Sulten

Jarmann: Litt for dyr gastropub

Aker brygge har fått en ny gourmetpub, men det koster litt mer enn det smaker.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

De har mye godt øl, men på gastropuben jarmann er prisene høye. Rolf Øhman

Hver uke besøker vi tre restauranter i ulike prisklasser. Søk i restaurantbasen og se de sist anmeldte restaurantene her

— Da dette stedet het Hannibals hybel, var det en møteplass for gutta som skulle på byen, det ser ikke ut til å ha forandret seg siden den gang.

— Kan det være det at de spesialiserer seg på gin and tonic og dyrt øl fra mikrobryggerier?

Den nye restauranten Jarmann ligger ved inngangen til Aker brygge. Rolf Øhman

Menyen har en egen avdeling for både gin og tonic med mange valgmuligheter, så her tar man den engelske drikken på alvor.I matveien byr Jarmann på mye klassisk pubmat, som fish and chips og bangers and mash, men også norske retter som grillede breiflabbkjaker, fiskesuppe og den allestedsnærværende hamburgeren. Dessuten serverer man dagens rett der vi har observert svensk husmannskost.

Sjekk guiden:

Dyre ølpriser

— Jeg lurer på om de treveggene er ekte? Bordvenninnen er noe skeptisk til interiøret, men de store glassflatene gjør at lokalet likevel fremstår som lyst.

Det er høy stemning på stedet denne kvelden, ikke minst takket være guttegjengene som skal ta seg en drink før de skal videre på byen.

afp000787014-yFfetIZixe.jpg Rolf Øhman

— De har et bra utvalg øl, men det er neimen ikke billig, sier spisefølget som er blitt med denne kvelden. Han studerer det ganske omfangsrike ølkartet, mens bordvenninnen bare har fire hvitviner å velge mellom. Det er åpenbart at vi er på pub. Ølprisene spisefølget endte på spente fra 86 til 116 kroner. Og det uten å velge blant de mest eksotiske ølsorter. Til forrett deler vi på sotet laks med agurksalat og oksetartar med rotchips. Oksekjøttet i seg selv er ikke særlig spennende, men tilbehøret trekker opp inntrykket. Laksen derimot har fått følge av en herlig agurk og epleemmulsjon og chips av vesterbottenost.

— Også her skinner det svenske gjennom, sier bordvenninnen og knasker i vei på vesterbotnchipsen. Kombinasjonen av sødme, syre og skarphet gjør dette til vinneren av forrettene.

Varierende kvalitet

— Hamburgeren er grei nok, men den er lunken og blir fort kald sier spisefølge skuffet.

Min bangers and mash er derimot glohet, men pølsene smaker skuffende lite og det er langt fra nok saus til potetstappen.

Bordvenninnen er mer fornøyd med sin fish and chips. Den har en luftig panering, og fiskekjøttet er saftig. Ertepureen serveres slik du får det på en god pub i England – litt grovt most, men tartarsausen har dessverre fått altfor mye syre, så den lar vi stå.

Men billig er det heller ikke for fish and chips. 172 kroner er i øvre prissjikt i byen.

Luftig panering og saftig fiskekjøtt. Rolf Øhman

— Kokken må ha sølt med sitronen, sier bordvenninnen og bestemmer seg for eplekake med vaniljesaus til dessert. Spisefølget vil ha crème brûlée som får godkjent uten at han blir imponert. Eplekaken var god med fine tynne epleskiver.Under måltidet har lokalet blitt såpass fylt opp slik at naboen nesten sitter på nakken vår. Vi drikker opp ølen og ber om regningen.

- De vet å ta seg betalt for ølet, sukker spisefølget.

— Sånn er det med Aker Brygge-priser. Jarmann er enda en av etter hvert mange trendy gastropuber, og har derfor funnet en nisje på brygga. Men den har ennå litt igjen før den kan utfordre andre gastropuber i sentrum.


Jarmann

Vår vurdering:

6 av 6

3 Miljø:

Vår vurdering:

6 av 6

4 Meny:

4 Maten:

4 Service:

4 Pris:

Totalvurdering: 19 av totalt 30 poeng

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Borte bra, Heime best.

 2. SULTEN

  Byens beste fish & chips

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: God mat, men Royal Gastropub må jobbe med smitteverntiltakene

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Grünerløkka-suksess har åpnet på Aker Brygge

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Lekker fiskerestaurant

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Lang dags ferd mot mat på Paleet