinssaus, og hadde helst sett at man serverer smøret i en skål ved siden av. Så bestemmer man selv om man vil ha det over kjøttet. Grillet vårløk, hvite asparges og nepe er tilbehøret til kammen, sammen med deilig syltede sennepsfrø, som løfter totalopplevelsen.

Overkill

Nydelig entrecôte med salsa og rosmarinfries. Signe Dons

Hengemodnet entrecôte er også en vinner. Nydelig mørt og smaksrikt kjøtt har selskap av sprø, avhengighetsskapende rosmarinfries, en spenstig salsa, brokkolino og en stor kladd urtesmør over kjøttet.

Drinker, konserter, mat og arcadespill finner du på Torshovs nye storstue. Signe Dons

Av de to dessertene vinner håndpai over "Overkill". En glovarm eplepai med butterdeig rundt blandes med vaniljekrem og en syrlig knallgrønn eplegelé. Den mektige sjokoladekaken med popcorn er god, men slår ikke like godt an, selv om den salte og søte kombinasjonen funker bra. "Your Body Is Not A Temple, It's an Amusement Park – Enjoy The Ride!" står det på veggen over grillen.

Restaurantturen har vært underholdende — og ikke for kostbar. Vi dropper årets tur til Tusenfryd, og tar heller en ny runde hit.

 1. Les også

  Tullins café: Studentkafé eller veikro?

 2. Les også

  Rôtisserie: Nesten fulltreffer

 3. Les også

  Restaurantanmeldelsen: Egget - godt, men dyrt

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Bra kjøttslott

 2. SULTEN

  God panoramamat på Ekebergrestauranten

 3. SULTEN

  Imponerende nykommer ved Operaen

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: - Nå må restaurantene slutte med trefjøler som tallerken

 5. NORGE

  En karakter ned

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Elendig service og overpriset mat