Sulten

Royal Gastropub: God pubmat

Du bestiller mat og betaler i baren som hos Egon, men maten er mye bedre hos Royal Gastropub.

  • Smørbukk

Vår vurdering:

4 av 6
afp000840152-abtkBv_m0K.jpg

Vi anmelder tre restauranter hver uke. Sjekk vår nye restaurantguide!

— Merkelig at de kjører så like konsepter?

Spisefølget leser menyen på Royal Gastropub, der mye er likt Opland burger & steak i etasjen over.

Prisnivået er også i høyeste laget til å være en gastropub , men her får man i det minste med pommes frites til burgerne til 182 kroner. Royal Gastropub er det mest uformelle spisestedet i Østbanehallen, hvor mange slenger innom for en øl eller to før de tar T-banen eller toget hjem.

  • Guide: Byens beste mikrobryggerier

Royal TV

— Bra med uformelle steder, og gøy at det er så mye folk her, men fint om man faktisk har et bord når vi har bestilt. Ved vårt bord har noen andre satt seg, og servitøren jobber med å finne et nytt.

Tittelen Royal brukes fordi det ene rommet i sin tid fungerte som Kongens eget venteværelse. Heldigvis slipper vi å sitte rojalistisk, for som hos andre gastropuber, er det hengt opp TV-skjermer der inne. Fint med tanke på sportslige begivenheter, men unødvendig å ha på ellers.

Ute i hallen er det små og store sittegrupper, gasspeiser og et tørrlagt vannspeil, og en fin atmosfære. Nordmenn begynner å bli bortskjemt med masse bra øl, og også Royal Gastropub tilbyr mange ulike typer både på tapp og flaske .

Hummer på pub

afp000840153-eYHTS2S8z8.jpg

— Kjente retter på menyen, men masse forskjellig, sier spisefølget når vi endelig får satt oss ned. Kjøkkenlederen for Akershusgruppen, som står bak puben, har visstnok reist på studietur til New York for å finne den ekte amerikanske pubmaten , og ikke veldig overraskende kommet tilbake med burgere, kyllingvinger, fish'n'chips. mac'n cheese, ribs og nachos.Han kunne fint ha tatt en tur til noen av de andre gastropubene i Oslo, men har sikkert hatt en fin reise.

  • Guide: Gode gastropuber
    Vi startet med å sjekke ut crab cakes og lobster roll, der hummeren går av med seieren. En saftig og søtlig brioche er åpnet i midten, og fått påsmurt majones, sprø hjertesalat, syltet stangselleri og mange store, saftige biter med hummer. Dyrt og godt til 198 kroner , og servert med meget salt og deilig chips ved siden av. Krabbekakene har med salat og en god tartarsaus det burde vært mer av, og krabbekakene smaker veldig lite krabbe.

Mer futt, takk!

afp000840151-o5RmUFL2zI.jpg

— Gode burgere, selv om både de og pommes fristen burde vært varmere, sier spisefølget. Vi har valgt The Royal til 168 kroner, en saftig burger med trøffelmajones i bunn, karamellisert løk, tomat og portobello sopp – en kraftig og fyldig sopp som fint hamler opp med bloody Mary ketchup og trøffelsmaken. Den andre burgeren er også bra, men kunne hatt mer futt i seg.

  • Guide: Burgerkongene
    Bloody Mary burger kommer med tabascomajones, vodka- og tomatglasert løk, syltet stangselleri og cheddar, men det er stangselleri og tomatsmaken som sitter igjen. Her burde det vært flere dråper tabasco, for denne burde røske opp litt i sjelen . Brødene er gode og ikke så tørre som man vanligvis får servert, og pommes fristen er fint stekt og bra saltet.

- Et hyggelig sted med god pubmat. Akkurat som veldig mange andre gastropuber i Oslo.