Sulten

Sorgenfri: Skår i matgleden

Et besøk på Sorgenfri pleier å være en hyggestund. Men denne gang sviktet servicen.

  • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Interiøret på Sorgenfri gjør at man kan bruke timevis bare på å se seg rundt. Stein Bjørge

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Se alle anmeldelsene i restaurantguiden

— Hva er galt med oss? sier Bordvenninnen.

Hun og spisevennen har sittet uten vått og tørt idet jeg ankommer et kvarter forsinket.

Til slutt gjør spisevennen noe uhørt: Han vinker på servitøren, som svarer kort "et øyeblikk" før hun løper videre.

Det er mange ute på terrassen, mens vi er fire-fem bord inne. Prioriterer de gjestene ute i solen?

Så kommer en servitør med vann og menyer. Spisevennen er rask med å bestille en øl, og jeg henger meg på mens Bordvenninnen gjerne vil ha en tørr hvitvin. Det blir en Petit Chablis etter råd fra servitøren.

  • Guide: Forretningslunsj

Trist ølhund

Spisevennen er ikke fornøyd med ølet vi har fått.

— Det er uten skum og smaker tamt. Har den stått ferdigtappet? Hvor i byen får man en ordentlig halvliter nå? Det virker som om alle har gått over til 0,4 liter, sukker Spisevennen. – Noen steder har de 0,6 liter, men der blir ølet dødt før man er ferdig, mener han.

Interiøret på Sorgenfri gjør at man kan bruke timevis bare på å se seg rundt. Stein Bjørge

Aktiviteten i lokalet har tatt seg opp, og en ny servitør er på plass for å ta opp bestilling.Menyen er stor, men siden vi er tidlig ute denne fredagen, er det lunsjtilbudet som gjelder. Det er også en del småretter som serveres gjennom hele dagen, så Bordvenninnen vil gjerne ha en stor porsjon moules frites. Den finnes i to varianter, med fløte eller chili, koriander og ingefær. Hun ber om den klassiske, med fløte.

Spisevennen bestemmer seg for husets burger, mens jeg vil prøve noen av danske lunsjrettene. Derfor ber jeg om skagenrøre og frikadeller, og med en akevitt til, siden alle bordene i det overdådige lokalet har stativ med drammeglass.

Danske godbiter

— Det er hyggelig med alle gjenstandene, medgir spisevennen og tar en siste slurk av ølet før han ser seg om etter servitøren for å bestille en ny.

Han behøver ikke vente lenge, for nå kommer maten til bordet.

Jeg får både skagenrøren og frikadellene samtidig. Det utgjør et dilemma, siden jeg hadde tenkt å begynne med sjømaten. Men da blir frikadellene kalde, så jeg begynner med dem. De kommer med rødkål, mørkt brød og syltet løk, og sur agurk.

Smak og konsistens er fin, og tilbehøret står godt til. Skagenrøren inneholder godt med reker og har fått røkelaks på toppen, så man blir mett av de to rettene.

Moules frites er en av standardrettene på menyen til Sorgenfri. Stein Bjørge

— Det er et par av disse jeg ikke vi spise, de ser ikke helt bra ut. Bordvenninnen er skuffet over porsjonen med dampede blåskjell og mener sausen er altfor tam.Spisevennen er mer fornøyd med burgeren, selv om han gjerne skulle sett at den var mindre stekt. Men røkt cheddar og stekt løk frisker opp.

Bordvenninnen avslutter med en helt grei crème brûlée mens spisevennen og jeg tar en likør til kaffen.

— Er det bare meg, eller er det blitt litt daffere mat og service, spør Bordvenninnen etter at regningen er betalt.

— Jeg håper dette bare er på grunn av sommervikarer på kjøkkenet og i serveringen, for jeg vil gjerne tilbake hit til vinteren, for da er det koselig med peisen.

  1. Les også

    Olivia er bryggas beste italiener

  2. Les også

    Døgnvill: Burgerkrig på Brygga

  3. Les også

    Jarmann: Litt for dyr gastropub

  4. Les også

    The Edge: På kanten til dyrt

  5. Les også

    Rôtisserie: Nesten fulltreffer

  6. Les også

    Vellykket kjønnsskifte på Albert Bistro

  7. Les også

    Beach Club har strandet

  8. Les også

    Onda Sea: Kjølig mottagelse

Relevante artikler

  1. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Restauranten på Aker brygge står for fall. Det er nesten bare sorgen på Sorgenfri

  2. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Nesten storveies på Stortorvet

  3. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Larsen på Majorstuen må ha skiftet kokk siden forrige besøk

  4. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Grünerløkka-suksess har åpnet på Aker Brygge

  5. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Nå kan helgepappaene trygt komme tilbake

  6. SULTEN

    Restaurantanmeldelse: Elegant og lekkert