Sulten

Colonel Mustard: Alt på ett brett

Hos Colonel Mustard kan du sitte i timevis med god drikke, mat og brettspill. Men kjøkkenet varierer.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Få ukens restaurantanmeldelser fra Osloby og de beste tipsene fra mat-Oslo rett i mailboksen din. Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

— Her sitter dere! Har dere ventet med å begynne å spille til jeg kom? Spisevennen er litt forsinket, så Bordvenninnen og jeg har begynt med et glass husets vin og et glass øl fra de mange tappetårnene i baren.

Liker du spill, er Colonel Mustard et eldorado. Foto: Borgen, Ørn

Colonel Mustard har tatt navnet etter en av spillfigurene i spillet Cluedo, og her har man sørget for at spillegale skal få utløp for konkurranseinstinktet. Her kan du spille bl.a. Den forsvunne diamant, Monopol, Pondus-spillet og altså Cluedo. Spisevennen har funnet frem Geni, men vi vil helst spise først, så vi overtaler ham til å se på menyen.Bordvenninnen har blinket seg ut kveite med chorizosmør, mens jeg har fått lyst på fish & chips. Vår oppmerksomme servitør er på plass og tar opp matbestillingen sammen med Spisevennens drikkeønske:

— Schous pils på fat. Dét får du ikke mange steder i byen.

 • Restaurantguiden: Her får du bra ølutvalg
 • Restaurantguiden: Spis, drikk og spill

Midt i smørøyet

Det finnes nok å drikke i baren på Colonel Mustard. Foto: Borgen, Ørn

Colonel Mustard ligger sentralt til ved Kiellands plass, og om våren og sommeren er det mulighet for mange soltimer på uteplassen — hvis man da ikke foretrekker å sette seg i skyggen under de store trærne.- Colonel Mustard har gode vilkår her. På Grünerløkka er det konkurranse mellom nystartede Sport 33 ved Birkelunden, The Nighthawk Diner, Vespa og Humla og Grünerløkka Brygghus, men her er det bare nye Tranen innenfor samme segment, og de serverer bare pizza, mener Spisevennen.

— Dette var godt øl. Prøv en slurk.

Schous-ølet er litt lysere enn andre kjente Oslo-øl, men jeg har allerede bestemt med for en Kilkenny fra fat til fisken, og ber om den idet servitøren kommer med maten.

Fin fisk, men ...

Burgeren serveres på Colonel Mustards eget trebrett. Foto: Borgen, Ørn

Hamburgeren kommer på et trebrett overstrødd med pommes frites og en lang bit sylteagurk, noe Spisevennen setter pris på.— Ikke alle liker det, så det er lurt å ha på siden, mener han. Brødet har vært en runde på grillen og fått en sprø overflate, coleslawen under er frisk og syrlig, og en skål aioli er også med. Men Spisevennen holder seg til den hjemmelagede ketchupen.

Min fish & chips er fint sprø utenpå, og inni er et dampende hett stykke fisk som flaker seg pent. En skuffelse er at fisken er lagt oppå pommes fritesen og ertepureen. Det gjør at noen biter er blitt myke og slappe. Men ertepureen gir en fin liten sødme til retten.

Fish & chips er klassisk pubmat. Foto: Borgen, Ørn

Bordvenninnen er minst heldig av oss tre, hennes kveite er i salteste laget. — Har de saltbakt den, mon tro? Det er synd med så fin fisk som kveite, selv om chorizosmøret og en rødbetpure og små ovnspoteter tar litt av den verste saltsmaken.

— Nå vil jeg ha dessert! Mascarponekrem med oreo-crumble låter bra, sier Bordvenninnen, mens jeg lar meg friste av brain freeze-iskrem, som består av to kuler med bær ved siden.

Mens vi har spist dessert, har Spisevennen gjort klar Geni-spillet.

— Skal vi spille om regningen? Den som vinner, slipper å betale!

Les også

 1. Nydalen bryggeri og spiseri: Mer enn bare fish & chips

 2. The Dubliner: Hæla i taket

 3. Amundsen er verdt en ekspedisjon

 4. Sorgenfri: Skår i matgleden

 5. Restaurantanmeldelsen: Egget - godt, men dyrt

 6. Jarmann: Litt for dyr gastropub

 7. Royal Gastropub: God pubmat

 8. Vesper Gastrobar: I snaueste laget