Restaurantanmeldelsen: Ristorante Ferro, godt nytt på Vulkan
Ferro er kanskje ikke en Ferrari blant italienske restauranter, men det holder i massevis.
Et stort, åpent og innbydende kjøkken går langs hele den ene langveggen på Ristorante Ferro Foto: Dan P. Neegaard
- Modesty
Ikke så fristende i november, men Ferros uteservering ligger fint til på Vulkan en sommerdag. Foto: Dan P. Neegaard
Her er ikke spekematen vakuumpakket. Foto: Dan P. Neegaard
Interiøret er pent og akkurat passe rustikt, bortsett fra mursteinstapeten på den ene fondveggen. Den ser bare fake ut. Foto: Dan P. Neegaard
Vår vurdering:
Det bugner på Vulkan: Hamburgere. Asiatisk gatemat. Spansk tapas. Norsk sjømat. Si et matkonsept, og det finnes der. Men frem til nå, ingen italienske (annet enn en pizzabar inne i Mathallen). Så selv om det vanskelig kan kalles å fylle et hull å åpne en restaurant på et område der serveringsstedene ligger tettere enn prikker i salami, byr Ristorante Ferro absolutt på noe nytt.
– Skal vi? Jeg ser Willies bedende cocker spaniel-blikk, men rister på hodet. Vi skal ikke ha Bistecca alla Fiorentina: et mørt, saftig og smaksrikt stykke helgrillet oksekjøtt. Riktig tilberedt er den italienske grillklassikeren helt fantastisk, men man må være to for å bestille, og jeg har mer lyst på fisk.
Les hele saken med abonnement