Sulten

Matkunst med orden på detaljene

Nyåpnede Mahayana byr på hurtig og vakker mat.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Mahayana har gjort mye ut av hjørnet der Dolly Dimple holdt til før. Interiøret gir et delikat, eksklusivt preg. Anette Karlsen

Det asiatiske kjøkkenet har blomstret i Oslo de siste årene, og de nye restaurantene har utvidet repertoaret. Vi får ikke lenger "brun saus-kinesisk", men et bredere utvalg med retter fra flere asiatiske land.

Mahayana, som har åpnet i de gamle lokalene til Dolly Dimples i Stortingsgaten, følger i samme spor som Four Seasons, Südøst, Coco Vika, Lille Asia, Ocean Art, Hanami og den andre nykommeren i nabolaget, Relaxo. Det vil si delikat anrettet mat i det øvre sjikt, både når det gjelder lokalet – og prisnivået.

Idet vi kommer inn døren, blir vi mottatt av en hyggelig og effektiv servitør som viser oss til et bord og spør hva vi ønsker å drikke. Et glass Chablis og en flaske Kirin-øl kommer med det samme.

— Hva vil dere spise? Vil dere ha forrett?

Bordvenninnen ber om litt mer tid til å studere menyen, mens jeg har bestemt meg: Dim sum, småspise som passer godt å begynne et måltid. Bordvenninnen vil også spare appetitten og bestiller en sashimi-forrett.

Hektisk på kjøkkenet. På Mahayana kommer maten fort på bordet. Anette Karlsen

Et syn for øyet

Dim sum-en er fem stykker, vårrull og knytter med friterte og dampede smakebiter, og kommer med flere typer saus, deriblant en soya/senneps-blanding som med en søtlig tone. Rischipsen på toppen virker malplassert, men er god å ha når jeg og Bordvenninnen skal få med oss resten av sausene. Hennes sashimi er nydelig dandert, med masse knust is i bunnen og tilbehør.

— Vil du ha en flaske til?

Servitøren har tømt resten av ølet i glasset og er klar til å ta i mot ny bestilling.

Siden jeg har valgt den japanske grillretten kushiyaki, som består av kyllingspyd og tynne skiver entrecôte med sopp og grønnsaker, ber jeg om et glass av husets vin. Det viser seg at de har sin egen vin, en Primitivo. Den fyldige vinen står godt til de tynne, møre skivene entrecôte som er rullet rundt sopp, vårløk og asparges mens de to kyllingspydene ligger på toppen. Selv om de er penslet med saus, virker de litt tørre.

På godt og vondt

Sashimi-forretten er et syn for øyet.

Bordvenninnen har bestilt Hoi sin pot, med hummer, scampi, blåskjell og grønnsaker.

— Klørne er fantastiske, se på denne.

Bordvenninnen viser frem et lekkert klostykke.

— Men hva er det med halestykket? Det er ikke mye sprett i hummerkjøttet, som fliser seg opp.

— Fritert banan. Det vil jeg ha, sier Bordvenninnen, som har sine dessertvaner når hun spiser asiatisk.

Jeg sier nei takk til enda et glass rødvin av vår ivrige servitør, og ber heller om tiramisu med grønn te. Sist jeg fikk det, var det en merkelig kombinasjon. Denne kommer i et fint anrettet glass med en grønnlig krem på toppen. Smakene er bedre integrert enn sist jeg fikk denne desserten, men nyskapningen er på langt nær så vellykket som de friterte bananene.

— Selve stedet er flott, maten ser fantastisk ut, men det går vel fort i svingene her, mener Bordvenninnen. - Med tiden vil man finne balansen. Nå virker det litt hektisk.

Dette får du:

Vår vurdering:

6 av 6

4 Miljø:

Det toetasjes lokalet er stort, lyst og åpent, holdt i rødt og svart. Åpen kjøkkenløsning. Meget smakfullt utført, men det kan bli tett mellom bordene.


4 Meny:

Her får man det meste av hva det asiatiske kjøkken kan by på med fokus på kinesiske og japanske retter. Dim sum, sushi, supper, wok og gryter. Eget vinkart.

Vår vurdering:

6 av 6

3 Maten:

Flott presentasjon av rettene, men det svikter på utførelsen: Hummeren er trevlete og må ha kommet fra fryseren. Kyllingspydet var tørt, og tiramisu/grønn te-desserten fungerer heller ikke. Da fungerer klassikerne som dim sum og stekt banan bedre.

Vår vurdering:

6 av 6

5 Service:

Meget påpasselig, raskt til stede, vennlige og profesjonelle, vi får informasjon om maten men ikke vintips. Det kan gå litt fort, men ikke slik at vi føler oss stresset av servitørene.

4 Priser:

Forrettene koster rundt hundrelappen og oppover, hovedrettene rundt to hundre og oppover, desserter 79–89 kroner. Glass vin kr 89, flaske øl kr 65. Litt stive priser på for— og hovedrettene.

Hoi sin pot med hummer, blåskjell og scampi er fingermat. Anette Karlsen

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Nå har de skjerpet seg

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Ikke på topp hos Tabibito

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Prøv denne spesialiteten

 4. SULTEN

  Nambo: Matglede i bakgaten

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: God mat, godt øl og god service på Mei Wei

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Oriental har åpnet ny filial på Majorstuen. Holder den mål?