Sulten

Bare sånn passe prima

Prima Fila er et trygt sted for dem som vil ha italiensk mat, men mangler det siste lille ekstra.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Lokalet i lyse kremfarger er innbydende. Aleksander Andersen

Ettermiddagssolen steker over uteserveringene på Rådhusplassen og turistene strømmer ned mot cruiseskipene ved Akershus festning. Vi sitter i skyggen på Prima Fila og ser på folkelivet.

— Det er deilig å være turist i egen by, sier Bordvenninnen og nipper til glasset med tørr hvitvin. Jeg har tatt prosecco, som lesker på en varm dag som dette.

Uteserveringen frister på varme dager. Aleksander Andersen

Servitørene har det travelt med alle gjestene, men har god oversikt. Vi har bestilt kamskjell med balsamico og bruschetta med tomat. Før dette har vi fått varmt brød med en «tomatpesto» som har en lett søtlig tone.— En fin åpning, sier Bordvenninnen, som har latt pastaen henge til fordel for en pizza kalt Tony Soprano .

Restaurantguiden: Oslos beste italienske restauranter

Familievennlig

Menyen byr på kalde og varme forretter, pasta, pizza, salat, fisk og kjøtt. De har også en barnemeny med tre retter. Det passer bra, for det er en del familier som har slått seg ned her.

Pizzaen ved navn Tony Soprano låter tøffere enn den smaker. Aleksander Andersen

Kamskjellene ligger på rucola og parmesanflak, er fint stekt og har en god tyggemotstand. Et par halve cherrytomater runder av inntrykket. Men de har spart på balsamicoen, som nesten ikke gjør seg bemerket.Bruschettaen er også standard, der tomatsmaken kjemper mot løken.

Sist vi var på besøk, prøvde jeg kalv med gorgonzola, så denne gang satser jeg på indrefilet «Due medaglie» med peppersaus og bearnaise.

Fine viner

Til dette ber jeg om rødvin, Barolo, mens Bordvenninnen vil ha noe lettere til sin pizza og ber om et glass Brolio, en Chianti fra Toscana.

Vinkartet er ikke stort, men har noe for enhver smak også på glass, så vi har fått hjelp fra servitøren, som for sikkerhets skyld har konferert med hovmesteren om våre vinvalg.

Baroloen har både kraft og fylde, så jeg gleder meg til å prøve den mot maten, men det tar sin tid før kjøttretten og pizzaen kommer til bordet.

— Det er sikkert blitt en opphopning av bestillinger på kjøkkenet, siden det nettopp kom et større selskap, sier Bordvenninnen, som har innsyn i lokalet.

Litt senere kommer maten fra en småløpende servitør.

Restaurantguiden:

Blandet fornøyelse

— De sa den var sterk, men chilien glimrer med sitt fravær, sier Bordvenninnen. - Til gjengjeld har de lagt på nok løk og champignon, Pizzaen er passe for én person, men jeg får tigget til meg et stykke. Den er tammere enn navnet antyder, og skorpen er i mykeste laget.

Den store skuffelsen er imidlertid indrefileten med to sauser: Bearnaisen er tykk, men smakløs, og har snerk på toppen, mens peppersausen smaker som noe man får på pose. Den ene fileten er også seigere enn den andre. Men de fløtegratinerte potetene er bra, med fin tyggemotstand.

Vi må ha dessert for å svelge skuffelsen, og her var alt på stell: En pannacotta smaksatt med espresso og en flott firkant med tiramisú retter opp inntrykket.

— Maten lever ikke opp til prisnivået, men det er lyspunkter. Prima Fila har ennå litt å gå på før de kan hevde seg i toppen.

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Skuffende italiener

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Arte Pazza er en svært bra nabolagsrestaurant

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Fra karakter 5 til 3 på noen få år. Hva skjedde?

 4. SULTEN

  Greit, men ikke mer, er vår anmelders dom over Løkkas nye pizzasted

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Servicenivået på Olivia nærmer seg skjult kamera

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Lang dags ferd mot mat på Paleet