Sulten

Lise er tilbake!

For ti år siden sjarmerte Lise Karlsnes hele Norge på by:Larm. Opplev comebacket! <strong>Her er neste ukes høydepunkter.</strong>

Indrelid Trygve

 • Oslopuls.no-redaksjonen

Besøk av Nobelprisvinneren

Shirin Ebadi vant nobels fredspris i 2003. I fjor høst opplevde hun å få nobelmedaljen og diplomet inndratt av iranske myndigheter, som også stengte menneskerettighetssenteret hun står bak.

Menneskerettighetsuka arrangeres i år for tredje gang av Amnesty International Juridisk Studentnettverk. Årets tema er barrierer: hvilke barrierer finnes for menneskerettighetene og hvordan kan de brytes ned?

Hva: Foredrag med Shirin Ebadi

Hvor: Frokostkjelleren

Når: Onsdag 18.00

- - -

center Bohlin, Gøran

by:Larm i byenFor tredje gang legges by:Larm til Oslo. I år skal mange kjente og ukjente vise seg fram på de aller fleste lokaler som har en form for scene.

Årets høydepunkter inkluderer tidligere Briskeby-vokalist Lise Karlsnes, nå som soloartist, som spiller lørdag på Sentrum Scene.

Karlsnes slo gjennom med Briskeby på by:Larm i Bergen for nøyaktig ti år siden, og rett etter debuterte de med albumet Jeans for Onassis som solgte 130 000 eksemplarer og ga dem fire spellemannpriser.

–Jeg har merket et ønske om å finne rom for meg selv, min stemme, mitt musikalske uttrykk, sier Lise Karlsnes.

–At jeg for noen alltid vil være Briskeby-Lise, er greit. Uten Briskeby ville jeg vel ikke vært her i dag. Musikk hadde kanskje ikke vært en mulighet en gang. Så de årene er en viktig del av historien, og ikke problematisk å forholde seg til. Les hele intervjuet her .

I tillegg er Navigators og Susanne Sundfør ventet være det man snakker om når søndagen kommer.

Hva: by:Larm

Hvor: Oslo sentrum, se bylarm.no

Når: Torsdag til lørdag

- - -

center Photo credit: Andrew Cooper

Årets skuespillerfunn, en storfilm og en etterlengtet Scorsese-film

Kombinasjonen Leonardo DiCaprio og Martin Scorsese har allerde brakt oss Gangs of New York (2002), The Aviator (2004) og the Departed (2006). Nå kommer Shutter island, som skulle bli en av høstens storfilmer, men ble utsatt.

Shutter Island er basert på Dennis Lehanes roman, og forteller om hjemsøkte mysterier og psykologisk spenning i et sykehus for sinnssyke kriminelle på en festningslignende øy. U.S. Marshal Teddy Daniels (tre ganger Oscar-nominerte Leonardo DiCaprio) og hans nye partner blir sendt til Shutter Island for å etterforske en forvinningssak.

Cormac McCarthy fikk Pulitzer-prisen for boka The Road. Fredag kommer filmatiseringen av boka på norske kinoer. Det ble ingen Oscar-nominasjoner, men Viggo Mortensen og Kodi McPhee har fått gode kritikker, og jevnt over har filmen fått gode kritikker i USA.

Fish Tank har allerede fått pris på British Independent Film Awards og blitt nominert til britenes største filmpris BAFTA. Katie Jarvis ble oppdaget mens hun skjelte ut kjæresten sin etter noter på en togstasjon i Essex og må være årets skuespillerfunn.

Hva: Première

Hvor: Se Oslokino.no

Når: Fredag

- - -

center Martinsen, Anders

Du! Du hast!

En Rammstein konsert er ikke hverdagskost. Ikke fordi det er fem år siden de sist var i Norge, men fordi deres blanding av rullende gitarer, utagerende pyroshow og tidvise S&M-referanser ikke finnes på så mange andre scener. Deres siste plate Liebe Ist Für Alle Da kom i oktober.

Hva: Rammstein-konsert

Hvor: Vallhall

Når: Torsdag

- - -

Berlusconis verden

center

Hvordan kan Silvio Berlusconi komme unna med å ansette kvinner fordi de er pene, komme med hårreisende kommentarer om kvinnesyn og stadig vekk rote seg vekk i uttalelser som ikke hører hjemme i det 21.århundre? Italienerne trykker han fremdeles til sitt bryst. Nøkkelen kan ligge i hans jerngrep om Italias medievesen, som har vært en hjørnestein i hans vei mot toppen. I filmen Videocracy: Hvor stor makt har media? settes et kritisk søkelys på hans mediakontroll. Det vil også være innlegg ved Liv Skotheim, Rune Ottosen og Truls Øra.

HVA: Filmvisning

HVOR: Litteraturhuset

NÅR: Tirsdag kl. 19.00

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Han kan ta Oscar-storeslem

 2. KULTUR

  Kristoffer Joner har rolle i «Mission: Impossible 6»

 3. KULTUR

  Alt du må vite om nattens Oscar-utdeling

 4. KULTUR

  Listen, vinnerne og jubelen: Her er nattens viktigste Golden Globe-vinnere

 5. KULTUR

  En liten løgn bidro til at Aurora fikk rollen som «stemmen» i «Frost 2»

 6. BYLIV

  10 tips for helgen: Tøffe rockere, jubelglade tenorer, festende samer med mye mer