Sulten

Døgnvill: Burgerkrig på Brygga

Det er blitt tett mellom burgerstedene på Tjuvholmen. Men Døgnvills nye filial hevder seg godt.

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

Uformelt, men stilig i de gamle lokalene til Meat Market på Tjuvholmen. Jan T.espedal

— Hva er det du holder på med? Det kommer aldri til å gå bra.

Bordvenninnen ser på hvordan spisevennen prøver å klemme sammen brødet rundt hamburgeren. Det drypper av fett, saus og stekt løk, og den ene baconstrimmelen holder på å skli ut i den ene enden.

Uformelt, men stilig i de gamle lokalene til Meat Market på Tjuvholmen. Jan T.espedal

— Det er slik man spiser burger, sier spisevennen og klemmer enda hardere til. Like etter renner fett og saus nedover kinnet og haken.

Guide:

Les også

Dette er Oslos beste burgere

— Du burde bruke bestikk på burgere av denne størrelsen, sier Bordvenninnen og spidder et stykke hummer med gaffelen. Hun har bestilt Surf & turf, som består av reker og hummer oppå burgeren.

Jeg har fått en Nina-burger, som ble anbefalt av vår vennlige servitør, som har mer enn nok å henge fingrene i denne kvelden – lokalet er så å si stappfullt både inne og ute, enda de har vært åpen en ukes tid.

Les også

Guide: Her er bryggas beste restauranter

Den som venter på noe godt ...

Ut med Meat Market, inn med Døgnvill Jan T.espedal

Det virker som om dette er en etterlengtet åpning. Meat Market, som holdt til her før, klarte ikke å friste kundene med sin kombinasjon av biffretter og tapas.Nå har burgersjappene på Aker brygge og Tjuvholmen fått en utfordrer. Fra før har Døgnvill en avdeling i Vulkan-området og en i Stavanger.

Restaurantguiden:

— Det kan forklare hvorfor de bruker kjøtt fra Jæren, slaktet av Idsøe i Stavanger, sier spisevennen, som også har spist Døgnvillburgere på Vestlandet.

— Jeg liker dinerpreget, og at de kan tilby mange spennende og uvanlige varianter. Dere burde også teste milkshakene, som også fås med alkohol hvis dere vil sprite dem opp.

Hot Mama med BBQ-glasert bacon, stekt løk og en cheddar/parmesan/jalapeños-saus. Jan T.espedal

Min Nina-burger kommer med en kombinasjon av parmaskinke, gorgonzola og fikenmarmelade, der de spisse, salte og søte går svært godt sammen. De anbefaler burgeren medium tilberedt, og det rosa kjøttet er virkelig saftig.— Best av alt: Vi får maten på en tallerken, sier Bordvenninnen, som har begynt å bli lei av alle kreative løsninger på presentasjon av maten.

Løkringer med aioli. Jan T.espedal

Ved siden av deler vi på løkringer, pommes frites og hjemmelaget coleslaw med ekstra dippsauser. Løkringene og pommes fritesen er sprø, aiolien mild og coleslawen, som består av rødkål og paprika, er frisk og krisp.

Les også

Dette var Oslos beste i 2014

Men klarer de å konkurrere?

Det eneste skåret i matgleden kommer fra Bordvenninnen, som hittil har skrytt av skalldyrene. Selve burgeren er ikke slik hun hadde håpet.

— Denne er ikke medium stekt, nærmere gjennomstekt. Det har også knast i munnen på noen biter. Jeg tror jeg vil avslutte med ostekaken.

Spisevennen har allerede begynt å kikke på drikkekartet, og velger en milkshake med rom, mens jeg nøyer meg med et par skjeer av ostekaken.

Pommes frites med aioli er godt tilbehør Jan T.espedal

— Det er et trangt marked Døgnvill prøver seg i, mener spisevennen.- Vi har allerede Beach Club og Burger Joint her. TGI Friday's og Jacob Aall's serverer også burgere, men ikke på dette nivået. Jeg tror beliggenheten, tilbudet og prisene vil avgjøre hvem som går seirende ut av burgerkrigen. Men det burde være plass til alle, siden konseptene er litt ulike.

 1. Les også

  Hvaskjer: En kulinarisk fornøyelsespark

 2. Les også

  Rôtisserie: Nesten fulltreffer

 3. Les også

  Lucky Bird: Hemmeligheten ligger i sausen

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Her blir du stappmett på amerikansk vis

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Eldhuset fyrer opp ved Bislett

 3. SULTEN

  - Det er verdt å stå i kø for å få bord på dette stedet

 4. SULTEN

  Dette er en av Oslos aller beste burgere

 5. SULTEN

  En av byens beste burgere

 6. SULTEN

  Det grønne alternativet er best