Sulten

Restaurantanmeldelsen: Her var burgeren så liten at vi kjøpte én til

Burgersultne i Torggata får stadig flere tilbud. Hvordan klarer Wünderburger seg i kampen om kundene?

Det går fort å få maten på Wünderburger, og tilbehøret er bra. Jan Tomas Espedal

 • Dagobert

Vår vurdering:

4 av 6

En periode var Munchies det eneste stedet som kunne tilby kjøttpuck som alternativ til alle kebabsjappene i Torggata. Nå er shish og falafel på retur, og store aktører som Burger King har plassert seg strategisk midt i «hovedgaten» fra Sentrum til Grünerløkka.

I lokalene til Kennelklubben, som hadde pølser som spesialitet, har Wünderburger kommet inn. Her satser de på burgere og øl og nesten ikke noe annet.

Tid for lunsj? Har du prøvd disse?

Menyen og lokalet på Wünderburger er enkle. Jan Tomas Espedal

Ringside i Torggata

Bordene ute kan minne om hagemøbler, men hvis du har lyst til å ta inn gatelivet, sitter du så å si ringside med travle syklister og fotgjengere. Inne er det enkelt møblert med benker i lyst tre. Det samme er disken der man bestiller.

– Minimalistisk, men de grønne plantene gir litt liv et ellers goldt lokale, selv om det ikke er like trist som Munchies oppe på Grünerløkka, sier spisefølget.

– Dette stedet har mer til felles med Illegal ved Olaf Ryes plass, altså et sted der man først og fremst slår seg ned for å spise og så gå igjen, hvis man ikke tar maten med seg.

Spis, drikk og spill når du er på byen

Burgerne på Wünderburger er små, men smaker bra. Urtemajonesen får skryt av Oslobys anmeldere. Jan Tomas Espedal

Enkel kost

Menyen er svært enkel: Du får 70 grams burgere, enten enkel eller dobbel, med eller uten ost. De har også en vegetarisk variant med ost.

Det er også mulig å «bygge» burgeren med diverse tilbehør. Et sympatisk trekk er at tilbehør som stekt løk, jalapeno, grillet sopp og pickles er gratis. Vil du ha avokado, egg, ekstra ost og bacon eller blåmuggost, må du betale ekstra for det.

Det er også mulig å bestille friterte osteballer med jalapeno og pommes frites ved siden. Wünderburger tilbyr også tre typer dip: Såkalt wundersauce, bbq-saus og urtemajones. Utvalget av drikke er også sparsommelig: Mineralvann eller øl.

– Men det er jo det man helst drikker til en burger, så det er greit, sier spisefølget og bestiller et glass med 0,4 liter Schous pils.

Vi tar henholdsvis en osteburger med bacon, toppet med pickles og en hamburger med blåmuggost og avokado. Begge tar pommes frites med hver sin saus, wundersauce og urtemajones.

Her får du takeaway i gourmetklassen

På uteserveringen kan man se på gatelivet. Jan Tomas Espedal

Mmmmm.... majones

Bestillingen går ganske fort, og vi henter maten ved disken.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de serverer pommes og dip i pappbeger. Det blir som å være på Mac’ern eller Burger King, sier spisefølget.

Burgerbrødet er godt, avokadoen fin og frisk i fargen og urtemajonesen er svært god med en tydelig dillsmak. Både spisefølget og jeg må ta en til. Wundersausen er ikke like spennende.

Burgeren er liten og metter ikke en stor person, selv med chips ved siden av. Siden burgeren er såpass liten, er den også blitt gjennomstekt, selv om kjøttet har beholdt saftigheten.

– Blåskimmelosten gir en god smak uten å dominere, og picklesen er langt bedre enn den vi fikk på Burgerhouse på Aker Brygge, sier spisefølget.

– To burgere med to typer saus og pommes frites kommer på rundt 300 kroner. Det er dyrere enn mange av konkurrentene, mener han.

Verken Munchies og Illegal behøver å bekymre seg om konkurransen fra Wünderburger, men det skal bli spennende å se hvorvidt Burger King, som også har åpnet filial i Torggata, kan kapre kunder fra de andre burgersjappene i nærheten.

Hørt om disse? Her er de nye restaurantene du må vite om

Wünderburger holder til i et enkelt lokale i Torggata. Jan Tomas Espedal

Relevante artikler

 1. SULTEN

  Bygg din egen burger

 2. SULTEN

  Oslos beste burgere

 3. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Små, men gode burgere hos Tommi’s burger joint

 4. SULTEN

  Restaurantanmeldelse: Tam, tørr og trist burger fra islandsk hipster-kjede

 5. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Tam mat på Grill's Ville

 6. SULTEN

  Restaurantanmeldelsen: Ingen ny burgermester