Sulten

Restaurantanmeldelsen: Smått og veldig godt på Asian Box

Asian Box tilbyr gatemat inspirert av Hong Kong og overbeviser med vellykkede småretter til en grei pris.

Godt priset mat på Asian Box. Foto: Monica Strømdahl

 • Dagobert

Før var det tequila og texmex, nå er det wok’n’roll som gjelder like rundt hjørnet for Bogstadveien. Sist vi var på besøk, het stedet Tijuana Taqueria & Rum House.

– Jeg husker det var tequilasmakning og generelt høy stemning den gangen. Nå er det nesten det motsatte, sier Bordvenninnen.

Servitøren kommer bort med en meny og spør hvor vi har lyst til å sitte. Vi ender ved vinduet i den lange veggsofaen. På veggen bak oss er det malt et bilde som forestiller et torg med matboder og masse mennesker.

– Stedet sier om seg selv at man er inspirert av gatemat fra Hong Kong og andre deler av Sørøst-Asia, sier Bordvenninnen og ber om et glass hvitvin. Jeg har merket meg at de har asiatisk øl, og ber om en Kirin.

– Vi holder på å utvide vårt tilbud på øl, og hvis dere vil ha forslag til drikke til maten, kan jeg gjerne hjelpe til med det, sier vår blide servitør.

Asian Box har tatt over etter Tijuana Taqueria & Rum House. Foto: Monica Strømdahl

Her har de bra ølutvalg til maten

Del godene

Asian Box er inspirert av gatemat fra Hong Kong og andre deler av Sørøst-Asia. Foto: Monica Strømdahl

Menyen består av syv småretter, ti hovedretter og tre desserter. Dessuten har de to retter på barnemenyen, en risrett og en med nudler.

– Her er det mye som frister, sier Bordvenninnen. – Men jeg tror jeg vil begynne med ferske vårruller. Jeg er spent på om de er like gode som dem vi pleier å spise på Lille Saigon 1 ved Torggata.

Vi blir anbefalt flere andre småretter, som også er blant Asian Box’ signaturretter. Dermed ender vi på fire småretter på deling.

Dette mener Oslo er de beste eksklusive asiatiske restaurantene

Mersmak

Asian Box ligger i Sporveisgata 35. Foto: Monica Strømdahl

Før de ferske vårrullene kommer på bordet, får vi kimchi som appetittvekker.

– Den vekker tørsten også, sier Bordvenninnen etter en smakebit. – Den var sterk, men ikke sånn at det svir.

Da er vårrullene, som består av scampi, agurk, glassnudler og gressløk pakket inn i løvtynt rispapir, en mild overgang. Lunet peanøttsaus gir sødme til retten.

Så kommer godbitene på rekke og rad: En mild laksetartar i et cocktailglass med østersskum, marinert biff med grønnsaker i en indisk pannekake og hjemmelaget hoisinsaus og bun buns, fylt med confitert andebryst, lettstekt løk og XO-fiskesaus, en Hong Kong-spesialitet.

– Er dere mer sultne? Vi skal også øke antall småretter etterhvert, sier servitøren.

– Jeg får lyst til å bestille alt sammen en gang til, sier Bordvenninnen, men vi prøver oss isteden på enda en av signaturrettene, hovedretten spicy rose, som består av woket okse og kylling med ingefær, hvitløk og chili i en tykk, søtlig saus.

Lekkert og godt. Foto: Monica Strømdahl

Dette er de hotteste restaurantene akkurat nå

Vellykket

Bun buns med konfitert andebryst Foto: Monica Strømdahl

– Egentlig lurte jeg på om et virkelig kunne være plass til enda et asiatisk spisested i denne gaten, sier Bordvenninnen. – Det vrimler av sushisjapper i nabolaget, men Asian Box har sørget for å være et alternativ til den. Det er også bra å ha et take away-tilbud, selv om ikke alle rettene kan tas med hjem.

Prisnivået er relativt hyggelig for å være på vestkanten, og tåler sammenligning med andre, lignende steder i byen som serverer gatemat med gourmetvri, som Hitchhiker, Plah Bar og Der Peppern Gror.

– Mange av rettene virker i utgangspunktet enkle, men utførelsen og presentasjonen viser tydelig at man legger vekt på å tilby kvalitet og en annerledes matopplevelse, sier jeg.

– Når en matbod i Singapore har fått Michelin-stjerne, ser det ut til at gatemat med gourmetvri kan få et gjennombrudd hos folk som ellers foretrekker hvite duker.

Fargerikt lokale. Foto: Monica Strømdahl

Oslos Michelin-stjernerestauranterHer er Oslos mest eksotiske restauranter

Gode smakskombinasjoner

Hyggelig service

Take away

Andre gode asiatiske

Kamai

Happolati

Hanami

Sawan

Nodee

Dim Sum by Taste of China

Lille Saigon 1

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Nambo: Matglede i bakgaten

 2. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Anmelderne sloss om rettene

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Er dette byens beste vårruller?

 4. SULTEN

  - Har du noengang fått dette før i Oslo?

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Oriental har åpnet ny filial på Majorstuen. Holder den mål?

 6. SULTEN

  Turistenes favoritt leverer