Sulten

Billig og rask indisk på «Curry & ketchup»

«Curry & ketchup» er et av få steder på vestkanten som kan konkurrere med prisnivået på Grønland. Men maten er så som så.

  • Dagobert

Vår vurdering:

3 av 6

Curry & ketchup ligger sentralt til i Kirkeveien. Monica Strømdahl

— Det er alltid mange her, så i dag var vi heldige som fikk vindusplass, sier Bordvenninnen.

Vi lirker oss på plass mellom bordene. Curry & ketchup har aldri vært folketomt når vi har gått forbi eller tatt en matbit før forestilling på Colosseum. Det finnes mange bra spisesteder i området, men dette er det rimeligste vi kjenner til.

Morsomme detaljer gjør Curry & ketchup til et hyggelig sted. Monica Strømdahl

— Jeg liker interiøret. Det er som å komme inn i en gammel butikk.- Eller lagerlokale. Sekkene som ligger henslengt gir inntrykk av det. De har klart å få et relativt lite sted til å virke større.

— Bortsett fra når man skal manøvre mellom bordene.

Menyen er lettlest: Tre forretter, et tyvetall hovedretter med flere vegetariske alternativer, dessuten kan man velge mellom lam eller kylling. De har også et par innslag fra thaikjøkkenet: Kokos curry, and i kokossaus og "indiethai prawns".

Bordvenninnen og jeg deler hvitløksmarinerte tigerreker til forrett. Jeg velger lam i spinat mens Bordvenninnen har lyst på lettere og satser på kylling tikka masala med nan ved siden.

Tamme tigerreker

— Det gikk fort.

Vi har så vidt nippet til glassene når tigerrekene er på bordet. Så kommer nanbrødet, litt for tidlig etter vår smak.

— Jeg synes det alltid går fort her. Det er derfor mange drar hit hvis de skal rekke kinoen.

Enkelt og billig: Kylling tikka masala. Monica Strømdahl

To tigerreker er pent presentert på fatet, hodet er på og halen er skåret opp for å fjerne tarmen. Det ser ut til at de har gjort skikkelig arbeid på kjøkkenet.— Det ser nydelig ut, men marinaden og krydderet har tatt knekken på smaken av selve kjøttet. Tigerrekene har en emmen bismak.

— Dette ser langt bedre ut enn det smaker. Løken som følger med, gir også retten et surt preg. Her har de ikke vært heldige.

Vi smaker på nanbrødet før det blir kaldt.

— Underlig. Det har en søtlig smak. Jeg tror ikke jeg liker det. Dessuten er det blitt klebrig av å stå. Her burde de ventet til hovedrettene kom.

Rusk i grytene

Servitøren er påpasselig, slik at alle gjestene får betjening med en gang. Her en liten ventetid, enten det dreier seg om å ta av tallerkener, bestille mat og drikke eller få regningen. Ellers er det lite kommunikasjon med kundene.

Maten og risen kommer fort til bordet, i vanlige dype tallerkener. Her er det ingen kobberkar med telys under for å holde rettene varme. Porsjonene er heller ikke særlig store, men nok til at vi blir mette.

— Kanskje en grunn til at man kan holde prisene nede?

— De sparer visst på krydderet også. Dette er ikke sterk, som jeg ba om.

Kyllingen har en fin, rødlig farge av krydderet, men en bit er tørr, og en annen har biter av brusk. Lammet er mørt, men spinaten mangler særpreg.

— Jeg tror årsaken til at man kommer tilbake hit, er fordi det går fort og er billig. Hvis de hadde brukt mer tid på maten, hadde de kanskje levert bedre kvalitet på tallerkenene. Nå blir det fort spist og fort glemt.


Curry & ketchup

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø

4 Meny

Vår vurdering:

6 av 6

2 Mat

Vår vurdering:

6 av 6

3 Service

Vår vurdering:

6 av 6

5 Pris

Totalvurdering: 18 av totalt 30 poeng

  1. Les også

    Onda Sea: Nær forlis

  2. Les også

    Laundromat: Utvasket med årene

  3. Les også

    En seriøs burger-utfordrer

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Punjab tandoori: Mett i en fart

  2. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Her kan man gå uten å blakke seg

  3. SULTEN

    Agra: Gammel storhet har gått i kjelleren

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelsen: Gutta fra Calcutta trenger mer pepper

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Glad i god indisk? Legg turen til Bygdøy allé.

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Knøttlite sted, stor mat