Sulten

Bølgen & Moi Tjuvholmen: Ingen grunn til å ta bølgen

Hyggelig service og fint lokale klarer ikke å dekke over kjedelig mat.

Bølgen & Moi på Tjuvholmen er en lekker og stemningsfull restaurant. Foto: Jan T. Espedal

 • Smørbukk

— Det er koseligere på Briskeby enn her på Tjuvholmen, sier spisefølget. Vi har fått et bord ved vinduet, men utsikten er blokkert av et stort firma som står utenfor og drikker øl.

Bølgen & Moi ligger solrikt til ved sjøen og er et populært spisested, spesielt for større selskaper. Denne kvelden går det i tysk, fransk og engelsk i den stappfulle restauranten.

Få utfordringer

— Menyen er tuftet på turister og store grupper. Her er kjente, enkle retter på menyen og få som utfordrer ganen, mener spisefølget, som etter en del venting endelig kan dyppe brød i aioli.

Burger, fiskesuppe, laksesashimi, blåskjell, Cæsarsalat, kamskjell, ørret, grillet svin og oksefilet – Bølgen & Moi velger det som er trygt og lett å like. Servitøren kommer med gode vinanbefalinger til maten, og kort tid etter bestilling ankommer forrettene.

Kommer solen snart, mon tro? Foto: Jan T. Espedal

— Ja, det var disse to forrettene de hadde. Spisefølget ser ned på en bit serranoskinke parret med noen biter asparges og hollandaise over. Sausen er tykk og god, aspargesen bra og skinken helt ordinær. En enkelt presentert rett, og dyrt med en skinkebit og to asparges til 185 kroner.Litt mer avansert er den andre forretten, både i utseende og smak. En frisk, meget syrlig blanding av gazpacho, purre, agurk, samt et godt kamskjell og sprø biter surdeigstoast, fungerer godt sammen.

Les også

Guide: Her er bryggas beste restauranter

Fisk slår kjøtt

Magne Furuholmen står for mye av utsmykningen i det avlange og stilfulle, men likevel uformelle lokalet. Kjeden ble etablert for 20 år siden, med en visjon om å gi gjesten en opplevelse inspirert av samspillet mellom mennesker, mat, vin og kunst. Har har de lykkes veldig godt, selv om maten er det man husker minst av i løpet av kvelden.

Serranoskinke med asparges og hollandaise. Foto: Jan T. Espedal

— Litt smakløst og småtørt kjøtt. Da hjelper det ikke med noen få teskjeer med saus på. Ytrefilet fra Rendalen byr ikke på noen stor opplevelse, selv om den grønne peppersausen har fint sting. Tilbehøret er veldig godt, med stekt sopp og løk, nykål, sprø bønner og smakfull potetpuré.Den andre hovedretten er meget god. En saftig og god ovnsbakt ørret bader i tykk og passe syrlig sitron-hollandaise. Ved siden av ligger nykål, spinat og bønner, nesten samme tilbehør som til oksen. Selve fisken er ikke mye krydret, men tilbehøret er salt og godt. Det eneste som ikke passer inn er de kalde potetbitene til. Varm fisk med iskalde poteter synes spisefølget er en dårlig kombinasjon, så hun stjeler av min varme potetpuré.

Restaurantguiden: Oslos beste sjømatrestauranter

— Synd at ikke servitøren sier et ord om hovedrettene, og trist at man ikke husker hvem som skal ha hva. Dumt, for servicen har ellers vært meget god denne kvelden. Ostekaken var en god anbefaling: En nydelig variant, vakkert dandert, med jordbær og rabarbra – søtt og syrlig.

Vinneroppskriften til Bølgen & Moi er enkel, som maten. Man har en hyggelig kveld, men er du opptatt av at maten skal være i førersetet, velger du et annet sted.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Bølgen & Moi, hva var det som gikk galt?

 2. SULTEN

  Imponerende nykommer ved Operaen

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Langt fra bra nok på Skansen

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Topp service og mat

 5. SULTEN

  Thief Foodbar: Dyrt og godt på taket

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Dinner – din kinesiske bestevenn