Sulten

Beach Club har strandet

Beach Club har vært byens burgermester i mange år, men har nå abdisert for bedre konkurrenter.

 • Smørbukk

Vår vurdering:

3 av 6

Beach Club holder til midt i Aker Brygges yrende liv.

— Ikke mat fuglene, sier spisefølget.

— Det er nesten pinlig å spise så lite av det tørre brødet, men småfuglene liker det godt.

Vi sitter på uteserveringen til Beach Club på Aker brygge, et burgersted som har eksistert helt siden 1989. Det er imponerende, med tanke på den tøffe konkurransen i nærheten. Nå har det også rullet en burgerbølge over hovedstaden, og Beach Club har fått konkurranse av både Burger Joint og Døgnvill burger få meter unna.

Restaurantguiden: Flere spisesteder på Aker Brygge

Et kyllingran!

En hyggelig servitør tar imot oss når vi kommer, og vi titter på menyen med 15 burgere, salater og noen få småretter. Vi er veldig sultne og prøver oss på noen kyllingvinger før burgere. Det er ikke en god idé.

En gang hadde Beach Club Oslos beste hamburgere. Nå er konkurransen blitt for hard. Monica Strømdahl

— Dette var triste saker, klager spisefølget. En servitør har satt et fat med små, tørre kyllingklubber på bordet. Det eneste positive å si om retten er at kyllingen er varm.Den knusktørre kyllingen trenger væske, og vi dypper bitene i søt chilisaus og en hvitløkdressing, begge sannsynligvis rett fra flaske. 110 kroner føles som et ran. Etter noen gode slurker med øl, kommer servitøren med de to burgerne våre.

Kjøtt slår fisk på Brygga

— Bra de har mye av denne pepperrotkremen ved siden av, for det trenger fiskeburgeren, mener spisefølget. En av spesialitetene til Beach Club er fiskeburgeren laget på torsk, men den er meget tørr og steinhard i kantene. Man kjenner likevel godt fiskesmaken, og den saftige pepperrotkremen har et fint sting.

Tilbehøret med ulike salater og sylteagurk er friskt og godt, men brødet er tørt, så vidt grillet, og blir fuglemat. Heldigvis er pommes fritesen til veldig bra, varm og godt saltet.

Restaurantguiden: Her finner du Oslos beste burgere

Beach Club holder til midt i Aker Brygges yrende liv. Monica Strømdahl

— Min burger er mye bedre enn din, men også denne er godt stekt og kunne ha vært saftigere. Point Break kommer med fint smeltet blåmuggost og gruyereost på toppen, selv om det er vel lite blåmuggostsmak. Vi har spist burgeren flere ganger tidligere, men da har blåmuggostsmaken vært mer markant.Oppå osten ligger et deilig stort lag med karamellisert bacon og løk og det søte innslaget trengs til en meget salt totalpakke. Brødet i bunnen er bløtt og kjedelig, men også her er tilbehøret godt med flere typer salat og sylteagurk, samt den samme gode fritten. Brødet på toppen er som spisefølgets, tørt og kjedelig.

Turistavhengig

Dessertene er klassiske, med banana split, brownie, ostekake, is og milkshake, men vi lander på en anonym eplepai med en kule vaniljeis.

— Burgernivået i Oslo begynner å bli meget bra, og Beach Club må heve nivået for å møte den sterke konkurransen fra Munchies, Bun's Burger bar, Illegal burger, Døgnvill, Burger Joint og Burger Bar. Når de i tillegg har burgere til Aker brygge-priser, fører det kjapt til at folk får seg nytt stamsted. Heldigvis for Beach Club kommer mange turister innom det sentralt beliggende restaurantlokale.

Ja da, de er fortsatt bedre enn Egon og TGIF, men milevis unna å bli gjeninnsatt som byens burgermester.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Gode pucker hos Burger Joint

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: – De dårligste burgerne på Aker brygge

 3. SULTEN

  For store nå, Døgnvill?

 4. SULTEN

  Dette er en av Oslos aller beste burgere

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: 5 grunner til å stå i kø for en Illegal burger

 6. SULTEN

  Det grønne alternativet er best